12 Eylül 2011, Pazartesi 08:00:35

KAPIDA VİZE UYGULAMASINI KALDIRDI

Mısır Hükümeti, daha önce uyguladığı grup halinde gelen ziyaretçilere havaalanı girişinde vize verilmesi uygulamasını askıya aldığını açıkladı. Turizm Bakanı Yardımcısı Hişam Zazu, kararın dondurmasıyla ilgili bir gerekçe göstermedi...
  • Baharınızı plajlarınızda demokratik bir şekilde kendi kendinize yaşayın ne diyeyim. Elçilik kapısına gidecek olduktan sonra ne diye gelelim.
  • Misir hukumetini tebrik ediyorum, Musluman Kardesleri de tebrik ediyorum. Turizm adina Bodrumu cirilciplak gezen, sutyensiz guneslenen turistlere birakan yoneticilerimiz bakip ders alsinlar. Uc kurus paraya degerlerini satmayan insanlar halen var bu boyle biline. Musluman bir ulkede elbette musluman gibi tatil yapilacak. Misir hukumetinin bu karari ulkenin prestijini artirmistir. Turkiyenin de utanc verici havaalaninda vize verme uygulamasina son vermesini temenni ediyorum. Insanlarin onuru, ahlaki parayla degisilmez efendiler, gelen turist sayisi artti belki zenginlestik ama olusan ahlaki cokuntunun farkinda degil kimse. Ayrica turist bugun var yarin yok, iki tane fabrika kurun 1 milyon turistten evladir.
  • Ne güzel, artık bütün plajlar Mısır'lılarla dolar taşar. Mısır devleti de avucunu yalar.
  • komşuda pişen bize de düşer ... Allah korusun !
  • Bunlar demokrasi ve özgürlük için Mübarek'i devirmemişler miydi ? Ortadoğuda Özgürlük ve Demokrasi artık Yobazlık ile eşdeğer anlam taşıyor galiba.
  • gelen gideni aratirmis...yakinda bu "arap bahari" bize de sicramasin da...
Mısır’da yılın başında meydana gelen olayların ülkenin en önemli gelir kaynağı olan turizme etkilerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ülkedeki Müslüman Kardeşler Örgütü'nün kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Saad el Katatni'nin geçen ay Mısır'a gelen turitlerin mayo giymesine yasaklama getirilecveğine ilişkin çalışmalar yaptıktlarını açıklamasından sonra, bu kez daha önce havaalanında vize verilmesi uygulaması askıya alındı.
 
Bakanlık, daha önce grup halinde Mısır’a gelen ziyaretçilere havaalanı girişinde vize verilmesi uygulamasının asıya alındığı açıkladı.
 
Mısır Turizm Bakanlığından yapılan açıklamada Mısır’a gelecek olanların bulundukları ülkelerdeki mısır Büyükelçiliklerine başvuruda bulunarak vize almaları gerektiği bildirildi.

Mısır Turizm Bakanı Yardımcısı Hişam Zazu, hükümetin daha önce aldığı kararı dondurmasıyla ilgili bir gerekçe göstermedi ve daha sonra tekrar uygulamaya konulup konulmayacağı hakkında bilgi vermedi. 
 
Mısır hükümeti, önceki kararıyla, ülkeyi ziyaret edecek turistlerin ve diğer amaçla gelecek ziyaretçilerin seyahat öncesinde yurt dışındaki Mısır elçiliklerine vize başvurusu yapmaları gerekeceğini duyurmuştu. 
 
Mevcut uygulamayla, yabancılar Kahire Havaalanı'nda vize alabiliyor. 
 
Mısır'ın aldığı karar, ülkeyi gruplar halinde ziyaret edecek olan turistlere uygulanmayacaktı.
 
Mayo yasağı  istenmişti
Mısır'daki olayların turizme yansımalarından bir başkası da geçen ay yaşandı.
 
Ülkedeki Müslüman Kardeşler Örgütü’nün kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Saad el Katatni, turizm sektörü temsilcilerine yaptığı bir konuşmada, “Plaj turizmi, toplumumuzun değer ve normlarına uymalıdır. Mısır’ı ziyaret eden turistlere bazı düzenlemeler getirilmelidir" çağrısında bulunmuştu. 
 
Katatni daha sonra öngördükleri düzenlemelerden birinin de bikini ve mayo giyimine kısıtlamalar getirilmesi olduğunu açıklamıştı.
KAPIDA VİZE UYGULAMASINI KALDIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Baharınızı plajlarınızda demokratik bir şekilde kendi kendinize yaşayın ne diyeyim. Elçilik kapısına gidecek olduktan sonra ne diye gelelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Misir hukumetini tebrik ediyorum, Musluman Kardesleri de tebrik ediyorum. Turizm adina Bodrumu cirilciplak gezen, sutyensiz guneslenen turistlere birakan yoneticilerimiz bakip ders alsinlar. Uc kurus paraya degerlerini satmayan insanlar halen var bu boyle biline. Musluman bir ulkede elbette musluman gibi tatil yapilacak. Misir hukumetinin bu karari ulkenin prestijini artirmistir. Turkiyenin de utanc verici havaalaninda vize verme uygulamasina son vermesini temenni ediyorum. Insanlarin onuru, ahlaki parayla degisilmez efendiler, gelen turist sayisi artti belki zenginlestik ama olusan ahlaki cokuntunun farkinda degil kimse. Ayrica turist bugun var yarin yok, iki tane fabrika kurun 1 milyon turistten evladir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne güzel, artık bütün plajlar Mısır'lılarla dolar taşar. Mısır devleti de avucunu yalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
komşuda pişen bize de düşer ... Allah korusun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunlar demokrasi ve özgürlük için Mübarek'i devirmemişler miydi ? Ortadoğuda Özgürlük ve Demokrasi artık Yobazlık ile eşdeğer anlam taşıyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gelen gideni aratirmis...yakinda bu "arap bahari" bize de sicramasin da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000