23 Ekim 2014, Perşembe 15:14:15

KAPADOKYA HAVALİMANI İHALESİ İÇİN KİMLER ŞARTNAME ALDI?

Nevşehir Kapadokya Havalimanı ihalesine kısa bir süre kala şartname alan firmalar merak ediliyordu. Peki, ihaleye katılabilmek için hangi firmalar şartname aldı?
  • türkiyedeki havaalanı olayı zorla aşk filmi gibi bizim halk her yere havaalanı istiyor ister peki kullanıyormu tabiki hayır niçin ? çünkü cebinde parası yok
  • İhale de yolcu garantisi verilmemeli, bu hizmetle zarar edeceği kesin, alacak adam da niye alır o da muamma, kâr edeceğim diye de çoğu personeli işten çıkarıp, kalanları da asgari ücrete mahkum ederse zararı daha da az olur tabi... Yaparmılar ? Söz konusu para oldu mu emekçinin yaşama hakkı sadece karnını doyurması kadardır...
  • EĞER SATILACAKSA EN AZINDAN UCUZA GİTMESİN. İİHALEYE AZ KİŞİ. BAŞVURMASI İYİ OLMAZ. YOKSA AÇILIŞ FİYATINDA KALIR.
  • NEVŞEHİR VE SAMSUN SATILIRSA DİĞERLERİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİR. İNŞALLAH SONUMUZ TEKEL İŞÇİLERİ GİBİ OLMAZ.
  • Havalimanin geleceği iç acicidegil mi ? Nevsehirin toplam nüfusu 250.000 bu jlhavalimani şu anda zaten potansiyelin üstüne çıktı turizm acentalariyla anlaşma yapilirsa daha da gelişebilir memleketim diye söylemiyorum burası sayesinde uçakla tanıştık
  • Özel bi okulda sivil havacılık bölümü okurken bizim zengin bi arkadasimiz nevsehire günü birlik gidip geliyordu derslere ..tkyi resmen özel jet i gibi kullaniyordu işte boyleleri bu airportun gelişimine destek olan kişiler. Haberi görünce örnek vereyim dedim.
  • Nevşehir'de potansiyel var da nevsehirin arkasinda duran adam yok. Ne zaman adim atilmaya kalkisilsa kayseri engel koyuyor. Biletleri satisa cikip ucusa 2 gun kala iptal edilen antalya seferleri gibi. Zaten kayseriye gelen yolcunun onemli bir kisma nevsehir-kapadokya icin geliyor. Bir suru tur arabasi, servis araci kayseri havaalanindan nevsehire yolcu tasiyor. Arti nigde aksaray kirsehir zaten nevsehiri kullaniyor. Potansiyel var ama işte...
  • KKTC de ki ercan havalimanını alan taşyapı neden girmemiş acaba ? Her yer KKTC değil tabii.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nın kiralanması suretiyle işletme hakkının devri için ihale açılmıştı. Peki, şimdiye kadar hangi şirketler ihale için şartname aldı?

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; açılan ihaleye ilginin beklenenden çok daha düşük olduğu belirtilirken TAV, İçtaş ve YDA gibi devlerin havalimanı ihalesi için DHMİ’den şartname aldığı öğrenildi.

Şartname alan şirketlerin yetkilileri, projenin Nevşehir Kapadokya Havalimanı için zor olduğunu belirtiyor. Havalimanının geleceğinin iç açıcı durumda olmadığı da ifade ediliyor.

Öte yandan Nihat Özdemir’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limak’ın da Nevşehir Kapadokya Havalimanı ihalesi için şartname alması bekleniyor.

DHMİ tarafından 7 Kasım 2014 tarihinde Mavi Salon’da gerçekleştirilecek ihaleye şartname alan firmalardan hangilerinin katılacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

GEÇTİĞİMİZ YILKİ YOLCU SAYISINI ŞİMDİDEN GEÇTİ

Özellikle sıcak hava balon uçuşları ve kültür turizmiyle dikkat çeken Nevşehir’e 2013 yılında bir önceki seneye göre tüm uçak trafiği yüzde 17 artışla toplam 2403 uçak iniş yaparken yine aynı dönemde dış hat uçuş sayısı yüzde 69 oranında düşmüştü.

Söz konusu havalimanı, toplam yolcu sayısında da 2013 yılı sonunda elde edilen veriler doğrultusunda bir önceki seneye göre yüzde 20 artış kaydederek 196 bin 828 kişiyi ağırlamıştı.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı, bu yıl henüz tamamlanmamasına rağmen Eylül ayının sonunda 228 bin 113 yolcuyu ağırlayarak geçtiğimiz yılki rakamlara fark atacağını şimdiden gösterdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

KAPADOKYA HAVALİMANI İHALESİ İÇİN KİMLER ŞARTNAME ALDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

zorlu aşk ~ 9 yıl önce
türkiyedeki havaalanı olayı zorla aşk filmi gibi bizim halk her yere havaalanı istiyor ister peki kullanıyormu tabiki hayır niçin ? çünkü cebinde parası yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İhale de yolcu garantisi verilmemeli, bu hizmetle zarar edeceği kesin, alacak adam da niye alır o da muamma, kâr edeceğim diye de çoğu personeli işten çıkarıp, kalanları da asgari ücrete mahkum ederse zararı daha da az olur tabi... Yaparmılar ? Söz konusu para oldu mu emekçinin yaşama hakkı sadece karnını doyurması kadardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 9 yıl önce
EĞER SATILACAKSA EN AZINDAN UCUZA GİTMESİN. İİHALEYE AZ KİŞİ. BAŞVURMASI İYİ OLMAZ. YOKSA AÇILIŞ FİYATINDA KALIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 9 yıl önce
NEVŞEHİR VE SAMSUN SATILIRSA DİĞERLERİ ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ GELİR. İNŞALLAH SONUMUZ TEKEL İŞÇİLERİ GİBİ OLMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Havalimanin geleceği iç acicidegil mi ? Nevsehirin toplam nüfusu 250.000 bu jlhavalimani şu anda zaten potansiyelin üstüne çıktı turizm acentalariyla anlaşma yapilirsa daha da gelişebilir memleketim diye söylemiyorum burası sayesinde uçakla tanıştık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Özel bi okulda sivil havacılık bölümü okurken bizim zengin bi arkadasimiz nevsehire günü birlik gidip geliyordu derslere ..tkyi resmen özel jet i gibi kullaniyordu işte boyleleri bu airportun gelişimine destek olan kişiler. Haberi görünce örnek vereyim dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 9 yıl önce
iyi yapmışsın paylaşmakla:))
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Nevşehir'de potansiyel var da nevsehirin arkasinda duran adam yok. Ne zaman adim atilmaya kalkisilsa kayseri engel koyuyor. Biletleri satisa cikip ucusa 2 gun kala iptal edilen antalya seferleri gibi. Zaten kayseriye gelen yolcunun onemli bir kisma nevsehir-kapadokya icin geliyor. Bir suru tur arabasi, servis araci kayseri havaalanindan nevsehire yolcu tasiyor. Arti nigde aksaray kirsehir zaten nevsehiri kullaniyor. Potansiyel var ama işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nevsehir ~ 9 yıl önce
Nevsehirin gelecegi ic acici degil????sadece havalimanini almak isteyenlerin cikardigi dedikodu bu..maksat fiyat dussun.
KKTC ~ 9 yıl önce
KKTC de ki ercan havalimanını alan taşyapı neden girmemiş acaba ? Her yer KKTC değil tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000