26 Ekim 2016, Çarşamba 11:50:43

Kale Havacılık'ın F-35 gururu

Kale Havacılık'ın 400 parçasını üreterek katkı sağladığı Türkiye'ye teslim edilecek ilk yeni nesil savaş uçağı F-35'in montajına ABD'de başlandı.
  • Hehe kritik parca yapiyormus hangi kritik parcayi yaptigini belirtsen f135 motorunda
  • Türkiye için küçük, Kale havacılık için büyük bir adım.
  • Picture up is a f16 and usaf f16 not f35 . We do produce launcher attachment pieces .
  • Uçak zaten 401 parçadan oluşuyor ve 400'ünü biz yapıyoruz. Eyyy Almanya kıskanma artik bizi!
  • adamlar durmadan kafa patlatıyor,patentli icat yapıyor,üretiyor,dünyaya satıp tonla para kazanıyor sonra ağzımıza bal çalıyor al şu vidaları vs sen yap falan diyor bizim tembeller de uçak yapmış gibi seviniyor,gururlanıyor...
  • Çok güzel gelsin artık. Bu uçağın 3 farklı versiyonu var. Türkiye'yenin siparişi dikey kalkıp inebilen versiyonu mu acaba, sayın editör bilgi verebilirseniz.
  • Bunlar hep güzel de, bu kadar ülkede hep aynı model uçak. Karşı karşıya geldiğimizde ne yapacağız, hep dost mu kalacağız? Zaten bildiğim kadarı ile Nato üyesi ülke uçakları, ateş etmek istediğinde birbirine kilitlenemiyorlar. Sadece Rusya İran Suriye için mi alıyorum bu uçakları? Ne olursa olsun farklı kulvarda, bağımsız milli bir uçak geliştirmek gerekir diye düşünüyorum. Bir ara İsveç'in Grippen'ları baz alınarak çalışma başlamıştı. Umarım temel Kotil'in bahsettiği TAİ uçağı bu platformdandır.
  • Türkiye`nin son yillarda havacilikta atakta olmasi cok sevindirici. Tebrikler.
  • Asil yuzde yuz yerli, yeni gelistirilmis, emsallerinden ustun, dunya capinda siparis almaya baslayan bir model uretirsen gurur duy cigerim, yoksa yandas olarak rekabete girmeden ustelik Off-set anlasmalar vb nedeniyle verilmis, kac yuzbin parcadan olusan ve daha uretilidiginde bir cok eksiklikleri tespit edilen ucagin uc-bes parcasini uretmekle degil
  • Kendi gazıyla uçanlar diyarı :)

Kale Havacılık'ın 400 parçasını üreterek katkı sağladığı Türkiye'ye teslim edilecek ilk yeni nesil savaş uçağı F-35'in montajına ABD'de başlandı.

Kale Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın en önemli savunma projelerinden Müşterek Taarruz Uçağı Programı çerçevesinde geliştirilen F-35'in ana sorumlusu Lockheed Martin, Türkiye'ye teslim edilecek ilk uçağın montajını ABD'nin Marietta kentindeki merkezinde düzenlediği törenle başlattı.

Sistemleri ve dizaynı ile dünya havacılık tarihinde yeni bir sayfa açan F-35'e, Kale Grubu şirketlerinden Kale Havacılık, önemli tedarikçilerden biri olarak katkı verdi. Söz konusu savunma sanayi projesinde 2004 yılından bu yana yer alan alan Kale Havacılık, Türkiye için üretilen bu ilk uçağa, 400 değişik gövde, kanat, kokpit parçaları ve montaj gruplarıyla katkı sağladı.

Müşterek Taarruz Uçağı Programı'nda yer alan ilk Türk şirketi olan Kale Havacılık, F-35'ler için ürettiği parçalarla Lockheed Martin'in en önemli yapısal parça üreticisi konumunda bulunuyor. Şirket, gövde ve kanat parçalarının yanı sıra, Pratt&Whitney ortaklığıyla kurulan Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi tesislerinde, F-35'lerin F-135 olarak adlandırılan gelişmiş motorunun kritik parçalarını da üretiyor. Kale Havacılık, Türkiye'ye teslim edilecek bu ilk uçakta olduğu gibi dünyada uçan ilk F-35 olan AA1'de de parçası bulunan tek Türk şirketi olma özelliğini taşıyor.

F-16 ve F-18 gibi savaş uçaklarından dört kat daha etkili olduğu belirtilen F-35'lerin, gelecek 40 yılın taarruz uçağı olması öngürülüyor. Radara yakalanmama özelliğine sahip yeni nesil uçaklar, Türkiye dahil 9 ülkenin ortak projesi. Türkiye'nin 116 adet F-35 savaş uçağı sipariş verdiği projenin diğer ortakları ise Avustralya, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Almanya.

Kale Havacılık'ın F-35 gururu

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Havaci ~ 7 yıl önce
Hehe kritik parca yapiyormus hangi kritik parcayi yaptigini belirtsen f135 motorunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adım ~ 7 yıl önce
Türkiye için küçük, Kale havacılık için büyük bir adım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sharkicia ~ 7 yıl önce
Picture up is a f16 and usaf f16 not f35 . We do produce launcher attachment pieces .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be ~ 7 yıl önce
Uçak zaten 401 parçadan oluşuyor ve 400'ünü biz yapıyoruz. Eyyy Almanya kıskanma artik bizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he canım ~ 7 yıl önce
adamlar durmadan kafa patlatıyor,patentli icat yapıyor,üretiyor,dünyaya satıp tonla para kazanıyor sonra ağzımıza bal çalıyor al şu vidaları vs sen yap falan diyor bizim tembeller de uçak yapmış gibi seviniyor,gururlanıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 7 yıl önce
Çok güzel gelsin artık. Bu uçağın 3 farklı versiyonu var. Türkiye'yenin siparişi dikey kalkıp inebilen versiyonu mu acaba, sayın editör bilgi verebilirseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B ~ 7 yıl önce
takla atabilen,icabında insanımız gibi şekilden şekile girebilen versiyonu...
Dikey ~ 7 yıl önce
Dikey kalkıp inebilen uçaklar İngiliz Harrier'sı. Bir de Amerikan Grumman'lar dikey kalkış yapabiliyor diye biliyorum yanılöıyorsam. Rotatif motorları var. F-35'te dizayn olarak öyle bir özellik görünüyor. https://www.youtube.com/watch?v=lsih7BllAOo
Dikey ~ 7 yıl önce
Dikey iniş-kalkis yapan F35 ler ana yüklenici ülke dışında satilamayacak. Yani sadece Amerika o tip uçakları kullanabilecek.
Karabatack ~ 7 yıl önce
Bunlar hep güzel de, bu kadar ülkede hep aynı model uçak. Karşı karşıya geldiğimizde ne yapacağız, hep dost mu kalacağız? Zaten bildiğim kadarı ile Nato üyesi ülke uçakları, ateş etmek istediğinde birbirine kilitlenemiyorlar. Sadece Rusya İran Suriye için mi alıyorum bu uçakları? Ne olursa olsun farklı kulvarda, bağımsız milli bir uçak geliştirmek gerekir diye düşünüyorum. Bir ara İsveç'in Grippen'ları baz alınarak çalışma başlamıştı. Umarım temel Kotil'in bahsettiği TAİ uçağı bu platformdandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burak Arpacioglu ~ 7 yıl önce
Türkiye`nin son yillarda havacilikta atakta olmasi cok sevindirici. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil ~ 7 yıl önce
Asil yuzde yuz yerli, yeni gelistirilmis, emsallerinden ustun, dunya capinda siparis almaya baslayan bir model uretirsen gurur duy cigerim, yoksa yandas olarak rekabete girmeden ustelik Off-set anlasmalar vb nedeniyle verilmis, kac yuzbin parcadan olusan ve daha uretilidiginde bir cok eksiklikleri tespit edilen ucagin uc-bes parcasini uretmekle degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurur ~ 7 yıl önce
Kendi gazıyla uçanlar diyarı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000