14 Nisan 2012, Cumartesi 18:33:10

Kapadokya'da balonlar, ''Kutlu Doğum'' için uçtu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da Hz. Peygamber'in 1441. doğum günü havalanan sıcak hava balonlarında okunan ilahilerle kutlandı.
  • uydur bir dogum tarihi sonra bir hafta boyunca kutla. Isiniz yok tabi afyonunuz bu olmus. Sizde haklisiniz kardeslerim.
  • ramazan, kurban, hicret, hac, oruç gibi dini anlamı olan tarihlerin süreleri hıcri takvimle kutlanır. yani ay takvimi. ama iş kutlu doğum denen SAÇMALIĞA geddiğinde nedense CUMHURİYETİN İLANINA denk gelebilmesi için miladi yani güneş takvimi kullanılır. bunun nedeni demokrasinin eteğine sığınan şimdiki iktidar ile de güçün doruğuna ulaşan ve hayatını dinine göre yaşamak isteyen güruhun bence zırvasıdır. islam dünyevi hayatı küçümseyen uhrevi hayatı odak alan bir dindir. bu "zırva" ülkedeki, islamı hayatının odak noktası alan kişilerden çıkmaktadırlar ki, uygulama başka bir ülkede bulunmamaktadır.
  • aynı hassasiyetleri taşıyan biri olarak kardeşimiz olan ülkelerle olan ilişkilerimizi tekrar gözden geçirmenin ve bölgemizin zenginliklerinin sömürgecilere peşkeş çekilmesinin zamanıdır diyorum.
  • Çok güzel hareketler bunlar..
İl Müftülüğü'nce ''Kutlu Doğum Haftası'' etkinlikleri kapsamında üzerinde ''Kutlu Doğum Haftası'' yazılı pankartlarla gerçekleştirilen balon turunda, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcıları Ali Gülden ve Celalettin Altunkaya ile din görevlileri, Hz. Peygamber'i simgeleyen gülleri balona binen yabancı turistlere dağıttı.

Gül dağıtımının ardından balon ile havalanan din görevlileri, peribacaları ve vadiler üzerinde 1 saatlik uçuş gerçekleştirdi. Din görevlileri, uçuş sırasında Hz. Peygamber'i anlatan ilahiler söyleyip, salavat'ı şerif getirdi.

İl Müftüsü Öztürk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl Peygamber Efendimizin doğumunun 1441. yıl dönümünün Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu kapsamda İl Müftülüğü olarak da farklı bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Bugün ''Kutlu Doğum'' balonu uçurarak etkinlikleri başlattıklarını belirten Öztürk, ''Sevgili Peygamberimizin 1441. doğum yılı nedeniyle birçok faaliyetler düzenlenmektedir. Biz de, Nevşehir Müftülüğü olarak farklı bir etkinlik düzenlemek istedik ve balon uçurduk'' dedi.

Öztürk, 15 din görevlisi ve basın mensuplarıyla ''Kutlu Doğum'' balonu ile Kapadokya bölgesini havadan görme imkanı buldukları kaydetti.

Hz. Peygamber'in çağlar aşan mesajlarına bugünlerde çok daha muhtaç olduğumuzu ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

''O diyor ki 'İnananlar kardeştir, Müslümanlar kardeştir, Müslüman'ın Müslüman'a canı, malı, ırzı haramdır. Müslüman, Müslüman'ı yalnız bırakmaz, yardımsız bırakmaz. Müslüman, Müslüman'a zulmetmez, haksızlık etmez, bilakis Müslüman, Müslümanı sever'. İşte bugün çok muhtaç olduğumuz bu mesajları bütün insanlığa ulaştırmak için bu etkinliği bir vesile bildik. Destek verenlere teşekkür ediyorum. Kutlu Doğumunuz hayırlı, uğurlu, mübarek olsun.''

Balon turu sonrasında uçuşa katılan din görevlilerine, yetkililer tarafından uçuş sertifikaları verildi.







Kapadokya'da balonlar, ''Kutlu Doğum'' için uçtu

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
uydur bir dogum tarihi sonra bir hafta boyunca kutla. Isiniz yok tabi afyonunuz bu olmus. Sizde haklisiniz kardeslerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ramazan, kurban, hicret, hac, oruç gibi dini anlamı olan tarihlerin süreleri hıcri takvimle kutlanır. yani ay takvimi. ama iş kutlu doğum denen SAÇMALIĞA geddiğinde nedense CUMHURİYETİN İLANINA denk gelebilmesi için miladi yani güneş takvimi kullanılır. bunun nedeni demokrasinin eteğine sığınan şimdiki iktidar ile de güçün doruğuna ulaşan ve hayatını dinine göre yaşamak isteyen güruhun bence zırvasıdır. islam dünyevi hayatı küçümseyen uhrevi hayatı odak alan bir dindir. bu "zırva" ülkedeki, islamı hayatının odak noktası alan kişilerden çıkmaktadırlar ki, uygulama başka bir ülkede bulunmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aynı hassasiyetleri taşıyan biri olarak kardeşimiz olan ülkelerle olan ilişkilerimizi tekrar gözden geçirmenin ve bölgemizin zenginliklerinin sömürgecilere peşkeş çekilmesinin zamanıdır diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çok güzel hareketler bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000