06 Kasım 2009, Cuma 07:21:28

Kapadokya'da şampiyona heyecanı

Kapadokya'da yapılması planlanan uluslararası yamaç paraşütü şampiyonası öncesinde arazi ve hava şartlarının uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla Ürgüp ilçesindeki Aksalur Tepesi'nde test uçuşları yapıldı...

Yamaç paraşütü uzmanı Türk pilot Murat Çakmak, Alman pilotlar Klaus Heagler, Holger Witaig ve Stefan Knaps sırayla havalanarak Ürgüp ilçesinin tarihi ve doğa harikası görüntüsünü gökyüzünden keşfetti.

Gençlik ve spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, yaptığı açıklamada, 2010 yılında uluslararası bir havacılık organizasyonunun düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Çintimar, kısa adı FAI olan Dünya Hava Sporları Federasyonu'nda desteği ile gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Brezilya, Meksika, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Güney Kore, İtalya, ABD ve İsviçre'den dünyaca ünlü 55 pilotun katılacağını dile getirdi.

Dünya şampiyonu pilot Mike Kung'un da organizasyona katılarak bir gösteri gerçekleştireceğini ifade eden Çintimar, Kapadokya bölgesinde ilk kez yapılan yamaç paraşütü uçuşlarının turizmi çeşitlendirmek adına farklı bir alternatif olduğu belirti.

Önümüzdeki günlerde farklı bir turizm etkinliği olarak yamaç paraşütü yapılacağını anlatan Çirtimar, "Hava sporlarından biri olan balonculuk ilimizde çok etkindir. Buna katma değer sağlaması için Kapadokya bölgesinde yamaç paraşütü yapılması için bir çalışma başlattık. Umut ediyoruz ki bu test uçuşlarıyla birlikte artık Kapadokya bölgesinde yamaç paraşütü sporu da yapılabilir hale gelir." diye konuştu.

Yamaç paraşütü uzmanı Murat Çakmak ise amaçlarının Kapadokya'nın bu güzelliklerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya gökyüzünden gösterebilmek olduğunu dile getirdi.

Kapadokya'da şampiyona heyecanı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000