24 Ekim 2017, Salı 10:04:50

Kahramanmaraş'ta son durum ne?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Twitter'da Kahramanmaraş terminal binası ve tesisler hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Pist çok kısa pist uzatımı mutlaka yapılmalı. Pistin kısa olmasından dolayı kışın çok iptal yaşanıyor. Bu pistin uzunluğu minimum 3 bin metreye çıkarılmalıdır.
  • körük lüks değil ihtiyaçtır körüksüz havaalanı kapısız eve benzer az daha para verirsin ama insanı rahat eder yağmur kar var hastası yaşlısı var körükle uçaktan terminale geçmenin terminalden uçağa binmenin rahatı var mı imkanım olsa uçağın her iki kapsına körük koyarım
  • Birde direk uçuşlar olsun bu kadar yapıyonuz.izmirden.
  • O sis dagıtma cihazından bizde istiyoruz.Işıklar gozükmeyince pilotlar inmiyor.
  • uşak havalimanı için bir planı var mı acaba funda hanımın zira havalimanı bakımsızlıktan dökülüyor
  • Kahramanmaraşlılar olarak Sayın Genel Müdürden bir konuda istirhamımız var Kahramanmaraş Havalimanına aletli iniş sistemi kurulmasını talep ediyoruz. ILS, olmazsa Localizer kurulması için yakın ilgisini bekliyoruz. Malum meteorolojik nedenlerden dolayı iptal divert bol oluyor. Bunun önüne geçilmesi amacıyla aletli iniş sistemi konusunda yardımlarını bekliyoruz.
  • Sayın Genel Müdür; Ordu Giresun Havalimanı ne olacak..32 aydır teknik alt yapı eksikliği tamamlanamadı.Bu havalmanı DHMİ'ye bağlı değil sanırız.Çünkü direk havaya bağlı! Sisli günde uçak inmiyor sadece hava iyi olunca uçak iniyor..Artık Ordu Giresun'u ne kadar oyalayacaksınız..Hem dünyaya örnek göstereceksin bu projeyi hem de 2. yıldır bir kez ziyaret etmeyeceksin.Bir terslik var bu işte.Hadi hayırlısı...
  • Resimden anladığıma göre yeni apron+terminal mevcudun 500 m. kadar batısında, pist ortalarına gelecek şekilde inşa ediliyor,bilenler yanıtlasın.
  • Hatay'a yaklaşma yapan uçaklar havada -8- çizdikten sonra son yaklaşmaya geçiyor,ne iştir bu? İLS falan devre dışı mı?
  • bunlar boş işler yarın Benzine zam geliyormuş!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, Twitter'da Kahramanmaraş terminal binası ve tesisler hakkında açıklamalarda bulundu.

Terminal binasının kaba inşaatının bitirildiğini vurgulayan Ocak, çalışmalar hakkında detaylara yer verdi.

Ocak'ın açıklaması:

Sn. Başbakanımızca geçen yıl temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanı Terminal binası ve tamamlayıcı tesislerinin inşaatı hızla sürüyor

Terminal binasının kaba inşaatı bitirildi, çelik imalatları devam ediyor.Apron ve taksi yolunda dolgu işleri tamamlanma aşamasında.

Otopark ve iç bağlantı yollarında beton kaplama imalatlarının devam ettiği işin gerçekleşme seviyesi yaklaşık olarak: %50.

Öte yandan, aynı iş kapsamındaki 5 uçaklık 240x120 metre ölçülerindeki apronun alt temel ve temel tabakaları tamamlandı.

Son tabaka olan kaliteli beton kaplama öncesi 15 cm lik zayıf beton kaplama imalatına başlandı.

Sıkı takibimizdeki inşaatlarımızın planlanan sürede bitirilmesini çok önemsiyoruz, bu bilinçle çaba gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkürler.












Kahramanmaraş'ta son durum ne?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Pist ~ 6 yıl önce
Pist çok kısa pist uzatımı mutlaka yapılmalı. Pistin kısa olmasından dolayı kışın çok iptal yaşanıyor. Bu pistin uzunluğu minimum 3 bin metreye çıkarılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
körük ~ 6 yıl önce
körük lüks değil ihtiyaçtır körüksüz havaalanı kapısız eve benzer az daha para verirsin ama insanı rahat eder yağmur kar var hastası yaşlısı var körükle uçaktan terminale geçmenin terminalden uçağa binmenin rahatı var mı imkanım olsa uçağın her iki kapsına körük koyarım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elif 4635 ~ 6 yıl önce
Birde direk uçuşlar olsun bu kadar yapıyonuz.izmirden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın ~ 6 yıl önce
O sis dagıtma cihazından bizde istiyoruz.Işıklar gozükmeyince pilotlar inmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makus talih ~ 6 yıl önce
uşak havalimanı için bir planı var mı acaba funda hanımın zira havalimanı bakımsızlıktan dökülüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahramanmaraş ~ 6 yıl önce
Kahramanmaraşlılar olarak Sayın Genel Müdürden bir konuda istirhamımız var Kahramanmaraş Havalimanına aletli iniş sistemi kurulmasını talep ediyoruz. ILS, olmazsa Localizer kurulması için yakın ilgisini bekliyoruz. Malum meteorolojik nedenlerden dolayı iptal divert bol oluyor. Bunun önüne geçilmesi amacıyla aletli iniş sistemi konusunda yardımlarını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORDU GİRESUN ~ 6 yıl önce
Sayın Genel Müdür; Ordu Giresun Havalimanı ne olacak..32 aydır teknik alt yapı eksikliği tamamlanamadı.Bu havalmanı DHMİ'ye bağlı değil sanırız.Çünkü direk havaya bağlı! Sisli günde uçak inmiyor sadece hava iyi olunca uçak iniyor..Artık Ordu Giresun'u ne kadar oyalayacaksınız..Hem dünyaya örnek göstereceksin bu projeyi hem de 2. yıldır bir kez ziyaret etmeyeceksin.Bir terslik var bu işte.Hadi hayırlısı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lokasyon ~ 6 yıl önce
Resimden anladığıma göre yeni apron+terminal mevcudun 500 m. kadar batısında, pist ortalarına gelecek şekilde inşa ediliyor,bilenler yanıtlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 6 yıl önce
Doğru ede. Maalesef google earthin güncellemesi o kısımda yok. Ama belirtdiğin gibi mevcut Terminal Binasının olduğu hisada yaklaşık 600m batısında.
O değil de... ~ 6 yıl önce
Hatay'a yaklaşma yapan uçaklar havada -8- çizdikten sonra son yaklaşmaya geçiyor,ne iştir bu? İLS falan devre dışı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dokuzda çizer ~ 6 yıl önce
Söz konusu uçaklar THY nin. Bu şirkette fazla yakıt yakana prim veriyorlar galiba. En çok yakıt yakana da THY nin altın anahtarını hediye edeceklermiş.
obaaa ~ 6 yıl önce
bunlar boş işler yarın Benzine zam geliyormuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000