05 Ekim 2017, Perşembe 14:05:09

Kapadokya Havalimanı açılıyor

2017 yılının Mayıs ayında kapanan Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor.
  • Pegasus geri baslayacak mi? Ve izmir natalya hatlari anadolujetten.?? Thy seferlerini yazda 3den 4e cikarsin iyi olur. Ful full gidiyor
  • tum yaz belimizi buktu. cok sukur aciliyor. bir de su VAS i kapatsalar. divertlerden illallah geldi
  • Terminali de yenileseydiniz bari. Bir ucakta bile yer kalmiyordu yolculara salonda, yazik oldu gecen 5 aya

2017 yılının Mayıs ayında kapanan Kapadokya Havalimanı 1 Kasım’da açılıyor.

TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kapadokya turizminin can damarı olan Kapadokya Havalimanındaki çalışmalar hakkında bilgi almak için havalimanına ziyarette bulundu.

Başkan Kırtıl ve beraberindeki heyet Kapadokya Havalimanı Müdürü Mehmet Hanifi Şenal ve THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Hacımahmutoğlu ile görüştü.

Ziyarette konuşan TÜRSAB Kapadokya BYK Başkanı Coşkun Kırtıl, Kapadokya Havalimanının Kapadokya turizmi için olmazsa olmaz olduğunu belirterek, “Kapalı kaldığı dönemde turizmciler ve Nevşehirliler havalimanının kıymetini anladı. Turisti getiren acentedir. Türkiye’deki büyük acenteler Kapadokya Havalimanının kıymetini anladı. Kayseri’de sıkıntı yaşıyoruz. Aynı anda hac uçağı ile karşılaşabiliyoruz, havaalanı tıklım tıklım oluyor, gurbetçi uçağı ile karşılaşabiliyoruz, havaalanı tıklım tıklım oluyor. Turizmci burada çok rahat. Kapadokya Havalimanı ferah ve güzel bir havalimanı, turizme yönelik bir havalimanı” diye konuştu.

Uçak seferlerinin artması gerektiğini kaydeden Kırtıl, “Ne kadar çok uçak koyarsanız o kadar çok yolcu olur. Özellikle nisan-kasım arası Kapadokya’da yolcu sıkıntısı çekilmez. Kimse THY’nin zararını istemez. Burada potansiyel var. Turizmin en önemli iki ayağı var. Bunlardan birisi ulaşım, diğeri konaklama. Turizmin diğer aktiviteleri gezmek, yemek yemek, eğlenmek bunlardan sonra başlar. Ama ulaşım olmazsa buradaki turistin yüzde 50’sini kaybederiz. Bu yüzden Kapadokya Havalimanında uçak seferlerinin fazla olması bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Havalimanı 24 saat hizmet verecek

Kapadokya Havalimanı Müdürü Mehmet Hanifi Şenal da pist merkez hattı ile apron merkez hattının betonlama işinin bittiğini ve ara ceplerin kaldığını belirterek, havalimanının 1 Kasım’da açılacağını söyledi.

Şenal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“29 Ekim itibariyle havalimanımızı 24 saat açık duruma geçireceğiz. 1 Kasım’da da THY’nin ilk seferini çiçeklerle karşılayacağız. Apron şu anda 5 park pozisyonunda. Mevcut seferlerimiz için uygun. Pist başı genişletmesi gibi bir düşünce var. Onunla ilgili de bir aplikasyon ekibi gelecek, görüşeceğiz. Genişleme sahamız var, yeter ki sefer anlamında destek bulalım. Kış ayları için de gerekli ekipmanlarımız hazır. Kapadokya Havalimanımız için en önemli gelişme bundan sonra 24 saat açık olması. Hem üzerimizden geçen trafiğe hizmet verebiliriz hem de uçuş programlarında bizi yedek meydan olarak seçebilir havayolu kuruluşları. Havacılık açısından önemli bir gelişme” diye konuştu.

Şenal, yeni terminal binası ile ilgili de genel müdürlüğün bir etüt çalışması yaptırdığını sözlerine ekledi. 

Kapadokya Havalimanı açılıyor

Yorumlar

Pegasus ~ 6 yıl önce
Pegasus geri baslayacak mi? Ve izmir natalya hatlari anadolujetten.?? Thy seferlerini yazda 3den 4e cikarsin iyi olur. Ful full gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oh be ~ 6 yıl önce
tum yaz belimizi buktu. cok sukur aciliyor. bir de su VAS i kapatsalar. divertlerden illallah geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terminal ~ 6 yıl önce
Terminali de yenileseydiniz bari. Bir ucakta bile yer kalmiyordu yolculara salonda, yazik oldu gecen 5 aya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhm ~ 6 yıl önce
Onumuzdeki yil terminalin temeli atilir en gec 2019 nevsehire yakisir bir terminali acariz diye unut ediyoruz..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000