18 Haziran 2009, Perşembe 08:02:20

"Kandil, uçaklar geliyor... Tamam!"

Hava üssündeki köstebek operasyonları Kandil'e bildirmiş!
  • Bu bulunan olsa olsa köstebeğin sadece bıyığını, kuyruğu falandır. Daha ne köstebekler var o nizamiyenin içerisinde. Kıytırık şoförden daha "fors"lu köstebekler hala mevcut maalesef. Bi sonraki operasyonun adını şimdiden duyar gibiyim: "Sen hiç apolet takan, "dami"leyen köstebek gördün mü?"
  • Bu kadar da basit değil. Boardda da yazıyormu kandil seferi 20 dakika gecikmeli diye.. Sizin bu işlerden haberiniz olmadığı belli. Hangi uçuş planı hangi petrol ofisi şöförünün elindeymiş. Petrol ofisi şöförü savaş hattında ne arıyormuş. Hangi sivil uçağa bağlı mühimmatın ne olduğunu bilir. Daha doğrusu ne olduğunu uzaktan anlar. Mermiden kastiniz de Top mermisi sanırım.Hiç yakından gördünüz mü? Çekirdek rengini bilirmisiniz. Olurda bu kadarı olmaz. Bu sefer Okuyanlar sizi uzman sanıyor.Yanlış yargılara varıyorlar. Ayrıca köpekler genelde rahmetli F- 104 lerin sesini duyunca ulurlardı.Aklınızda yanlış kalmış herhalde.
  • Yüklü kalkan uçaklar var, rutin zamanda kalkmıyor, eğitim mermisi yerine hakiki mermi de yükleniyor, kalktıktan sonra Doğuya da dönüyor, uçuşa gidenleri siyah renkli makam arabaları uğurluyor, uçuş programı herkesin elinde dolaşıyor, Petrol Ofisi şöförünün bile elinde var.... Havacılık uzmanı olmaya gerek yok. T. Usta Kaptanın köpeği Phantom kalkarken ulurdu. Köpek bile anlıyor yani. Mesele anlaşılmadan vurmada zaten.
  • Bir şöför kalkan uçakların nereye gittiklerini niye gittiklerini nasıl bilir.Her kalkan uçak için alarm veriyorsa karşı taraf sürekli alarmda demektir. Eğer uçakların silah yüklerine, ait oldukları filolara ve bazı teknik şartlara göre bilgi veriyorsa.Zaten bu adam havacılık uzmanıdır.

Diyarbakır ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın “KCK Türkiye Meclisi” (KCK/TM) yapılanmasına yönelik yürütülen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan A.T'nin daha önce çalıştığı 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda, Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarını terör örgütünün Kandil'deki sorumlularına ilettiği iddia edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir süre önce Türkiye genelinde yaklaşık 15 ilde yürütülen ve aralarında DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek, Bayram Altun, Selma Irmak ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarının da bulunduğu 52 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında Diyarbakır ve Mardin'de 9 kişi daha gözaltına alındı.

Kandil'e bildirdi
Gözaltına alınan zanlılardan A.T'nin bir süre 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda şoför olarak görev yaptığı ve bu görevi sırasında, Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarını, KCK/TM yapılanması aracılığıyla Kandil'deki terör örgütünün sorumlularına ilettiği ileri sürüldü.

A.T'nin bir süre önce 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan ayrıldığı ve belediyede çalışmaya başladığı belirtildi.

Öğretim görevlisi ve valilik çalışanları da var
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nda özel yetkili 5 savcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KCK/TM yapılanması içerisinde yer aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan zanlılar arasında Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) öğretim görevlisi olarak görev yapan A.Y. ile Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanı V.Y. de bulunuyor.

Bağlar belediyesi'nde 3 gözaltı
Soruşturma kapsamında, Bağlar Belediyesi DTP'li Başkan Vekili Rojda Balkaş ile belediye çalışanları Ö.Y, S.E'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan diğer kişilerin ise M.D, B.Ç. ve A.D. olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan 9 zanlının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgularının sürdüğü öğrenildi.

148 sayfalık iddianame
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir süre önce KCK/TM yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan sanık S.Z. hakkında hazırladığı 148 sayfalık iddianamede, KCK/TM yapılanmasının şeması ile dosyada yer alan yaklaşık 40 bin görüşme kaydından bazılarına yer verilmişti.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 2 yıl boyunca fiziki ve teknik takibi yapılan 8 kişilik “Yerel Yönetimler Komisyonu'nun “KCK Türkiye Meclisi” adına faaliyet yürüttüğünün tespit edildiği öne sürülmüştü.

Bu komisyon üyelerinin terör örgütünün kent merkezlerindeki eylemlerini koordine ettikleri, yargısal ve mali çalışma yaptıkları iddia edilmişti.

Ayrıca Türkiye'de faaliyet yürüten KCK/TM mensuplarının, sözde “KCK Anayasası” gereğince örgütün Avrupa sorumlusu olan Sabri Ok ile sürekli görüşme içerisinde oldukları ileri sürülmüştü.

(Hürriyet)

"Kandil, uçaklar geliyor... Tamam!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu bulunan olsa olsa köstebeğin sadece bıyığını, kuyruğu falandır. Daha ne köstebekler var o nizamiyenin içerisinde. Kıytırık şoförden daha "fors"lu köstebekler hala mevcut maalesef. Bi sonraki operasyonun adını şimdiden duyar gibiyim: "Sen hiç apolet takan, "dami"leyen köstebek gördün mü?"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu kadar da basit değil. Boardda da yazıyormu kandil seferi 20 dakika gecikmeli diye.. Sizin bu işlerden haberiniz olmadığı belli. Hangi uçuş planı hangi petrol ofisi şöförünün elindeymiş. Petrol ofisi şöförü savaş hattında ne arıyormuş. Hangi sivil uçağa bağlı mühimmatın ne olduğunu bilir. Daha doğrusu ne olduğunu uzaktan anlar. Mermiden kastiniz de Top mermisi sanırım.Hiç yakından gördünüz mü? Çekirdek rengini bilirmisiniz. Olurda bu kadarı olmaz. Bu sefer Okuyanlar sizi uzman sanıyor.Yanlış yargılara varıyorlar. Ayrıca köpekler genelde rahmetli F- 104 lerin sesini duyunca ulurlardı.Aklınızda yanlış kalmış herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yüklü kalkan uçaklar var, rutin zamanda kalkmıyor, eğitim mermisi yerine hakiki mermi de yükleniyor, kalktıktan sonra Doğuya da dönüyor, uçuşa gidenleri siyah renkli makam arabaları uğurluyor, uçuş programı herkesin elinde dolaşıyor, Petrol Ofisi şöförünün bile elinde var.... Havacılık uzmanı olmaya gerek yok. T. Usta Kaptanın köpeği Phantom kalkarken ulurdu. Köpek bile anlıyor yani. Mesele anlaşılmadan vurmada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir şöför kalkan uçakların nereye gittiklerini niye gittiklerini nasıl bilir.Her kalkan uçak için alarm veriyorsa karşı taraf sürekli alarmda demektir. Eğer uçakların silah yüklerine, ait oldukları filolara ve bazı teknik şartlara göre bilgi veriyorsa.Zaten bu adam havacılık uzmanıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000