19 Eylül 2008, Cuma 08:09:56

Kahveci: "Kendi filomuzu kuracağız"

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, orman teşkilatının yeni bir projeyle zihniyetini değiştirmeye başladığını belirterek, ormanları yangınlardan korumak için yangına dayanıklı orman alanlarının kurulması çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
  • İki tane doğru ve güzel tespit. Baknlığın havacılık bölümünün en tepesinde bulunan helikopter pilotları devlet büyüklerini yanıltıyorlar sanırım
  • Hala bu işin helikopterle olmayacağını bilmiyorlar mı yoksa bunun arkasında başka işler mi var?Uçak filosunu bugün kurmaya karar verseniz teslimatlar ancak birkaç sene sonra başlar.Birileri en tepedeki yöneticileri fena halde yanıltıyor gibime geliyor.
  • Helikopterle bu iş olmuyor anlamıyorlar. Orman Bakanlığında yıllardan beri ilgili makamları işgal eden helikopter pilotları uçak filosu kurulmasını engelliyor. Artık birşeyler yapılmalı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, 31 Temmuz 2008 tarihinde başlayan ve 5 gün süren Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçelerindeki orman yangınlarından sonra, orman alanlarının yangına dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan, ''Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Tesisi Projesi'nin (YARDOP) tanıtım toplantısı, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı.

Türkiye'deki mevcut orman alanlarının yüzde 60'ının yangına hassas bölgede bulunduğunu belirten Kahveci, küresel ısınma nedeniyle dünyada her yıl 5 milyon hektar orman alanının yok olduğunu söyledi.

Kahveci, Manavgat'ta yanan orman alanlarında incelemelerde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın orman teşkilatının kendi filosunu oluşturması için talimat verdiğini anımsattı.

Kahveci, hava aracı filosunu güçlendirmek için Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ortak çalışma içinde bulunduklarını vurguladı. Kahveci, sözlerini şöyle tamamladı:

''Orman yangınlarıyla mücadelede helikopter ağırlıklı hava filomuzu kuracağız. Uçak ve helikopter filosunun kiralanmasında zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak havadan kullandığımız donanımların tamamı kiralık. Sayın Başbakanın verdiği talimatla kendi filomuzu kurmak için çalışıyoruz. Bunun için Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Hem bu çalışmaları sürdürürken diğer yandan da uzun dönemli kiralama yöntemlerini gerçekleştiriyoruz. Uçakları kiralayıp helikopterleri de kendimize satın almak istiyoruz. Hem uçak hem helikopter filosu kurma çalışmaları devam ediyor. En az 20 helikoptere sahip olmak istiyoruz. Aynı zamanda da 6 tane amfibi uçak kiralamayı hedefliyoruz.''

Kahveci: "Kendi filomuzu kuracağız"

Yorumlar

737 ~ 16 yıl önce
İki tane doğru ve güzel tespit. Baknlığın havacılık bölümünün en tepesinde bulunan helikopter pilotları devlet büyüklerini yanıltıyorlar sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus319pilot ~ 16 yıl önce
Hala bu işin helikopterle olmayacağını bilmiyorlar mı yoksa bunun arkasında başka işler mi var?Uçak filosunu bugün kurmaya karar verseniz teslimatlar ancak birkaç sene sonra başlar.Birileri en tepedeki yöneticileri fena halde yanıltıyor gibime geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Helikopterle bu iş olmuyor anlamıyorlar. Orman Bakanlığında yıllardan beri ilgili makamları işgal eden helikopter pilotları uçak filosu kurulmasını engelliyor. Artık birşeyler yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000