21 Temmuz 2008, Pazartesi 18:40:54

Kanarya Adası’na niyet Bodrum’a kısmet

Charles Coray, karısı Tanya ve 9 yaşındaki kızları Phobe, Kanarya Adaları’na giden uçak yerine Bodrum uçağına binince hostesin, “Türkiye’ye hoş geldiniz” anonsuyla şaşkına döndüler.
  • UCUS CHARTER UCUSU OLDUGUNA GORE SWISSAIR DEGIL HANDLING SIRKETI OLAN SWISSPORT PERSONELININ HATASIDIR
  • SERVISAIR
  • Sincity bence neredeyse yuzde 100 hakli. Bence o 3 kisininde hatasi var. Herkes kendine dusen sorumlulugu yerine getirmek zorundadir. Dogru adrese gitmek istiyorsan bindigin ucaga, bilete vs. bakmak zorundasin.....Is ucmaya geldiginde kimseye guvenmem abicigim!!!
  • Bence burada 3 kişiden kaynaklanan hata var.Birincisi görevden alınan check-in görevlisi.İkincisi boarding görevlisi.Bu olaydan anlaşılıyor ki boarding görevlisi sadece kartı koparıp vermiş diğer bilgilere aldırmamış bile.Eğer dikkat etseydi hata bu kadar büyümezdi ve o görevli hala çalışıyo olurdu.Üçüncü hatalı ise yolcu ama bence içlerinde en az hatalı olan o.Fıkra gibi olay ne diyim.
  • THY da bütün uçuşları için aynı yerden check in yapar, lufthansa da, diğer büyük ulusal havayolu şirketleri de. aynı deskten birçok seferin check in i yapılması gayt normal birşey. yanlış boarding kartı veren görevli kadar boarding kartını kontrol etmeyen bu yolcu da hatalı.

AileCardiff Havalimanı’nda yer hizmetleri görevlisi tarafından yanlış boarding pass kartı verilen aile Bodrum ve Arrecife uçuşları aynı masada yapılınca, yanlış uçağa binerek Kanarya Adaları yerine gözlerini Bodrum’da açtı.

Kanarya Adaları’nda beş yıldızlı bir otelde her şey dahil bir tatil seçen Llanishen’li Coray Arrecife, Lanzarote’ye gitmek için geldikleri havaalanındaki yer hizmetlerinden kaynaklanan alışılmadık hata sonucu kendilerini Bodrum Havaalanı’nda buldu.

Charles Coray uçağa binene kadar alanda herhangi bir anons yapılmadığını sabahın erken saatleri olduğu için uçağa biner binmez hemen uykuya daldıklarını anlattı. Ancak aile uykudan, hostesin ‘ Türkiye’ye hoş geldiniz’ anonsuyla uyanınca neye uğradığını şaşırdı.

Aynı masadan iki uçak için check-in yapılıyor olabileceğine ihtimal vermedikleri için boarding-pass kartını iyice kontrol etme gereği duymayan aile SwissAir gibi bir uçak şirketinden böyle bir hata beklemedikleri için de rahat davrandıklarını belirtti.

Aile vize harçlarını ödedikten sonra aynı uçakla Cardiff havaalanına dönerek, seyahat acentası tarafından havaalanına yakın bir otele yerleştirildi.

Coray ailesinin tatil için Türkiye’yi tercih etmediklerini ve yaşadıkları deneyimin bunda payı olduğunu belirtti.

Ertesi gün farklı bir tatil planı yaparak İbiza’ya giden uçağa binen aile check-in sırasında ve sonrasında uçağa bindirilirken çok dikkatli ve hosteslerle sürekli bilgi alışverişi halindeydi.

Swissair yetkilileri bir açıklama yaparak, üzgün olduklarını ve hatayı yapan personelin görevden alındığını bildirdi.

Coray ailesi SwissAir ile görüşmelerinin devam ettiğini ve bu hatanın tekrarlanmaması için gerekli işlemlerin yapılmasını istediklerini anlattı.

©AirportHaber.com

Kanarya Adası’na niyet Bodrum’a kısmet

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

SWISSPORT ~ 16 yıl önce
UCUS CHARTER UCUSU OLDUGUNA GORE SWISSAIR DEGIL HANDLING SIRKETI OLAN SWISSPORT PERSONELININ HATASIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SERVISAIR ~ 16 yıl önce
SERVISAIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Sincity bence neredeyse yuzde 100 hakli. Bence o 3 kisininde hatasi var. Herkes kendine dusen sorumlulugu yerine getirmek zorundadir. Dogru adrese gitmek istiyorsan bindigin ucaga, bilete vs. bakmak zorundasin.....Is ucmaya geldiginde kimseye guvenmem abicigim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sincity ~ 16 yıl önce
Bence burada 3 kişiden kaynaklanan hata var.Birincisi görevden alınan check-in görevlisi.İkincisi boarding görevlisi.Bu olaydan anlaşılıyor ki boarding görevlisi sadece kartı koparıp vermiş diğer bilgilere aldırmamış bile.Eğer dikkat etseydi hata bu kadar büyümezdi ve o görevli hala çalışıyo olurdu.Üçüncü hatalı ise yolcu ama bence içlerinde en az hatalı olan o.Fıkra gibi olay ne diyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
THY da bütün uçuşları için aynı yerden check in yapar, lufthansa da, diğer büyük ulusal havayolu şirketleri de. aynı deskten birçok seferin check in i yapılması gayt normal birşey. yanlış boarding kartı veren görevli kadar boarding kartını kontrol etmeyen bu yolcu da hatalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000