24 Ekim 2017, Salı 15:20:05

Kale Grubu Rolls Royce ile uçak motoru üretecek

Kale Grubu ve dünyanın en büyük uçak motor üreticilerinden Rolls-Royce, Türkiye'ye uçak motorları geliştirmek için anlaştı.
  • Milli uçakta ingiliz motoru. Türk halkının ezeli baş düşmanı İsrail'in kurucusu ingilizler. Aferin jetlerimizi ingilizlere emanet edin.
  • YALAN
  • isin gercegi turkiye bugun baslasa en en ama en erken ve tum ilave kaynaklarla 30 yil sonra ucak uretimine baslar. Eger aksi olsun cikip taksim meydaninda ossuracagim
  • Kale bozo Soniye dido oroponiye merak eden Google da anlamını aratsın
  • Önce SOM füzesinin motorunu bitirsinler. Takvimin gerisinde kaldılar.
  • Agam bizlen eglenir haha hahaa hahahahhaah
  • Milli uçak dedikleri İngiliz asıllı türk jeti motorunu beraber üretecekler yavaştan kokular ortaya çıkıyor ohhhh misss
  • Güzel bir haber. İnşallah liyakata bağlı olarak kadrolaşma yapılır da. Süreç düzgün işler. Yoksa ara sıra içki içiyor diye alınmayan adam, Nasa da uzay gemisi yapar.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 'İngiliz şirketiyle bir yerli firmamız, yerli jet motoru üretilmesi ve bunun 'know-how'unun Türkiye'ye ait olmasına yönelik anlaşma sağladı. Önümüzdeki dönemde ülkemiz kendi yerli jet motorunu üretme noktasına gelmiş olacak.' dedi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde, Kale Grubu ve dünyanın en büyük uçak motor üreticilerinden Rolls-Royce, Türkiye'ye uçak motorları geliştirmek için anlaştı.

Yüzde 51 Kale Grubu, yüzde 49 Rolls-Royce ortaklığıyla bir şirket kuracak olan iki grup, başta Türkiye'nin milli savaş uçağı projesi TF-X olmak üzere, ülkenin sivil ve askeri alanda ihtiyaç duyduğu uçak motorlarını geliştirmeyi hedefliyor.

Söz konusu girişim sayesinde, Türkiye'nin dünyada az sayıdaki uçak motoru üreticisinden biri olması ve bu alanda ihracatçı konumuna yükselmesi bekleniyor.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, savunma sanayisinin ülke endüstrisinin lokomotifi olduğunu söyledi.

Savunma sanayisinin teknolojik gelişmeleri de tetiklediğini aktaran Altunyaldız, Türkiye'de bu alanda büyük çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.

Altunyaldız, güvenlik konusunun ülke geleceğini ilgilendirdiği için bu alanda katlanılacak maliyetin düşünülemeyeceğini belirterek, "Bir yandan yerli tank, helikopter, silahlı-silahsız insansız hava araçları yapılması. Diğer yandan bunlarla, terörle mücadelede son derece etkin sonuçlar almamız, yerli tüfeğin yapılması ve seri üretime geçmesi, bakıldığında savunma sanayisinde kendisine yetme oranı açısından yükselen konumdayız. Bunu çok daha yukarıya çıkaracağız." diye konuştu.

Türkiye'nin savunma sanayisinde ihtiyacın yüzde 60'ını kendi imkanlarıyla karşıladığını anımsatan Altunyaldız, dünyanın belirli ülkelerine de ihracatın yapıldığının altını çizdi.

Milli muharip uçak ve bölgesel yolcu uçağı çalışmaları

Altunyaldız, kritik alanlarda da önemli çalışmaların yürütüldüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

Önümüzdeki dönemde milli muharip uçağımızın ve bölgesel yolcu uçağının üretilmesine yönelik projeksiyonlarımız ve çalışmalarımız var. Bu kapsamda yerli jet motoru üretilmesinde önemli bir gelişme yaşandı. İngiliz şirketiyle bir yerli firmamız, yerli jet motoru üretilmesi ve bunun 'know-how'unun Türkiye'ye ait olmasına yönelik anlaşma sağladı. Önümüzdeki dönemde ülkemiz kendi yerli jet motorunu üretme noktasına gelmiş olacak. Çok önemli bir anlaşma. Bu çalışmalar bizi savunma sanayisinde arzu ettiğimiz noktaya doğru adım adım götürecek. Bölgesinde ve dünyada güvenliğiyle kendisini önemli oyuncu olarak konumlandıran Türkiye, barış ve ve güvenliği tesis etmek için savunma sanayisi liginde yerini alacaktır.

Yerli jet motoru projesinin büyük heyecan uyandıran bir adım olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Ar-Ge ve tasarım çalışması yapılıyor. Üretim yerine ilişkin belirli aşamadan sonra karar verilecek. Şu anda proje çalışmaları başlamış durumdadır. Üretimine ilişkin süre 3-5 yılı alacak." dedi.

PRATT&WHITNEY İLE DE MOTOR ÜRETİYOR
Kale Grubu, 2011 yılında dünya havacılık sektöründe faaliyet gösteren Pratt&Whitney ile de ortaklık yaparak, Kale Pratt&Whitney Uçak Motor San. A.Ş’yi kurmuştu.

%51 Kale Grubu, %49 Pratt & Whitney ortaklığı ile kurulmuş olan şirketin, esas faaliyet sahası uçak motor parçaları ve alt montaj grupları üretimi. Kale Pratt&Whitney, İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde ilk fabrikasını 20,000 m2’lik alan üzerine kurulu.

Kale Grubu Rolls Royce ile uçak motoru üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Whopper ~ 6 yıl önce
Milli uçakta ingiliz motoru. Türk halkının ezeli baş düşmanı İsrail'in kurucusu ingilizler. Aferin jetlerimizi ingilizlere emanet edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kisaca ~ 6 yıl önce
YALAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahah ~ 6 yıl önce
isin gercegi turkiye bugun baslasa en en ama en erken ve tum ilave kaynaklarla 30 yil sonra ucak uretimine baslar. Eger aksi olsun cikip taksim meydaninda ossuracagim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Kale bozo Soniye dido oroponiye merak eden Google da anlamını aratsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 6 yıl önce
Allah rızası için sen bir yerede yorum yapma. Tamam lazsın ama biraz sus allah için
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Fazla konuşma hadi kaybol
Volvo ~ 6 yıl önce
TÜrkçe yaz lan keko heval.
Mehmet Bilir ~ 6 yıl önce
Önce SOM füzesinin motorunu bitirsinler. Takvimin gerisinde kaldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsan pilot ~ 6 yıl önce
Agam bizlen eglenir haha hahaa hahahahhaah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Milli uçak dedikleri İngiliz asıllı türk jeti motorunu beraber üretecekler yavaştan kokular ortaya çıkıyor ohhhh misss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatar ~ 6 yıl önce
Çekemiyor isen anten tak!
Yorum ~ 6 yıl önce
Milli uçak projesi iptal edildi. Firma çalışanlarla yollarını ayırdı ve çalışmayı durdurdu.
Taz ~ 6 yıl önce
Know-how diye bir şey geçiyor haberde ama sen ne olduğunu bilmiyorsun sanırım. Ya da okumadan anlamadan yorum yapanlarsın. Ya da hiç bir faydası olmayıp kuru muhalefet olan tiplerdensin.
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Qashgailer yine geldi kafa şişirme offf aslanlar boş lakayıtlık yapmayında yaylanın hadi
Süper ~ 6 yıl önce
Güzel bir haber. İnşallah liyakata bağlı olarak kadrolaşma yapılır da. Süreç düzgün işler. Yoksa ara sıra içki içiyor diye alınmayan adam, Nasa da uzay gemisi yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hamdolsun ~ 6 yıl önce
Tamamen sivil bir şirket olacağı için liyakat esas olur bence, hükümet yok sonuçta işin içinde

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000