18 Ocak 2009, Pazar 08:26:32

Kahraman pilota tebrik yağıyor

ABD Başkanı seçilen Barack Obama, ABD Başkanı George W.Bush, dev Airbus uçağını kuş gibi Hudson Nehri’ne indirerek kahraman ilan edilen kaptan pilot Chesley Sullenberger’i telefonla tebrik etti.
  • sizin eğitiminiz de uçağı en son kim terkeder acaba.tela viv de yan rüzgar çok iken emergency pistten çıkma durumun da gür bir sesle kapıları kim açtırı uçağı en son kim terkeder ersavaş kaptanına sor istersen....mesul kaptan ne iş yapar???
  • Bizim pilotlarımızda aynı şeyi yaparlardı emin olabiliriz.Kim herkesin hayatını kurtarmak istemezki ve kaldıki kendileride o uçakta.Bizim pilotlarımız daha iyisini yapmaya çalışırlar bence tabi böyle bir olay hiç bir pilotumuzun başına gelmez inşallah.Allah'a emanet olsun hepsi.
  • havacılıkta vede hatta tum bırımlerde işler paylaşılarak uygulanılır vede başarılmaya çalışılr.gerçek budur.basın yada eğilim ise tek kahramanı arar vede onu sımgeler.ekip olunsaydı işler tüm dünyada bu halde olmazdı.herşey araba sılecekleri gibidir hep beraber hep beraber. yağmurda biri helede soför tarafı çalışmazsa vay halımıze....heheh
  • günahında sevabında tek sorumlusu olayına koptum hocam saygılar.... :)
  • arkadaşlar. Her pilot bu abimizin yaptığı acil iniş eğitimini alıyor zaten. Kendisini kutlarız tabi. Bir pilot olarak uçak yolcularına şunu söylemek istiyorum. Dünya üzerindeki tüm havayolu pilotları bu eğitimleri alıyorlar. Evet bu iş biraz da tecrübe ile ilgili ama eğitimlerimiz çok zor. Ve emin olun o uçağı sağ salim indirmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. İçiniz rahat olsun. Zor bir iniş yapmış. Tekrar geçmiş olsun.
  • aydede ... meslekte yenisin galiba...uçakta sevabın da günahın da bir tek sorumlusu vardır...
  • F/O:n adi niye geçmiyor? Kaptan herşey tek başında mı yaptı?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Sullenberger’in Hillary Clinton’ın Dışişleri Bakanı olmasıyla boşalacak Senatör koltuğuna oturtulması yönünde teklifler bile yapıldı. "Hudson mucizesi"nin mimarı Sullenberger ise niye kendisine bu kadar ilgi gösterilmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

US Airways'e ait Airbus A320 uçağının iki motorunun da kuş girmesi yüzünden durması üzerine, içindeki 155 kişiyle Hudson nehrine zorunlu iniş yapılmıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, yolcu kabinine tam bir panik havası hakimdi.

Duran motorlardan birinin alev alması ve kaptan pilot Chesley Sullenberger’in "sert bir inişe hazır olun" anonsundan sonra, yolculardan bazıları çığlık atmaya başladı. Uçak yavaş yavaş sulara gömülüyordu.

Yolculardan bazıları, "Tamam, nehre indik ama şimdi boğulacağız" diye düşündüklerini söylediler. Yolcular, uçaktan çıkıp da karaya ayak bastıklarında, "Yaşamak ne kadar güzelmiş" deyip birbirlerini kutladılar. Sullenberg’in ise karısını arayıp sakin sakin "Hayatım, kaza yaptım" dediği belirtildi.

 

Kahraman pilota tebrik yağıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

koaka ~ 15 yıl önce
sizin eğitiminiz de uçağı en son kim terkeder acaba.tela viv de yan rüzgar çok iken emergency pistten çıkma durumun da gür bir sesle kapıları kim açtırı uçağı en son kim terkeder ersavaş kaptanına sor istersen....mesul kaptan ne iş yapar???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 15 yıl önce
Bizim pilotlarımızda aynı şeyi yaparlardı emin olabiliriz.Kim herkesin hayatını kurtarmak istemezki ve kaldıki kendileride o uçakta.Bizim pilotlarımız daha iyisini yapmaya çalışırlar bence tabi böyle bir olay hiç bir pilotumuzun başına gelmez inşallah.Allah'a emanet olsun hepsi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sade vatandaş ~ 15 yıl önce
havacılıkta vede hatta tum bırımlerde işler paylaşılarak uygulanılır vede başarılmaya çalışılr.gerçek budur.basın yada eğilim ise tek kahramanı arar vede onu sımgeler.ekip olunsaydı işler tüm dünyada bu halde olmazdı.herşey araba sılecekleri gibidir hep beraber hep beraber. yağmurda biri helede soför tarafı çalışmazsa vay halımıze....heheh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo/d ~ 15 yıl önce
günahında sevabında tek sorumlusu olayına koptum hocam saygılar.... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 15 yıl önce
arkadaşlar. Her pilot bu abimizin yaptığı acil iniş eğitimini alıyor zaten. Kendisini kutlarız tabi. Bir pilot olarak uçak yolcularına şunu söylemek istiyorum. Dünya üzerindeki tüm havayolu pilotları bu eğitimleri alıyorlar. Evet bu iş biraz da tecrübe ile ilgili ama eğitimlerimiz çok zor. Ve emin olun o uçağı sağ salim indirmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. İçiniz rahat olsun. Zor bir iniş yapmış. Tekrar geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
aydede ... meslekte yenisin galiba...uçakta sevabın da günahın da bir tek sorumlusu vardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aydede ~ 15 yıl önce
F/O:n adi niye geçmiyor? Kaptan herşey tek başında mı yaptı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overload55 ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000