15 Eylül 2014, Pazartesi 10:27:46

KALKIŞTAN 3 SAAT SONRA GERİ DÖNDÜ!

Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı kalkıştan yaklaşık 3 saat sonra Kuala Lumpur'a geri dönmek zorunda kaldı. Şirket olayın oto-pilot arızası nedeniyle geri döndüğünü belirtirken, uçağın yolcuları farklı bir iddiada bulundu.
  • Mh 71 be 300 kisi?
  • Bence şirketin ismini bahtsız bedevi olarak değişsinler
  • Kalkıştan 3 saat sonra döndüğüne göre arıza kalkıştan 1.5 saat sonra oldu.Eğer bu arıza iddia edildiği gibi motor yangını olsa yangın söndürülemiyorsa ''Land as soon as possible''eğer yanan motor kapatıldıysa ve tek motor devam ediyorsa havacılık kuralları gereği 1 saat imesafedeki en-route alternate divert etmeleri gerekir,yani 1.5 saati zorlayamaz.Ayrıca resimdeki haritaya göre Kuala Lumpur yakınlarında holdinge girmiş muhtemelen iniş ağırlığına ulaşmak için yakıt yakmış yada arızayı gidermeye çalışmış.Yani motorun yanan veya tek motora kalan bir pilotun uğraşmaması gereken şeyler,autopilot arızası mantıklı geliyor.
  • R.I.P Malaysian airlines
  • Bu işlerde başka işler var... Nedir bunların şansdızlığı

Felaketler silsilesi yaşayan Malezya Havayolları, geçtiğimiz haftasonu Kuala Lumpur’dan Hindistan’ın Haydarabad kentine giderken arızalandı.

Malezya Havayolları'na ait B737-800 tipi yolcu uçağı kalkıştan 3 saat sonra ‘otomatik pilot devredeyken bir arıza oluştuğu’ gerekçesiyle Kuala Lumpur’a geri dönmek durumunda kaldı. MH198 sefer sayılı uçak için herhangi bir yolcu veya kabin ekibi üyesinin can güvenliğinin tehdit altında olmadığını ve basit bir arıza olduğunu açıklandı. 9M-MXI kuyruk tescilli uçağın yolcuları ise uçağın motorunun alev adlığını ve duman gördüklerini iddia etti.

Bir yılda iki felaket birden yaşayan Malezya Havayolları, dünyanın en saygın havayolu şirketlerinden biri olarak gösteriliyordu.

8 Mart 2014’te Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmekte olan Malezya Havayolları’na ait MH71 sefer sayılı 300 kişilik yolcu uçağı hala çözülemeyen bir nedenle kayıplara karışmıştı. Üzerinden 5 ay geçmesine rağmen hala bir haber alınamayan uçağın akıbeti bilinmiyor. Malezya Havayolları’nın 17 Temmuz’da Ukrayna’da düşen MH17 sefer sayılı uçağında ise 298 kişi hayatını kaybetmişti. 

KALKIŞTAN 3 SAAT SONRA GERİ DÖNDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mh 71 be 300 kisi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bence şirketin ismini bahtsız bedevi olarak değişsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıken ~ 10 yıl önce
Kalkıştan 3 saat sonra döndüğüne göre arıza kalkıştan 1.5 saat sonra oldu.Eğer bu arıza iddia edildiği gibi motor yangını olsa yangın söndürülemiyorsa ''Land as soon as possible''eğer yanan motor kapatıldıysa ve tek motor devam ediyorsa havacılık kuralları gereği 1 saat imesafedeki en-route alternate divert etmeleri gerekir,yani 1.5 saati zorlayamaz.Ayrıca resimdeki haritaya göre Kuala Lumpur yakınlarında holdinge girmiş muhtemelen iniş ağırlığına ulaşmak için yakıt yakmış yada arızayı gidermeye çalışmış.Yani motorun yanan veya tek motora kalan bir pilotun uğraşmaması gereken şeyler,autopilot arızası mantıklı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
R.I.P Malaysian airlines

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu işlerde başka işler var... Nedir bunların şansdızlığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000