18 Şubat 2009, Çarşamba 07:14:38

Kağıt uçak çılgınlığı

Gaziantep Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından düzenlenecek olan 'Kağıt uçak pilotu' yarışmasında dereceye girenler Avusturya'daki dünya finaline katılmaya hak kazanacak.

Gaziantep Üniversitesi Havacılık Kulübü Başkanı Erol Yalçın yaptığı açıklamada 9 Mart'ta yapılacak yarışmalara herkesin katılabileceğini belirterek, "Eski Çin'de vakit geçirmek için yapılan kağıt uçaklar günümüze kadar çok yol kat etti.

Bugün dünyanın her köşesinden kağıt uçaklara meraklı bir çok kişi 1-2 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Red Bull Paper Wings Dünya Finali'nin galibi olmak için hazırlanıyor. Yarışmacıların, Avusturya'nın Salzburg kentindeki Hangar-7'de düzenlenecek Dünya Finaline katılmak

için, önce kendi ülkelerindeki rakiplerini elemeleri gerekiyor. Bizde Türkiye genelinde 13 üniversitede yapılacak elemelere katılacağız. Burada yapılacak yarışmalara herkes katılabilir. Mart ayı içinde Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde gerçekleşecek olan ulusal elemelerine kayıt olmak oldukça kolay. Herkesin katılımına açık olan yarışmada, bir parça kağıt, yaratıcı bir fikir, güçlü-becerikli kollar ve biraz da idealist bir hevesle, büyük bir başarı elde etmek mümkün. Yarışma 'En uzak mesafe', 'En uzun havada kalma süresi' ve 'Akrobasi' kategorisinde yapılacaktır. Türkiye elemelerinde bu 3 kategoride en iyi dereceleri yapanlar, Avusturya'daki Dünya Finaline katılmaya hak kazanacak. Aynı zamanda katılımcıları sürpriz hediyeler bekliyor" dedi.

Kağıt uçak çılgınlığı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000