14 Ekim 2018, Pazar 09:11:40

Kara ulaşımı hava ulaşımından daha pahalı!

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 TL'ye satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 TL'ye gidiliyor ancak otopark ücreti henüz belli değil. Taksi ise 190 TL tutuyor.
  • Bence Atatürk havalimanını kapatmasınlar madem 3. havalimanına ulaşım pahalı özel jetler firmalara helikopter taksi hizmeti versin atatürkten aldığı yolcuyu 3. havalimanına indirsin:))
  • 29 Ekimde bırakın daha 1 yıldan önce açılamaz. Metro yok, ulaşım pahalı , eyyu önce ulaşımı alt yapyı yap sonra aç.. Allahın sopası yok işte.. acele işe şeytan karışır.. eyyyy eyyy şov yapsınlar anca.. Atatürk ve sabiha candır..
  • DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI YAPILDI AMA KISKANAN BİR TEK ALMANYA DEĞİL YORUMLARA BAKINCA gezi zekalılar da KISKANMIŞ.
  • Yıllar önce bu havalimanı başlarken belirtilen en önemli sorun da buydu ve nihayet şimdi asıl sorun ortaya çıkmış oldu Büyük bin İstanbul metropolünde tek havalimanı doğru değildir Mutlaka Atatürk havalimanı da bir tadilattan geçirilerek uçuşlarına devam etmelidir gelecekte beklenen olası bir büyük İstanbul depreminde Atatürk havalimanını değeri daha iyi anlaşılacaktır Umarım bugünden bu küçük hatırlatmayı yetkililer unutup da Atatürk havalimanını kapatmazlar
  • Herkez sabiha donmeye mecbur kalicak
  • Bu hava limanı thy yi ya batırır ya da bayağı zarara sokar.Anladık insaat işinde iyisiniz ama biz yaptık oldu zihniyetinden kurtulun artık.Planlamayı iyi yapmadan açarsanız elinizdeki tek para kazanan şirketide batırırsınız.
  • Ozaman sehir icinede ucak koysunlar nasilsa yakita vergi yok isciye dogru dusgun maas yok dahaa ucuza geliyo ama kara ulasimi taksici sofor yakiti wergisi lastik eskir yagi azalir tabiki bunlarin hepsi cebe sara ama ucakta olan hersey dewlete yansir dewlette bizlere yansitir yani burda anlami cok zor ama her turlu aslindan bu milleti ......... yapiyolar iste neyse herkeze iyi ucuslar karada gidecek olanlarada iyi seyirler
  • Birgün bunların hepsi bitip rayina oturdugunda bu yorumlarinizi kendinize hatirlatin ve bosuna el parmak yormuşum keşke destek olsaymisim diyeceksiniz. Saflariniz hep düşmanca ! Simdi diyeceksiniz ki biz bu kadar erken acilmasina karsiyiz. 29 ekimde acilacak itirazin var mi ? Cik Cumhurbaskaninin karsisina soyle bunlari ? Burdan yazma bizi de germe “hep haklilar güruhu”
  • 48F hattı Akpınar Şantiyesi'ne gidiyor, terminale uzatılmaz bence çünkü sefer sayısı çok az ve genelde dolu gidip geliyor.
  • 29 ekimde bing banga boldu ? Rezil olacaksınız 15 gün sonra,elinize yüzünüze bulaştırdınız zaten (Lütfen Çomar gelmesin )

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 TL'ye satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 TL'ye gidiliyor ancak otopark ücreti henüz belli değil. Taksi ise 190 TL tutuyor.

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda THY'nin ilk uçuşu 31 Ekim'de yapılacak. Türk Hava Yolları (THY), iç hat uçuşlarının her şey dahil bilet fiyatını 59 Türk Lirası olarak belirledi. Ancak toplu taşıma ile ulaşımın nasıl olacağı hâlâ netlik kazanmış değil. 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 TL'ye gidiliyor ancak otopark ücreti henüz belli değil; taksi ücreti ise 190 TL.

Sözcü'den Derin Gökçe'nin haberine göre, havaalanına en kolay iki yoldan gidilebiliyor. Birincisi E-5, ikincisi TEM. Örneğin şehir merkezinden (Beşiktaş) birinci yoldan gidildiğinde (E-5) toplam yol 73.7 km oluyor. İkinci yoldan gidildiğinde (TEM) bu yol uzunluğu daha da azalıyor ve 66 km'ye düşüyor. Ancak burada da gişe ücreti devreye giriyor. Saatte ortalama 0.45 kuruş yakan 1.6 dizel araç E-5 üzerinden gittiğinde maliyet 33.16 TL olarak çıkıyor. TEM üzerinden gittiğinde ise (gişe ücreti dahil) 32.45 TL gibi bir hesap ortaya çıkıyor. Ancak burada da otopark sorunu devreye giriyor. Henüz belirlenmiş bir otopark yok. Olsa da ücretin ne kadar olacağı bilinmiyor.

Taksi kullanmak isteyen vatandaş ise daha fazla para ödemek zorunda. E-5 güzergahından giden bir taksi 190.50 TL yazarken, TEM'den giden bir taksinin gişe ücreti dahil maliyeti 175.75 TL oluyor.

İETT HATLARI MERAK KONUSU

İstanbul Yeni Havalimanı'na şu anda sadece Mecidiyeköy'den kalkan 48 F hat numaralı otobüs gidiyor. Onun haricinde buraya giden başka bir toplu taşıma aracı bulunmuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yeni hatların 29 Ekim'de başlayacağını duyurdu ancak sayılı günler kalmasına rağmen henüz bu konuda bir adım atılmış değil. Havalimanının açılış tarihinden itibaren 10 yıl süreyle İstanbul'da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle taşımacılık yapılması işini kapsayan ihale 27 Eylül'de ikinci kez yapıldı. İETT'nin tahmini bedeli 468 milyon liradan 702 milyon liraya çıkardığı ihaleyi 755 milyon 823 bin TL'lik teklifi sunan İBB şirketlerinden İstanbul Otobüs AŞ kazandı. Ancak söz konusu 18 hat ve ücret konusu da henüz netlik kazanmadı.

Kara ulaşımı hava ulaşımından daha pahalı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

helikopter ~ 5 yıl önce
Bence Atatürk havalimanını kapatmasınlar madem 3. havalimanına ulaşım pahalı özel jetler firmalara helikopter taksi hizmeti versin atatürkten aldığı yolcuyu 3. havalimanına indirsin:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy eyy ~ 5 yıl önce
29 Ekimde bırakın daha 1 yıldan önce açılamaz. Metro yok, ulaşım pahalı , eyyu önce ulaşımı alt yapyı yap sonra aç.. Allahın sopası yok işte.. acele işe şeytan karışır.. eyyyy eyyy şov yapsınlar anca.. Atatürk ve sabiha candır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAH RAZI OLSUN ~ 5 yıl önce
DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVALİMANI YAPILDI AMA KISKANAN BİR TEK ALMANYA DEĞİL YORUMLARA BAKINCA gezi zekalılar da KISKANMIŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
De haydi ~ 5 yıl önce
Git
RAZI ~ 5 yıl önce
Buraya yorum yapmak için cehalet testi yapılmalı. Yoksa kitap okumayan hatta gazete bile okumayıp A haber ile yorum yazan fikir fukaraları buralara yorum yazmamalı. Daha Türkçe yazamayan kişilerle aynı yere yorum yazmak utanç verici. Hala Almanların kıskandığını zanneden bir ensar zümresi varsa Türkiye zaten bitmiştir.
Yorum ~ 5 yıl önce
Yıllar önce bu havalimanı başlarken belirtilen en önemli sorun da buydu ve nihayet şimdi asıl sorun ortaya çıkmış oldu Büyük bin İstanbul metropolünde tek havalimanı doğru değildir Mutlaka Atatürk havalimanı da bir tadilattan geçirilerek uçuşlarına devam etmelidir gelecekte beklenen olası bir büyük İstanbul depreminde Atatürk havalimanını değeri daha iyi anlaşılacaktır Umarım bugünden bu küçük hatırlatmayı yetkililer unutup da Atatürk havalimanını kapatmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw ~ 5 yıl önce
Herkez sabiha donmeye mecbur kalicak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkişi ~ 5 yıl önce
Bu hava limanı thy yi ya batırır ya da bayağı zarara sokar.Anladık insaat işinde iyisiniz ama biz yaptık oldu zihniyetinden kurtulun artık.Planlamayı iyi yapmadan açarsanız elinizdeki tek para kazanan şirketide batırırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak ~ 5 yıl önce
Ozaman sehir icinede ucak koysunlar nasilsa yakita vergi yok isciye dogru dusgun maas yok dahaa ucuza geliyo ama kara ulasimi taksici sofor yakiti wergisi lastik eskir yagi azalir tabiki bunlarin hepsi cebe sara ama ucakta olan hersey dewlete yansir dewlette bizlere yansitir yani burda anlami cok zor ama her turlu aslindan bu milleti ......... yapiyolar iste neyse herkeze iyi ucuslar karada gidecek olanlarada iyi seyirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 5 yıl önce
Birgün bunların hepsi bitip rayina oturdugunda bu yorumlarinizi kendinize hatirlatin ve bosuna el parmak yormuşum keşke destek olsaymisim diyeceksiniz. Saflariniz hep düşmanca ! Simdi diyeceksiniz ki biz bu kadar erken acilmasina karsiyiz. 29 ekimde acilacak itirazin var mi ? Cik Cumhurbaskaninin karsisina soyle bunlari ? Burdan yazma bizi de germe “hep haklilar güruhu”

Yanıtla

Kalan karakter 1000
48F ~ 5 yıl önce
48F hattı Akpınar Şantiyesi'ne gidiyor, terminale uzatılmaz bence çünkü sefer sayısı çok az ve genelde dolu gidip geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Big bang ~ 5 yıl önce
29 ekimde bing banga boldu ? Rezil olacaksınız 15 gün sonra,elinize yüzünüze bulaştırdınız zaten (Lütfen Çomar gelmesin )

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000