22 Şubat 2015, Pazar 08:20:21

KAR YAĞDI, UÇUŞLAR DONDU

Uçuş iptalleri nedeniyle havalimanlarında mahsur kalan yolcular ise büyük mağduriyet yaşadı. Şanslı yolcular, iptal edilen seferler yüzünden havayolu şirketleri tarafından otellere yerleştirildi.
  • Tüm yıl yattıkları yerden 3500-4000 tl para alan beceriksizlere yılda bir gün ihtiyaç oldu onu da beceremediler.allah aşkına dhmi gibi bir Kuruma bu beceriksizlere tayfasını kim almış?1.000 tl maaşla bu işi on numara yapacak binlerce vatan evladı varken bu beceriksizlere topluluğunu neden besliyorsunuz?özelleştirin bakalım değil bir gün bir dakika bile kapalı kalıyor mu görün o zaman.bu adamlar başkalarının maaşıyla kafayı bozmuş bunlar kafayı yemiş bunlara haddini bildirecek yöneticiler olmaması da ayrı bir ayıptır.
  • Ahl de 15 adet son model karla mücadele aracı var. Hepsini de aynı anda kullanacak kadar şöför de var. Sefer iptalleri olduğu günlerde sadece 3 tanesi çalıştı. Diğerleri kullanılmadı. Neden ? Neden işini yapmayan bu kişiler için soruşturma açılmıyor. Neden aldıkları maaşın karşılığında yapmaları gereken işi yapmadıkları için hesap sorulmuyor. Çıkmışlar pişkin pişkin 3500-4000 tl maaş aldıklarını, maaşı beğenmedikleri için de çalışmadıklarını söylüyorşar. Yahu biri çıksın açıklasın Türkiyede kaç kişi bu kadar yüksek maaş alıyor. Aylık 3500-4000 tl verilse kaç kişi bu işi yapmaya talip olur, birisi elini vicdanına koyup söylesin. Dışarıda işsiz gezen bu maaşı almak için günde 16-17 saat hiç durmadan çalışacak, buna gönüllü olacak kaç milyon kişi var. Atın bu adamları yahu. Atın bu kadroları işgal etmesinler. Yerlerine alacakları bu maaşın karşılığını verecek milyonları alın işe. aldıkları parayı son kuruşuna kadar hak edip ailerinin karnına alın teriyle kazandıkları helal parayı götürsün
  • Çözüm basit. Havaalanı işletmesi pisti açık tutamadığı her saate tazminat ödemeli. Tüm sıkıntıyı havayolları ve yolcular çekiyor. Havaalanının sahipliği sorumluluk gerektirir. Açamıyorum, ancak bu kadar oluyor deyip bir kenara çekilip seyretmeyle olmaz. En azından bedele ortak olmalı.
  • Thy ve Pegasus yolcu bilgilendirmede son derece başarısız oldu. Çağrı merkezleri kilitlendi.
  • "DHMİ" tam bir fiyasko rezalet... Nerede bos, is bilmeyen, kendini begenmis ve hicbir ise yaramayan kisiler varsa buraya ise alinmis. Nasil girdiklerini sizde cok iyi biliyorsunuz
  • DHMI rezaletin son perdesini izletti cumle aleme
  • Sebep diger haber yorumlarinda anlasildi. Kar kureyen soforler demoralizeymis cunku atc ler 7000 lira alirken kendileri sadece 3500 lira aliyorlarmis, bu adalet degilmis, o yuzden de oc almislar, iste boyle isi agirdan alip gizli protesto ile harkese gununu gostermisler. Ya vicdansiz nankorler, bir kere diger devlet kurumlarinda bu parayi alan sofor yok. Artı, sofor olarak siz kendinizi nasil atc lerle bir tutarsiniz. Yapabiliyorsan basvur sen de atc ol o zaman. En ufak sekilde dahi mumkun olmayacak boyle bir kiyaslamayi nasil dusunebiliyorsunuz? Ama eger gercekten protesto edip calismadiysaniz ilahi adalet yakinda size bunun hesabini sorar. Bu issizlikte bu imkanlara ragmen bu nankorlugunuzu, ama isten atilarak ama tasarona gecerek ama mutlaka bir sekilde odersiniz.
  • SHGM nin havalimanın her yerlerine astığı "hakkınızı biliyormunuz" afişlerinin yetersiz olması yüzünden. yok gecikme olursa şunu bunu alabilirsiniz. Yaz adam gibi başlığa, olumsuz hava şartları hariç durumlar diye.
  • Totally disorganisation :-)))
  • DHMİ tam rezalet yaşattı DHMİ sınıfta kaldı çalışanı ile techizat ile yöneticileri ile bütün apron karlar sltındaydı temizlik yspılmada şimdi sucu başkalarına yüklüyecekker bütün hava şirketleri yolcular pilotlar hostesler teknik personel yer işletme oersoneli
İstanbul’da hafta içinde yaşanan şiddetli kar yağışı, kara ve deniz ulaşımında olduğu gibi hava ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin iç ve dış hatlarda yapılması planlanan 700’e yakın uçuşu iptal olurken, yüzlerce sefer uzun süreli rötarlarla gerçekleştirilebildi. Uçuş iptalleri nedeniyle havalimanlarında mahsur kalan yolcular ise büyük mağduriyet yaşadı. Şanslı yolcular, iptal edilen seferler yüzünden havayolu şirketleri tarafından otellere yerleştirildi. Diğer yolcular ise terminallerdeki banklarda, sandalyelerde veya yerde yatarak uçuş saatini bekledi. En büyük sıkıntıyı ise çocuklu aileler, yaşlılar ve hastalar yaşadı.

İptaller önceden öğrenilmeli

Uçuş iptalleri nedeniyle yaşanacak mağduriyetlerin en aza indirilmesi amacıyla yolcuların özellikle havalimanına gelmeden bazı tedbirler alması gerekiyor. Örneğin uçuş iptal bilgisi, rezervasyon sırasında verilen cep telefonlarına gönderiliyor. Ancak bu konuda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle şirketlerin başta web siteleri olmak üzere sosyal medya adreslerinin de yakından takip edilmesi isteniyor.

Ayrıca uçuşların kar, fırtına, sis ve şiddetli yağış nedeniyle iptal edildiğini dikkate alarak rezervasyon yaptırmadan önce hava durumu hakkında bilgi alınmasının da büyük fayda sağlayacağı ifade ediliyor. Ancak bunu yaparken ineceğiniz havalimanındaki hava şartları hakkındaki bilgileri de öğrenmeye çalışın. Eğer gideceğiniz şehirde olumsuz hava şartları varsa uçuşunuz iptal edilebilir veya iniş sırasında uçağınız diğer havalimanlarına yönlendirilebilir. Bu durumu da aklınızdan çıkarmayın. Daha da önemlisi olumsuz hava şartları nedeniyle havalimanlarında sorun yaşanıyorsa, karayolu, demiryolu veya denizyolu gibi alternatifleri denemeyi ihmal etmeyin.

Uyku tulumunu unutmayın

Uçuş iptalleri veya uzun süreli rötarlar nedeniyle havalimanında mahsur kaldığınızda yaşayacağınız olumsuzlukları en aza indirmek için de hazırlık yapmalısınız. Özellikle cep telefonu ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlarınızın şarj aletleri ile ilaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca bu gibi durumlar için giyecek birkaç parça eşya, küçük bir battaniye hatta uyku tulumu da oldukça işinize yarayacaktır. 

Her iptalde tazminat ödenmiyor

Havayolu şirketleri, ‘değişken politik durumlar, elverişsiz hava koşulları (sis, kar, fırtına, buzlanma gibi), beklenmedik güvenlik ve emniyet zaaflarıyla sınırlamaları, grevler, havalimanı sorunları, hava trafiği sınırlamaları, bagaj, yolcu, uçak ve havalimanını içeren istisnai güvenlik tedbirleri’ gibi gerekçelerle uçuşların iptal edilmesi veya geciktirilmesinde yolculara tazminat ödemiyor. Ancak şirketler bu gibi durumlarda da mağduriyetin giderilmesi amacıyla yolcuların yiyecek, transfer ve konaklama ihtiyaçlarını karşılıyor. Yolcular, iptal edilen uçuşlarını sunulan alternatif günlerde herhangi bir ücret ödemeksizin gerçekleştirebiliyor. Hatta bazı şirketler, yolcuları yine ek ücret almadan diğer havayollarıyla uçuruyor.

Havayolu şirketleri, uluslararası kurallar gereği kendi iç işleyişinden kaynaklanan iptaller ve beş saati aşan uzun gecikmelerde ise yolcuya biletini iade etmek zorunda. Ayrıca şirketler, bağlantılı uçuş yapan yolcuların isteği doğrultusunda seyahatin başlangıç noktasına mümkün olan en kısa zamanda geri dönüşünü sağlıyor. (Mustafa Gün)

KAR YAĞDI, UÇUŞLAR DONDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tüm yıl yattıkları yerden 3500-4000 tl para alan beceriksizlere yılda bir gün ihtiyaç oldu onu da beceremediler.allah aşkına dhmi gibi bir Kuruma bu beceriksizlere tayfasını kim almış?1.000 tl maaşla bu işi on numara yapacak binlerce vatan evladı varken bu beceriksizlere topluluğunu neden besliyorsunuz?özelleştirin bakalım değil bir gün bir dakika bile kapalı kalıyor mu görün o zaman.bu adamlar başkalarının maaşıyla kafayı bozmuş bunlar kafayı yemiş bunlara haddini bildirecek yöneticiler olmaması da ayrı bir ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 9 yıl önce
Ahl de 15 adet son model karla mücadele aracı var. Hepsini de aynı anda kullanacak kadar şöför de var. Sefer iptalleri olduğu günlerde sadece 3 tanesi çalıştı. Diğerleri kullanılmadı. Neden ? Neden işini yapmayan bu kişiler için soruşturma açılmıyor. Neden aldıkları maaşın karşılığında yapmaları gereken işi yapmadıkları için hesap sorulmuyor. Çıkmışlar pişkin pişkin 3500-4000 tl maaş aldıklarını, maaşı beğenmedikleri için de çalışmadıklarını söylüyorşar. Yahu biri çıksın açıklasın Türkiyede kaç kişi bu kadar yüksek maaş alıyor. Aylık 3500-4000 tl verilse kaç kişi bu işi yapmaya talip olur, birisi elini vicdanına koyup söylesin. Dışarıda işsiz gezen bu maaşı almak için günde 16-17 saat hiç durmadan çalışacak, buna gönüllü olacak kaç milyon kişi var. Atın bu adamları yahu. Atın bu kadroları işgal etmesinler. Yerlerine alacakları bu maaşın karşılığını verecek milyonları alın işe. aldıkları parayı son kuruşuna kadar hak edip ailerinin karnına alın teriyle kazandıkları helal parayı götürsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çözüm basit. Havaalanı işletmesi pisti açık tutamadığı her saate tazminat ödemeli. Tüm sıkıntıyı havayolları ve yolcular çekiyor. Havaalanının sahipliği sorumluluk gerektirir. Açamıyorum, ancak bu kadar oluyor deyip bir kenara çekilip seyretmeyle olmaz. En azından bedele ortak olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy ve Pegasus yolcu bilgilendirmede son derece başarısız oldu. Çağrı merkezleri kilitlendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
"DHMİ" tam bir fiyasko rezalet... Nerede bos, is bilmeyen, kendini begenmis ve hicbir ise yaramayan kisiler varsa buraya ise alinmis. Nasil girdiklerini sizde cok iyi biliyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaya ~ 9 yıl önce
DHMI rezaletin son perdesini izletti cumle aleme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebep çıktı ~ 9 yıl önce
Sebep diger haber yorumlarinda anlasildi. Kar kureyen soforler demoralizeymis cunku atc ler 7000 lira alirken kendileri sadece 3500 lira aliyorlarmis, bu adalet degilmis, o yuzden de oc almislar, iste boyle isi agirdan alip gizli protesto ile harkese gununu gostermisler. Ya vicdansiz nankorler, bir kere diger devlet kurumlarinda bu parayi alan sofor yok. Artı, sofor olarak siz kendinizi nasil atc lerle bir tutarsiniz. Yapabiliyorsan basvur sen de atc ol o zaman. En ufak sekilde dahi mumkun olmayacak boyle bir kiyaslamayi nasil dusunebiliyorsunuz? Ama eger gercekten protesto edip calismadiysaniz ilahi adalet yakinda size bunun hesabini sorar. Bu issizlikte bu imkanlara ragmen bu nankorlugunuzu, ama isten atilarak ama tasarona gecerek ama mutlaka bir sekilde odersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne oldu atc ~ 9 yıl önce
ne oldu başka personele gerek yoktu atc olsa yeterdi haaa gerçi AİM HERŞEYE BEDEL 7000 TL AL YATTTT
Ne oldu atc'ye ~ 9 yıl önce
Siz kafayi atclerle, aimlerle bozmussunuz. Dogruyu soyleyen herkesi atc saniyorsunuz ancak yanildin. Kendinizi cok ozel bir meslek sahibi olan atc'lerle bir tuttugunuz gibi. Yalniz bu yaptiginiz yaniniza kalmayacak bilesin. Devletin sorumlulari hainlinizi gordu ve ilk uygun firsatta defterinizi durecekler. Profosyonel tavir sudur: Sana firma bordrondaki parayi %100 odedi mi, o zaman sen de isini etik olarak %100 yapmak durumundasin. Baska sebeplerle gizli isi yavaslatma yaparak protesto ettigini dusunuyorsan hayir kul hakki yiyiyorsun. Vebali buyuktur.
... ~ 9 yıl önce
tgs nin 3 katı maaş alıp hiçbişey yapmadığınızı cümle aleme kendiniz ilan ettiniz. suyunuz ısınıyor biyerlerde:)
SHGM nin suçu ~ 9 yıl önce
SHGM nin havalimanın her yerlerine astığı "hakkınızı biliyormunuz" afişlerinin yetersiz olması yüzünden. yok gecikme olursa şunu bunu alabilirsiniz. Yaz adam gibi başlığa, olumsuz hava şartları hariç durumlar diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxc ~ 9 yıl önce
Totally disorganisation :-)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
DHMİ tam rezalet yaşattı DHMİ sınıfta kaldı çalışanı ile techizat ile yöneticileri ile bütün apron karlar sltındaydı temizlik yspılmada şimdi sucu başkalarına yüklüyecekker bütün hava şirketleri yolcular pilotlar hostesler teknik personel yer işletme oersoneli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000