26 Ekim 2013, Cumartesi 08:13:22

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE HAVAALANI ÇALIŞMALARI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, üniversite olarak kente yapacakları havaalanı ile ilgili "Havaalanı bizi çok farklı konumlara taşıyacaktır" dedi.
  • Karabük-Çaycuma-Saltukova arasında,tünellerle kısaltılmış yüksek standartlı karayolu yapılırsa Karabüklünün işi daha iyi görülür.Havacılık Y.Okulu yapılacaksa hazır durumdaki Saltukovada,Zonguldak B.E Üniversitesine yada Karabük Üniversitesine bağlanarak yapılabilir.Ekstra masraf,israf olmasın.Hem Zonguldak-Karabük arası çalışan demiryolu, Saltukova dan geçiyor.
  • Bir benim arka bahçeye havalimanı yaptıramadım gitti.
  • İç hatlar sesleri yaklaşıyor!!!. Haydi Zonguldak a yeniden iç hatlar bakalım. Borajet ile olmadı. Davet ediyorum bütün uçak şirketlerini.
  • Şu zamanda uçuş okulu/SHYO vs. yerler yapılacak ise burası kesinlikle Trabzon olmalıdır 7-11 arası kapılar hergün boş duruyor.Müthiş uygulamalar tecrübeler edinilebilir,Ordu Giresun arası uçuş eğitimleride olabilir.Ayjet'in çorlu'da tarkiminde Adana'da yaptığı gibi.Ve diğer bir avantaj ise KTÜ ile havalimanının yan yana olmasıdır.İstek-Talep meselesindeyse Trabzon'da bu iş olur ki çevre illerden gelenlerde olur bölüm açılırsa.Diğer türlü uçuş okulu örn. tarkim ist/adana/tzx üçgeni oluşturup harika eğitimler verilebilir tabii ki diğer uçuş okullarıda dahil.
  • saçma diye yazan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. borajet le zonguldak ereğliye gitmek üzere zonguldak saltukova havaalanına uçtum. orada tanıştığım yerel halktan bir amca, bu havaalanını zaten karabük lüler kullanıyor zonguldak için çok ters demişti. gerek yok masraf yapmaya. oraya bir havacılık myo aç daha iyi. hem bölge de kalkınır
  • karabuk unv bunyesınde eger pılotaj ve hv trf kontroloru blm lerı varsa , bu projenın hayatıyete gecırılmesının , pılot yetıştırılmesı vede egıtım ucuşlarının yaptırlması acısından yararlı olacagını duşunuyorum. eger proje gercekleştırılırse de karabuk unv sı , dnyada anadolu unv ten sonra pılot yetıştıren ve hava alanına sahıp ıkıncı unv unvanına da kavuşmuş olacaktır...bolgede bırbıne yakın hava alanlarının olması nedenıyle, yapılması planlanan unv hv alanının tıcarı amacla dıılde sadece kendı ıhtıyaclarına uygun ebatlarda yapılmasının, ekonomık acıdan da kendı menfaatlerı ıcn daha dogru bır yaklaşım olacaktır..
  • karabüke 87 km uzakta zonguldak havaalanı var, o ne kadar işliyor ki, karabük havaalanı çalışsın. Eğer bir üniversiteye sivil havacılık yüksekokulu kurulacaksa, bu yakınında işlek bir havaalanı olan üniversite olmalı, taşıma su ile değirmen dönmez. Bu işler için harcanacak para yine karabüke harcansın ama böyle saçma işlere değil, gerçekten karabüke faydalı işler için

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitemiz bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun kurulması ile birlikte başlatmış oldukları havaalanı projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Havaalanı ile ilgili yetkililerin kente gelerek inceleme yaptıklarını ve hazırlanan raporlar doğrultusunda yeniden bir çalışmanın başlatıldığını anlatan Uysal, "Şehrimizde kurulacak olan bir havaalanı hem Karabük Üniversitesi'ne hem de Karabük'e çok büyük değer katacak. Havaalanı bizi çok farklı konumlara taşıyacaktır. Geçtiğimiz temmuz ayında başlatılan havaalanı etüt ve zemin çalışmalarının olumlu yönde seyretmesi bizler için çok sevindiricidir. Bu çalışmalar sonucunda inanıyorum ki çok kısa bir süre sonra havaalanı projemiz bizim için bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe atacağımız bir adım olacaktır" diye konuştu.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE HAVAALANI ÇALIŞMALARI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

LTBQ ~ 10 yıl önce
Karabük-Çaycuma-Saltukova arasında,tünellerle kısaltılmış yüksek standartlı karayolu yapılırsa Karabüklünün işi daha iyi görülür.Havacılık Y.Okulu yapılacaksa hazır durumdaki Saltukovada,Zonguldak B.E Üniversitesine yada Karabük Üniversitesine bağlanarak yapılabilir.Ekstra masraf,israf olmasın.Hem Zonguldak-Karabük arası çalışan demiryolu, Saltukova dan geçiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir benim arka bahçeye havalimanı yaptıramadım gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zonguldak ~ 10 yıl önce
İç hatlar sesleri yaklaşıyor!!!. Haydi Zonguldak a yeniden iç hatlar bakalım. Borajet ile olmadı. Davet ediyorum bütün uçak şirketlerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trabzon'a... ~ 10 yıl önce
Şu zamanda uçuş okulu/SHYO vs. yerler yapılacak ise burası kesinlikle Trabzon olmalıdır 7-11 arası kapılar hergün boş duruyor.Müthiş uygulamalar tecrübeler edinilebilir,Ordu Giresun arası uçuş eğitimleride olabilir.Ayjet'in çorlu'da tarkiminde Adana'da yaptığı gibi.Ve diğer bir avantaj ise KTÜ ile havalimanının yan yana olmasıdır.İstek-Talep meselesindeyse Trabzon'da bu iş olur ki çevre illerden gelenlerde olur bölüm açılırsa.Diğer türlü uçuş okulu örn. tarkim ist/adana/tzx üçgeni oluşturup harika eğitimler verilebilir tabii ki diğer uçuş okullarıda dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski toprak... ~ 10 yıl önce
katiliyorum kardesime...
Anadolu havaalanı ~ 10 yıl önce
Eskişehir de söylediğin koşullarda Havaalanı orada eğitim yapılıyor. genelde hava durumu engel oluyor, Trabzon içinde öyledir
Anadoluya ~ 10 yıl önce
kardesim yilin 365 gunu yagmur degilya kasimdan nisana kadar hava genellikle kapali oluyor o da genellikle yani hava kisinda aciyor yazin zaten yagmur olmuyor havada full acik tabii kis/yaz prosedurleri nedir bunlari uygulama sekillerini bilemem bu arada anadolu univ de ki shyo yu biliyorum ;)
hamza ~ 10 yıl önce
saçma diye yazan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. borajet le zonguldak ereğliye gitmek üzere zonguldak saltukova havaalanına uçtum. orada tanıştığım yerel halktan bir amca, bu havaalanını zaten karabük lüler kullanıyor zonguldak için çok ters demişti. gerek yok masraf yapmaya. oraya bir havacılık myo aç daha iyi. hem bölge de kalkınır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 10 yıl önce
karabuk unv bunyesınde eger pılotaj ve hv trf kontroloru blm lerı varsa , bu projenın hayatıyete gecırılmesının , pılot yetıştırılmesı vede egıtım ucuşlarının yaptırlması acısından yararlı olacagını duşunuyorum. eger proje gercekleştırılırse de karabuk unv sı , dnyada anadolu unv ten sonra pılot yetıştıren ve hava alanına sahıp ıkıncı unv unvanına da kavuşmuş olacaktır...bolgede bırbıne yakın hava alanlarının olması nedenıyle, yapılması planlanan unv hv alanının tıcarı amacla dıılde sadece kendı ıhtıyaclarına uygun ebatlarda yapılmasının, ekonomık acıdan da kendı menfaatlerı ıcn daha dogru bır yaklaşım olacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma ~ 10 yıl önce
karabüke 87 km uzakta zonguldak havaalanı var, o ne kadar işliyor ki, karabük havaalanı çalışsın. Eğer bir üniversiteye sivil havacılık yüksekokulu kurulacaksa, bu yakınında işlek bir havaalanı olan üniversite olmalı, taşıma su ile değirmen dönmez. Bu işler için harcanacak para yine karabüke harcansın ama böyle saçma işlere değil, gerçekten karabüke faydalı işler için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000