10 Ocak 2011, Pazartesi 08:44:46

KAR 32 KİŞİYİ KURTARDI

Dün akşamdan bu yana yaşanan bilgi karmaşasının ardından kesin ve net bilgiler İran tarafından verilmeye başlandı. Düşen uçaktaki 94’ü yolcu 102 kişiden 70’i öldü, 32’si kar sayesinde hayatta kaldı.
  • saydığın yerleri gezersen özgürlüğün adaletin usa nin nerelerde olduğunu görürsün ayrıca İranlıların sandığın gibi değil zeki modern ve karakterli olduğunuda görürsün saygılar
  • Insanlarin caninin önemi yok mu hic? Rus ucaklari alsinlar. Veya Brezilya ucaklari. ?
  • Ambargo o ülkede yaşayan insanların tutsak gibi yaşaması, ele, ele tutuşup yakalanınca idama gitmesi(!) vs gibi şeylerle alakalı olduğuna inanıyorsan sen moskof'ta yaşayan amerika casususun kesin. S.arabistan'da da el ele dolaşmak yasak, her yer haremlik selamlık, kadın araba kullanamıyor. Her ne kadar özgür bir hayat sürememeleri konusunda seninle hem fikir olsamda benden sana tavsiye sen kalk iran'a bi git önce ve kilit pozisyonda çalışan kadın sayısına dikkat et. Sorun İrandaki kısıtlanmı hayatlar ve özgürlükler değil şekerim, bu zaten amerikanın umurunda da değil. Tek konu sadece ve sadece dünyanın en inatçı Irkı olan fars'ları sömüremediği için ambargo yapıyor. Gazete ve tv'den gördüklerinle moskof'tan ahkam kesme bari...
  • Diğer haberde de yorum yazmıştım.Ne ambargosu ? Adamlar uranyum tesisini nasıl yaptılar ? İran rejimi halkını sömürmekten başka ne yapıyor ?
  • Eğer Amerika ve Avrupanın yaptırımlarının nedeninin İranın halkına yaptıkları olduğuna inanıyorsanız, büyük petrol şirketlerinin orta doğudaki dağılımına bakın ve biraz da ekonomik gündemi takip edin. Daha da olmadı Kıbrıs Barış harekatı esnasında yaşananları da hatırlayın. En etkili gericilerin nedense(!) mutlaka bir dönem Batılı malum ülkelerle ciddi işbirlikleri yok mu? Kaldı ki şu an itibariyle olumsuz hava koşullarının yeterince dikkate alınmaması düşüş sebebi görünüyor.
  • Bu adamlar dedigin kisilerin derdi gerici Iran hukumeti ile..Bencede cok dogru yapiyorlar.Sen ulkende halkini esir,kole gibi yasat,en ufak bir durumdan dolayi(sokakta el ele tutusmaktan dolayi) idam et,sonra Avrupa,Usa sana yardim etsin..Hadi ordan baska kapiya...Arabistan,Iran,Irak tiksiniyorum bu ulkelerden..
  • bu adamlara yeni ucak satmayan ambargo uygulayan amerika ve avrupa mutlumudur şimdi
İran'ın başkenti Tahran’dan Türkiye sınırındaki Urumiye’ye gitmek üzere havalanan İranAir’e ait EP-IRP kuyruk tescilli Boeing 727 tipi yolcu uçağı, yerel saatle 19:45’te  iniş yaptığı sırada düştü. Uçak, kalınlığı 70 santimetreyi bulan karın arasına gömüldü. İranlı yetkililer, hemen bölgeye arama kurtarma ekiplerini sevketti ve işte o an büyük bir mucizeyle karşılaştılar. 102 kişi taşıyan uçağın parçalara ayrıldığı ancak 32 kişinin kazayı yaralı atlatarak hayatta kalmayı başardığı anlaşıldı.
 
Kurtarma ekipleri olay yerine varır varmaz hemen uçağın etrafına dağılan yaralıları kurtararak donma tehlikesine karşı önlem aldı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

2005’te de bir Boeing düşmüştü
İran’da havayolu şirketlerinin Şah döneminde (1979 İslam Devrimi’nden önce) ABD’den aldığı Boeing tipi uçaklar bakımsızlık nedeniyle sık sık arıza yapıyor. ABD ambargosu yüzünden yedek parça bulamayan İran, ilkel tamirlerle uçakları havalandırınca dünküne benzer facialar da yaşanıyor. İran’da en son 2005’te bir Boeing 707 tipi uçak 157 yolcusuyla düşmüştü.

KAR 32 KİŞİYİ KURTARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
saydığın yerleri gezersen özgürlüğün adaletin usa nin nerelerde olduğunu görürsün ayrıca İranlıların sandığın gibi değil zeki modern ve karakterli olduğunuda görürsün saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Insanlarin caninin önemi yok mu hic? Rus ucaklari alsinlar. Veya Brezilya ucaklari. ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ambargo o ülkede yaşayan insanların tutsak gibi yaşaması, ele, ele tutuşup yakalanınca idama gitmesi(!) vs gibi şeylerle alakalı olduğuna inanıyorsan sen moskof'ta yaşayan amerika casususun kesin. S.arabistan'da da el ele dolaşmak yasak, her yer haremlik selamlık, kadın araba kullanamıyor. Her ne kadar özgür bir hayat sürememeleri konusunda seninle hem fikir olsamda benden sana tavsiye sen kalk iran'a bi git önce ve kilit pozisyonda çalışan kadın sayısına dikkat et. Sorun İrandaki kısıtlanmı hayatlar ve özgürlükler değil şekerim, bu zaten amerikanın umurunda da değil. Tek konu sadece ve sadece dünyanın en inatçı Irkı olan fars'ları sömüremediği için ambargo yapıyor. Gazete ve tv'den gördüklerinle moskof'tan ahkam kesme bari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diğer haberde de yorum yazmıştım.Ne ambargosu ? Adamlar uranyum tesisini nasıl yaptılar ? İran rejimi halkını sömürmekten başka ne yapıyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eğer Amerika ve Avrupanın yaptırımlarının nedeninin İranın halkına yaptıkları olduğuna inanıyorsanız, büyük petrol şirketlerinin orta doğudaki dağılımına bakın ve biraz da ekonomik gündemi takip edin. Daha da olmadı Kıbrıs Barış harekatı esnasında yaşananları da hatırlayın. En etkili gericilerin nedense(!) mutlaka bir dönem Batılı malum ülkelerle ciddi işbirlikleri yok mu? Kaldı ki şu an itibariyle olumsuz hava koşullarının yeterince dikkate alınmaması düşüş sebebi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu adamlar dedigin kisilerin derdi gerici Iran hukumeti ile..Bencede cok dogru yapiyorlar.Sen ulkende halkini esir,kole gibi yasat,en ufak bir durumdan dolayi(sokakta el ele tutusmaktan dolayi) idam et,sonra Avrupa,Usa sana yardim etsin..Hadi ordan baska kapiya...Arabistan,Iran,Irak tiksiniyorum bu ulkelerden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu adamlara yeni ucak satmayan ambargo uygulayan amerika ve avrupa mutlumudur şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000