03 Şubat 2011, Perşembe 14:43:53

KAPTAN PİLOT UYUYAKALMIŞ

İskandinav Hava Yolları'na ait Kopenhag - Stockholm seferini yapan uçağın kaptan pilotunun, görev sırasında uyuduğu gerekçesiyle savunması alındı.
  • Alin size uydurma bi haber daha... yahu boyle bisi mumkun mu, Kophenhag-Stokholm arasi zaten is yogunlugu yuksek, mesafe kisa, tirmanma ve alcalma neredeyse pespese, surekli ATC ile konusuluyor, uzun sessiz anlar filan yok... degil uyumak tuvalete gidecek bile vakit olmaz, boyle biseyin mumkun olamayacagini butun meslektaslarimiz bilir, halki kandiran uydurma haberler bunlar. En azindan airport haberin bu tip haberleri yayinlamadan once bir arastirmasi lazim diye dusunuyorum.
  • Bilmediğimden yazıyorum,ben izair ile çok uçuş yaptım bazen hostesler tuvalet kapısının orada bir şeylere basıp kokpite giriyorlardı ama belkide ben öyle zannettim.Doğrumudur bilemem...
  • Seni gidi yaramaz seni uyuma vaziyetleri ha...
  • antalya alanya arası sadece iki saattir. ancak yaz aylarında bu yolu günlük dört, bazen beş sefer gidersiniz. hal böyle olunca, direksiyonda uyuklamayan minübüs yada otobüs şöförü yoktur. inanmazsanız yazın gelinde sabaha karşı bu yolda uyuklayan şöförleri kendi gözlerinizle görün. taşıdıkları turistlerin can değeri, tur şirketlerinin kazanacağı para kadar önemli değildir. şöför mecburdur ölümüne çalışmaya. yoksa tur şirketi ona kapıyı gösterir! ulaştırma bakanıda bu işe seyircidir. aman trafik polisleri tur şirketlerine fazla dokunmayın. sonra göbekli amcalarımız az kazanmak zorunda kalırlar!
  • Cok degisken saatler, ozellikle vucut saatine aykiri bir saatte olan ucuslar bazen insani zorlayabiliyor. Mesela gece ucusu icin gunduz dinlenmeniz-uyumaniz gerekiyor ama vucut gece uyumaya alistigi icin uyumak kolay olmuyor, uyusaniz bile gece uykusu gibi dinlendirici olmuyor. Sonra gece ucusta vucut normal uyku saati olan zamanda uyumak istiyor, uyumamak icin yogun caba harcamaniz gerekiyor. Ustelik surekli olarak yogun bir sekilde ucmak zamanla kronik yorgunluga donusebiliyor. Ozellikle bizim gibi verilen ust limitleri zorlayarak ucus yapilan bir ulkede bu tip bir olayin olmasi cok muhtemel (kendi deneyimlerimden biliyorum).
  • ee bizdede yaşlı kaptanların ii geçtiği cok oluyor
  • Uyuduğu nasıl ortaya çıkmış peki. F/O ya da kabin ekibinden biri rapor etmedikç bu mümkünmüdür?
  • ama konu mambo airlines degil, sas. sendikanın güçlü oldugu , görece daha çok medeni hakların oldugu bir havayolu? nasıl uyur ya! bunun uluslarası kıstasının ötesinde eminim sasin daha detaycı kıstasları vardır. Böyleyken adam nasıl uçar??
  • uyku çok önemli uçuş öncesi gündüzü yahut akşamı düzenli uyku sağlanamadığı faktirde böyle uykular ortaya çıkabiliyor, amcam ooh ne güzel kestirmiş gozlüğunu bile takmış baksana eee yakında artık uçaklar kendi kendine pelot uyurken bile inecek. uykuluk..
  • Anam kuçukkene dua ederdi uyusunda büyüsün diyye. muğtemelen buda öyle oldu. pilotun anası uyusun büyüsün demişdir. yoksam nasıl uyuycak adam gürültü var içerde. sağlıklı olmamak için elini ver, sonra okulu bitir, sonra işe başla,sonra pilot yap, bu böyle gider. Tomurcuk Şehep.
İsveç Haber Ajası TT'nın kaptan pilotun yazdığı savunma raporuna dayanarak bugün verdiği habere göre, geçen yıl, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki Kastrup Havaalanı'ndan kalkıp Stockholm Arlanda Havaalanı'na giden Boeing tipi yolcu uçağı havadayken, kaptan pilot kokpitte uykuya daldı.

İkinci pilotun da tuvalette olduğu sırada kaptan pilotun uykuya dalması sırasında uçak, otomatik pilottaydı.

İkinci pilotun da gözlemlerine dayanılan haberde, tuvaletten dönüp kokpite geçmek isteyen ikinci pilotun bir süre kokpitin kapısına vurmasına rağmen, kapının açılmadığı belirtildi.

Adı açıklanmayan kaptan pilotun ise yazdığı savunmada, aynı gün 5 uçuş programı olduğu ve Kopenhag-Stockholm uçuşunun 4. uçuşuolduğunu belirterek, yoğun iş trafiğinden dolayı uçuşlardan önce sadece 3,5 saat uyuma olanağı bulduğunu belirterek kendini savunduğu bildirildi.

İddialar ile ilgili SAS Hava Yolları'ndan henüz bir açıklama gelmedi.
KAPTAN PİLOT UYUYAKALMIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Alin size uydurma bi haber daha... yahu boyle bisi mumkun mu, Kophenhag-Stokholm arasi zaten is yogunlugu yuksek, mesafe kisa, tirmanma ve alcalma neredeyse pespese, surekli ATC ile konusuluyor, uzun sessiz anlar filan yok... degil uyumak tuvalete gidecek bile vakit olmaz, boyle biseyin mumkun olamayacagini butun meslektaslarimiz bilir, halki kandiran uydurma haberler bunlar. En azindan airport haberin bu tip haberleri yayinlamadan once bir arastirmasi lazim diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilmediğimden yazıyorum,ben izair ile çok uçuş yaptım bazen hostesler tuvalet kapısının orada bir şeylere basıp kokpite giriyorlardı ama belkide ben öyle zannettim.Doğrumudur bilemem...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seni gidi yaramaz seni uyuma vaziyetleri ha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
antalya alanya arası sadece iki saattir. ancak yaz aylarında bu yolu günlük dört, bazen beş sefer gidersiniz. hal böyle olunca, direksiyonda uyuklamayan minübüs yada otobüs şöförü yoktur. inanmazsanız yazın gelinde sabaha karşı bu yolda uyuklayan şöförleri kendi gözlerinizle görün. taşıdıkları turistlerin can değeri, tur şirketlerinin kazanacağı para kadar önemli değildir. şöför mecburdur ölümüne çalışmaya. yoksa tur şirketi ona kapıyı gösterir! ulaştırma bakanıda bu işe seyircidir. aman trafik polisleri tur şirketlerine fazla dokunmayın. sonra göbekli amcalarımız az kazanmak zorunda kalırlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok degisken saatler, ozellikle vucut saatine aykiri bir saatte olan ucuslar bazen insani zorlayabiliyor. Mesela gece ucusu icin gunduz dinlenmeniz-uyumaniz gerekiyor ama vucut gece uyumaya alistigi icin uyumak kolay olmuyor, uyusaniz bile gece uykusu gibi dinlendirici olmuyor. Sonra gece ucusta vucut normal uyku saati olan zamanda uyumak istiyor, uyumamak icin yogun caba harcamaniz gerekiyor. Ustelik surekli olarak yogun bir sekilde ucmak zamanla kronik yorgunluga donusebiliyor. Ozellikle bizim gibi verilen ust limitleri zorlayarak ucus yapilan bir ulkede bu tip bir olayin olmasi cok muhtemel (kendi deneyimlerimden biliyorum).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ee bizdede yaşlı kaptanların ii geçtiği cok oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uyuduğu nasıl ortaya çıkmış peki. F/O ya da kabin ekibinden biri rapor etmedikç bu mümkünmüdür?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ama konu mambo airlines degil, sas. sendikanın güçlü oldugu , görece daha çok medeni hakların oldugu bir havayolu? nasıl uyur ya! bunun uluslarası kıstasının ötesinde eminim sasin daha detaycı kıstasları vardır. Böyleyken adam nasıl uçar??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uyku çok önemli uçuş öncesi gündüzü yahut akşamı düzenli uyku sağlanamadığı faktirde böyle uykular ortaya çıkabiliyor, amcam ooh ne güzel kestirmiş gozlüğunu bile takmış baksana eee yakında artık uçaklar kendi kendine pelot uyurken bile inecek. uykuluk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anam kuçukkene dua ederdi uyusunda büyüsün diyye. muğtemelen buda öyle oldu. pilotun anası uyusun büyüsün demişdir. yoksam nasıl uyuycak adam gürültü var içerde. sağlıklı olmamak için elini ver, sonra okulu bitir, sonra işe başla,sonra pilot yap, bu böyle gider. Tomurcuk Şehep.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000