01 Haziran 2015, Pazartesi 13:39:10

Kapadokya'da bin metreden atladı

Ünlü Brezilyalı sporcu, paraşüt test pilotu ve TV yapımcısı Luigi Cani, Kapadokya’da balondan ilk wingsuit atlayışını gerçekleştiren kişi oldu.
  • Sakaci arkadasim ben kimseye gerizekali demedim g...zekali dedim o boslugu sen oyle doldurmak istiyorsun o senin bilecegin is bu konu ile ilgili yaran varsa maalesef tedavisi bende degil....:)
  • Türk hava kurumunun gazoz kapagından ıbaret parasüt egitmenleri, para vermek zorunuza gıdiyor degilmi atlayısa.. Bunu siz yapacaktınız elin oglu degıl., hadı bıraktıgınız yerden devam.. İki topuk selamı, bır saga bır sola gelsın maaslar hep yata yata...
  • " O elbiseyle herkes atlar diyen " yorumcu Android , tabi ki şaka yapmış. Ama sen millete gerizekalı diyen ve siteyi böyleleriyle paylaşmaktan utandığını söyleyen iphone'cu ,, esas sen gerzek durumuna düştün ,, espriden anlamak da zeka gerektirir
  • Airport haber ilgi ile takip ettigim sektor ile alakali ilginc haberlerin yayinlandigi guzel bir site ancak su assagidaki yorumlari okudukca bu guzel siteyi takip eden bu kadar g...zekali ile ayni zevki paylasiyir olmak beni gercejten rahatsiz ediyor kit akillinin biri "o elbise ile herkes atlar" tadinda bir yorum yapmis ki beni benden aldi.... Bu yorumu yazan arkadas umarim espiri yapmistir ve umarim ben hatali bir yorum yapiyorum
  • bin metreden atlayıp 400m/s hıza ulaşıp paraşütü açmış.zaten 2,5 saniye sonra yere çakılmış olması gerek bu hesaba göre ne zaman paraşütü açtı acaba?
  • Suuri Ertan hocamiz zamaninda Balondan paraşütsüz ve tulumsuz atlamıştı; hem de bir metreden, artık saniyedeki hızını siz hesap edin... Bu arada Suuri hocamiza yeniden THK da görev verilmeli, Kurumu icinde bulundugu bataktan kurtarsa kurtarsa Şuuri hoca kurtarır. Yürü be hocam, kim tutar seni, baksana Osman Yıldırım bile tutamadı
  • Saniyede 400 metreyle yaklaşık 2.5 saniyede inmişler. Allah rahmet eylesin..
  • Arkadaş, 400 m/s ses duvarını aşan bir hız, wingsuit'le ses duvarını geçmiş olamazlar... Nasıl bir haberciliktir bu? Azami wingsuit hızı 350-360 km/s o da 100 m/s eder. Lütfen kaynaklara, rakamlara biraz mantıklı bakarak habercilik yapınız.
  • Bizim de wingsuit ile uçan paraşütçülerimiz var. Onlar nerede?
  • O kıyafetle herkes atlar. Marifet kıyafetsiz atlamada.

Ünlü Brezilyalı sporcu, paraşüt test pilotu ve TV yapımcısı Luigi Cani, Kapadokya’da balondan ilk wingsuit atlayışını gerçekleştiren kişi oldu. Yaklaşık bin metre yükseklikteki sıcak hava balonu sepetinden kendisini boşluğa bırakan Cani, özel kıyafeti sayesinde gökyüzünde adeta bir kuş gibi süzüldü.

Dünyanın en tehlikeli sporlarından biri olarak kabul edilen ve daha önce Dünya'nın bir çok yerinden wingsuit atlayışları gerçekleştiren Brezilyalı sporcu Luigi Cani, Türkiye’deki atlayışı için peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesini seçti. Her gün yüzlerce sıcak hava balonunun havalandığı bölgede güneşin doğuşuyla birlikte Butterfly Balloons’a ait bir sıcak hava balonuna binen Cani’ye, wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole de eşlik etti.

Balon yaklaşık bin metre yüksekliğe ulaştığında nefes kesen atlayışlarını gerçekleştiren sporcular, gökyüzünde yaklaşık 400 m/s hıza ulaşıp daha sonra paraşütlerini açarak inişlerini gerçekleştirdi.

Atlayış sırasında sporcular aynı zamanda fotoğraf ve video çekimleri de yaptı. Yapılan çekimler önümüzdeki günlerde başta Brezilya olmak üzere çeşitli ülkelerin TV kanallarında yayınlanacak.

Luigi Cani, daha önce Brezilya, ABD, İsviçre, Malezya dünyanın bir çok ülkesinde wingsuit atlayışı gerçekleştirdiğini ancak Kapadokya’da gerçekleştirdiği atlayışın kendisi için çok özel olduğunu kaydetti.

Kapadokya’da balondan atlayış gerçekleştirmek için bir ay önce bölgeye geldiğini ancak hava muhalefeti nedeniyle başarılı olamadığını belirten Cani, “Kapadokya gibi doğa harikası bir bölgeden bu atlayışı gerçekleştirmeyi çok istiyordum ve bir ay sonra yeniden geldim. Atlayış öncesinde atlayışın güvenli bir şekilde gerçekleşebilmesi için yoğun bir çalışma yaptık. Bu günde güzel bir atlayış oldu. Kapadokya’da balondan bu atlayışı gerçekleştiren sanırım ilk kişi oldum. Bunun için de ayrıca mutluyum” dedi.
Wingsuit yarış pilotu ve hava kameramanı James Boole ise daha önce defalarca bu atlayışı gerçekleştirmelerine karşın Kapadokya’daki atlayışın oldukça tehlikeli olduğunu ve bunun da bu sporun en heyecanlı yönlerinden birisi olduğunu ifade etti. Kapadokya gibi farklı bir coğrafyada bu atlayışı denemiş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Boole, bu eğlenceli atlayışın kendileri için farklı bir deneyim olduğunu söyledi.

Sporcuların atlayışlarını gerçekleştirdikleri Butterfly Balloons şirketinin Şef Pilotu Mike Gireen de, “Atlayış için yerden bin metre yükseldik. Atlamadan sonra sporcular yükseleceği için biz de yükseldik. Bu atlayış için öncesinde Sivil Havacılık’tan gerekli izinleri aldık. Oldukça başarılı ve güvenli bir atlayış oldu” dedi.







Kapadokya'da bin metreden atladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sakaci arkadasim ben kimseye gerizekali demedim g...zekali dedim o boslugu sen oyle doldurmak istiyorsun o senin bilecegin is bu konu ile ilgili yaran varsa maalesef tedavisi bende degil....:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK.. ~ 9 yıl önce
Türk hava kurumunun gazoz kapagından ıbaret parasüt egitmenleri, para vermek zorunuza gıdiyor degilmi atlayısa.. Bunu siz yapacaktınız elin oglu degıl., hadı bıraktıgınız yerden devam.. İki topuk selamı, bır saga bır sola gelsın maaslar hep yata yata...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuuri Ertan ~ 9 yıl önce
O senin gazoz kapağı dediğin Şuuri Ertan daha önce yapmış bu atlayışı, bak yukarda yazmışlar, hem de bir metreden...
Gazoz olma efsane ol ~ 9 yıl önce
Sen paraşüt öğretmenleri ne kadar maaş alıyor sanıyorsun THK rumuzlu govel. Luigi Cani de kendi cebinden vermedi emin ol. Zengin bir arkadaşı var kendisini bu atlayış için Türkiye'ye davet etti. Ayrıca biz iki arkadaş yine de cebimizden para verip wingsuit base atlayışı yapmak için bir tarafımızı yırttık ama balon şirketlerinden bir kısmı sivil havacılıktan gereken izinleri almaya üşendi,bir kısmı da çok para istedi. Bizim maaşımız oraya gidip kalma,yeme,ulaşım mesraflarının dışında istenen paraları vermeye yetmiyor. Çok paran varsa ver biz orada Luigi nin uçtuğunu 6-7 kişi kolda uçarak yapalım. Boş konuşmayın..
THK ~ 9 yıl önce
Paraşüt öğretmeni balondan atlayınca adam mı olucak sanki; ne yaparsanız yapın sizler adam olmazsınız. İşiniz gücünüz yatarak yetim hakkı yemek.
Gazoz olma efsane ol ~ 9 yıl önce
Haa ne oldu,olmadı mı yine ? Çıkmadı di mi ? Sizin bütün işiniz paraşüt eğitmenlerine laf atmak. Artık nasıl bir kuyruk acınız varsa. Kaşınızın üstünde gözünüz var ondan beğenmiyoruz sevmiyoruz sizi deyin de bitsin. Kendin nasıl bir karaktersen artık bilmeden etmeden insanları yetim hakkı yemekle itham ediyorsun. Utanmadan da devam ediyorsun.
Şakacı ~ 9 yıl önce
" O elbiseyle herkes atlar diyen " yorumcu Android , tabi ki şaka yapmış. Ama sen millete gerizekalı diyen ve siteyi böyleleriyle paylaşmaktan utandığını söyleyen iphone'cu ,, esas sen gerzek durumuna düştün ,, espriden anlamak da zeka gerektirir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Airport haber ilgi ile takip ettigim sektor ile alakali ilginc haberlerin yayinlandigi guzel bir site ancak su assagidaki yorumlari okudukca bu guzel siteyi takip eden bu kadar g...zekali ile ayni zevki paylasiyir olmak beni gercejten rahatsiz ediyor kit akillinin biri "o elbise ile herkes atlar" tadinda bir yorum yapmis ki beni benden aldi.... Bu yorumu yazan arkadas umarim espiri yapmistir ve umarim ben hatali bir yorum yapiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
operasyon ~ 9 yıl önce
bin metreden atlayıp 400m/s hıza ulaşıp paraşütü açmış.zaten 2,5 saniye sonra yere çakılmış olması gerek bu hesaba göre ne zaman paraşütü açtı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Suuri Ertan hocamiz zamaninda Balondan paraşütsüz ve tulumsuz atlamıştı; hem de bir metreden, artık saniyedeki hızını siz hesap edin... Bu arada Suuri hocamiza yeniden THK da görev verilmeli, Kurumu icinde bulundugu bataktan kurtarsa kurtarsa Şuuri hoca kurtarır. Yürü be hocam, kim tutar seni, baksana Osman Yıldırım bile tutamadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
400m/s ~ 9 yıl önce
Saniyede 400 metreyle yaklaşık 2.5 saniyede inmişler. Allah rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
400 olamaz ~ 9 yıl önce
Arkadaş, 400 m/s ses duvarını aşan bir hız, wingsuit'le ses duvarını geçmiş olamazlar... Nasıl bir haberciliktir bu? Azami wingsuit hızı 350-360 km/s o da 100 m/s eder. Lütfen kaynaklara, rakamlara biraz mantıklı bakarak habercilik yapınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilk mi? ~ 9 yıl önce
Bizim de wingsuit ile uçan paraşütçülerimiz var. Onlar nerede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
O kıyafetle herkes atlar. Marifet kıyafetsiz atlamada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000