11 Nisan 2012, Çarşamba 09:12:14

KARA LİSTE GÜNCELLENDİ

Avrupa Komisyonu kara listeyi 19. kez güncelledi.
  • Kazakistan'dan Air Astana'ya özel izin veriliyor benim bildiğim...
  • Avrupadan bahsediliyor Türkiye ne zaman Avrupaye girdi ????? Sabiha Gökçen Avrupada mi ????? Istanbula gelir ama Atinaya gidemez.
  • Kazakistan mı ? Sabiha gökçende ve Atatürkte kazak uçağı bolluğu var nasıl liste bu.
Güvenlik nedenleri ile kara listeye eklenen bazı havayolu şirketlerinin, eksikliklerinin giderilerek listeden çıkartıldığı öğrenildi.

Libya yönetiminin Avrupa'ya güvenlik ve emniyet sorunu nedeniyle uçmamasının ardından, kara listeye ismi eklenirken, Avrupa Komisyonu'nun listeye ismini eklediği bir diğer ülke de Venezuela oldu.

Venezuela'lı havayolu şirketlerinden Latinoamerica ve Aerotuy şirketleri güvenlik ve emniyet kurallarının hiçe sayılarak yaptığı uçuşlar nedeniyle listeye eklendiği belirtildi.

İşte listeye eklenen diğer havayolları;
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Jet Congo ve Equatorial Guinea, Punto Azul, Guinea Airways, UTAGE, Euroguineana De Aviacion, Star Equtorial Airlines ve EGAMS

Endonezya'dan, TransNusa Aviation Mandiri, Enggang Air Service, Surya Air, Ersa Eastern Aviation ve Matthew Air Nusantara gibi havayolu şirketleri eklenirken, Megantara Havayolları'nın listeden çıkartıldığı belirtildi.

Moritanya'dan Mauritania Airlines listeye eklenen diğer havayolu şirketlerinden oldu.

Filipinler'den kara listeye eklenen havayolu şirketleri ise, Aero Equipment Aviation Inc, AirAsia Philippines, Certeza Infosys Corp., Mid-Sea Express, Southern Air Flight Services, NorthSky Air Inc., Island Helicopter Services.

Güncellenen liste sonucu Avrupa'da hava güvenliği nedeniyle engellenen ülke sayısı 21'i bulurken, 279 havayolu şirketi de bireysel olarak bu listeye girdi.

Yasaklı ülkeler ve şirketler arasında, Afganistan, Angola, Benin, Kongo Cumhuriyeti Havayolları, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Havayolları, Dijbouti, Ekvatoral Gine, Endonezya'dan 6 havayolu şirketi, Gabon, Kazakistan, Kırgızistan, Liberya, Moritanya, Mozambique, Filipinler, Sierra Leone, Sao Tome ve Principe, Sudan, Swaziland ve Zambia bulunuyor.

Ülkelerinin kara listede olmasına rağmen, bazı havayolu şirketleri ise kurallara uyması halinde kısıtlı şekilde uçuş izni verileceği öğrenildi. Bu şirketler ise şöyle; Kazakistan'dan Air Astana, Kore'den Air Koryo, Gana'dan Airlift International, Comore'den Air Service, Afrijet, Gabon'dan Gabon Airlines ve SN2AG, Iran Air, TAAG Angolan Airlines, Air Madagascar ve Jordan Aviation.
KARA LİSTE GÜNCELLENDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Kazakistan'dan Air Astana'ya özel izin veriliyor benim bildiğim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Avrupadan bahsediliyor Türkiye ne zaman Avrupaye girdi ????? Sabiha Gökçen Avrupada mi ????? Istanbula gelir ama Atinaya gidemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kazakistan mı ? Sabiha gökçende ve Atatürkte kazak uçağı bolluğu var nasıl liste bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000