16 Ocak 2016, Cumartesi 13:20:47

Kapadokya'da düşüş yaşandı

Dünyanın sıcak hava balonu turları bakımından önemli merkezlerinden Kapadokya'da, 2014 yılında 311 olan uçuş günü sayısının geçen yıl 266 olarak gerçekleştiği bildirildi.
  • İki gece kaldık 400 tl paramız gitti. . Byle birsey gorulmemistir. .. yazık bu kadar insanları soymayın artık ... balon turuna gelince evet güzel birşey ama çok pahalı .. sok oldum fiyatlar aldı başını gidiyor ... yapmayın byle biz yerli turistleride de kaybedersiniz bizim 1000 tl miz gitti anacim herwey para konaklar girmek ziyaret etmek bile para ... ...
  • Burada balon ucreti pahali diyenler. Siz bu isin maliyetini bliyormusunuz? Isletme ruhsati maliyeti hakkinda bilginiz varmi? Benim balon ile alakam yok fakat baska turistik havacilik faliyetim var. Istenilen rakkamlar dunya standardina bakarsak ucuz sayilir. Genel olarak alirsak bizim ulkemizde verilen hizmetler dunya piyasasinin ucte biri fiyatina sunulmaktadir. Lutfen, elestiri yaparkan bilgisiz elestiri yapmayin. Fiyatlar bizim insanimiz icin elbette yuksek olabilir fakat nedense bizim insanimiz iki bin TL degirinte telefon almayi eksik etmez, ama balon pahali der. Siz gidin balon isletmecisi ile bir konusun, size giderlerin ne oldugunu soylesinler ve gelirin ne oldugunu. Davul uzaktan hos gelir.
  • önüne geleni pilot diye ortaya koyar işi bilenleri kenara iterseniz normal.
  • once kendi insanlarini,esnaflarini,dukkan,restorant vs sahiplerini egitsinler! kac kere sahit oldum, turistleri kaziklamak icin bilmiyorlar ki ne yapsinlar! balon fiyatlari konusu tam bir facia! ayrica, bir dukkana girdiginizde bir urunun,turun vs fiyati pahali geldiginde isine gelirse al almazsan cik git diyebilecek kadar da kustahlar! ahl havaalaninda, yillardir ozellikle oradan gelen turistlerin yakinmalarina sahit olan nice calisanlar var! bu rezillikler maalesef sadece orada degil,antalya,bodrum,dalaman vs gibi turistik yerlerimizde de yasaniyor! turizm sektorunde cogunlukla,ne calisanlarda ne patronlarda zerre kalite,insanlik yok! bu kafayla mi ulkemizde turizm gelisecek,ilerleyecek ???
  • Kardeşim bi kişi için 150-200€$ fiyat isteniyor elbetteki düşüş olur biraz aç gözlü olmayın para diye diye öyle olursunuz bence az bile..
  • Hava şartları hikaye gelen turisti miketsen adam bidaha gelmez.kına yak cappadocia
  • Dünyanın parası balon turu. Cok pahalı. İyice halkı kerz yerine koyuyorlar. Normaldir. Zaten önüne gelen matbaadan fiş bastırmış haraç gibi ücret alıyo bir daha kapadokya asla!
  • Bu kadar olmaz yolcu sayılarında azalma yok bölgenin gercegi yıllık ortalama 280 uçuş oluyor bölge pilot ve şirketleri biliyor. neden böyle açıklamalar yapılıyor bolge çalışanları biliyor.
  • Şuuri Ertan hocamız Balon pilotu olursa bütün dertler biter
  • TGS ye alım var mı arkadaşlar ?

Dünyanın sıcak hava balonu turları bakımından önemli merkezlerinden Kapadokya'da, 2014 yılında 311 olan uçuş günü sayısının geçen yıl 266 olarak gerçekleştiği bildirildi.

Yılda yaklaşık 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da her 3 turistten biri sıcak hava balonuyla bölgeyi havadan izliyor.

Dünyada uçuş yapılan gün sayısı bakımından ilk sıralarda yer alan Göreme beldesinde, uygun hava şartlarında günde ortalama 100 balon Kapadokya semalarına yükseliyor.

Rüzgar ve yağışın etkili olduğu olumsuz hava koşullarında ise balon uçuşları gerçekleştirilemiyor. 2015 yılı bu açıdan "sönük" bir yıl oldu ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 99 günde uçuş programları iptal edildi.

Anatolian Balloons Genel Müdürü Mahmut Sami Uluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balonların bölge turizmine ve ekonomisine büyük katkı sağladığını, Kapadokya'ya gelen turistlerin önce sıcak hava balonuna bindiğini, ardından bölgeyi gezdiğini söyledi.

Sıcak hava balonunun havalanması için en önemli şartın sakin rüzgar olduğuna işaret eden Uluer, kimi zaman uçuşların, rüzgarın hızının saatte 12 kilometreden yüksek olması, yağmur ve kar gibi nedenlerle iptal edildiğini kaydetti.

Balonlar 3 ay parktan çıkamadı

Sıcak hava balonlarının geçen yıl olumsuz hava şartlarından çok fazla etkilendiğini dile getiren Uluer, şöyle konuştu:

"Hava şartlarının bir önceki yıla nazaran 2015'de olumsuz seyretmesi, geçen yıl uçuş iptallerinin artmasına yol açtı. Geçtiğimiz senelerde, yılda ortalama 30-40 gün uçuşlar iptal olurken bu sayı 2014'de 54, 2015 yılında ise 99 güne ulaştı. Bu durum uçan balon adedi ve yolcu sayısına doğrudan etki ediyor. Bölgeye gelen ziyaretçilerin konaklama süreleri kısa olduğu için bir günlük uçuş iptalinde dahi yolcuların yüzde 70’i uçuş yapamadan bölgeden ayrılıyor. Uçuş iptalinin art arda birkaç gün olması durumunda da o an bölgede bulunan turistlerin neredeyse tamamı balon uçuşuna katılamadan Kapadokya'dan ayrılmak durumunda kalıyor."

Uluer, uçuş kararlarının, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Ürgüp temsilciliği tarafından bazı pilotların da görüşü alınarak verildiğini, balon işletmeleri ve tüm pilotların, uçuş emniyetinin ön planda tutulması için alınan kararlara tam olarak uyduğunu sözlerine ekledi.

Royal Balloons Genel Müdürü Mehmet Dinler de Kapadokya'da 2013 yılına kadar her firmanın uçuş kararını kendisinin verdiğini hatırlattı.

Bölgede her yıl ortalama 300 gün uçuş yapılabildiğini aktaran Dinler, "Bizim için esas olan, güvenli uçuşlar ve inişlerdir. Sektörümüzün marka değerinin uzun soluklu ve sürdürülebilir olmasıdır" dedi.

Geçen yıl uçuş iptallerinin daha çok ocak-nisan döneminde gerçekleştiğine dikkati çeken Dinler, şöyle devam etti:

"Bağlı bulunduğumuz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün, 2013 yılında yayımladığı Nevşehir Kapadokya Balon Uçuş Sahası Sıcak Hava Balonları Slot Uygulama Talimatı ile uçuş kararı tüm balon firmalarını bağlayacak şekilde merkezi hale getirildi. Meteorolojik veriler ışığında uçuş kararı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün kontrol pilotu veya yetkilisi tarafından verilip Slot Hizmet Merkezi ile tüm firmalara online olarak duyuruluyor. Geride bıraktığımız 2015 yılında toplam 266 gün balon uçuşu gerçekleştirilebildi. Bu 99 gün iptalin yaklaşık 60 günü nisan ayına kadar olan periyotta gerçekleşti. Kış mevsiminde hava koşulları sebebiyle iptaller daha sık olmaktadır. Turizm konusunda kötü hava koşulları balon sektörünü olumsuz etkiliyor."

Kapadokya'da düşüş yaşandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Cansu ~ 7 yıl önce
İki gece kaldık 400 tl paramız gitti. . Byle birsey gorulmemistir. .. yazık bu kadar insanları soymayın artık ... balon turuna gelince evet güzel birşey ama çok pahalı .. sok oldum fiyatlar aldı başını gidiyor ... yapmayın byle biz yerli turistleride de kaybedersiniz bizim 1000 tl miz gitti anacim herwey para konaklar girmek ziyaret etmek bile para ... ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenap ~ 8 yıl önce
Burada balon ucreti pahali diyenler. Siz bu isin maliyetini bliyormusunuz? Isletme ruhsati maliyeti hakkinda bilginiz varmi? Benim balon ile alakam yok fakat baska turistik havacilik faliyetim var. Istenilen rakkamlar dunya standardina bakarsak ucuz sayilir. Genel olarak alirsak bizim ulkemizde verilen hizmetler dunya piyasasinin ucte biri fiyatina sunulmaktadir. Lutfen, elestiri yaparkan bilgisiz elestiri yapmayin. Fiyatlar bizim insanimiz icin elbette yuksek olabilir fakat nedense bizim insanimiz iki bin TL degirinte telefon almayi eksik etmez, ama balon pahali der. Siz gidin balon isletmecisi ile bir konusun, size giderlerin ne oldugunu soylesinler ve gelirin ne oldugunu. Davul uzaktan hos gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maliyetmis ! ~ 8 yıl önce
2-3 sene kullanilan cep telefonu fiyatini 1 saatlik bir balon turu fiyatiyla kiyaslamak nasil bir zeka urunudur acaba? Bu ulke kadar kendi insanina dusman baska neresi var acaba? oteller kendi insanina fahis fiyatla oda satar, baloncu keza oyle sonra da rusya krizi gibi olaylar oldu mu da hemen fiyatlari indirirler ki kurtarici olarak yerli turist gelsin! cok beklersiniz kazikcilar sizi!
kaliteniz yerlerde ~ 8 yıl önce
önüne geleni pilot diye ortaya koyar işi bilenleri kenara iterseniz normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nevsehirliler ! ~ 8 yıl önce
once kendi insanlarini,esnaflarini,dukkan,restorant vs sahiplerini egitsinler! kac kere sahit oldum, turistleri kaziklamak icin bilmiyorlar ki ne yapsinlar! balon fiyatlari konusu tam bir facia! ayrica, bir dukkana girdiginizde bir urunun,turun vs fiyati pahali geldiginde isine gelirse al almazsan cik git diyebilecek kadar da kustahlar! ahl havaalaninda, yillardir ozellikle oradan gelen turistlerin yakinmalarina sahit olan nice calisanlar var! bu rezillikler maalesef sadece orada degil,antalya,bodrum,dalaman vs gibi turistik yerlerimizde de yasaniyor! turizm sektorunde cogunlukla,ne calisanlarda ne patronlarda zerre kalite,insanlik yok! bu kafayla mi ulkemizde turizm gelisecek,ilerleyecek ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PA-HA-LI ~ 8 yıl önce
Kardeşim bi kişi için 150-200€$ fiyat isteniyor elbetteki düşüş olur biraz aç gözlü olmayın para diye diye öyle olursunuz bence az bile..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava ~ 8 yıl önce
Hava şartları hikaye gelen turisti miketsen adam bidaha gelmez.kına yak cappadocia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Euro ~ 8 yıl önce
Dünyanın parası balon turu. Cok pahalı. İyice halkı kerz yerine koyuyorlar. Normaldir. Zaten önüne gelen matbaadan fiş bastırmış haraç gibi ücret alıyo bir daha kapadokya asla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balon ~ 8 yıl önce
Bu kadar olmaz yolcu sayılarında azalma yok bölgenin gercegi yıllık ortalama 280 uçuş oluyor bölge pilot ve şirketleri biliyor. neden böyle açıklamalar yapılıyor bolge çalışanları biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuuri Ertan ~ 8 yıl önce
Şuuri Ertan hocamız Balon pilotu olursa bütün dertler biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 8 yıl önce
TGS ye alım var mı arkadaşlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter ~ 8 yıl önce
Biri şunu tgs ye işe soksun artık :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000