06 Temmuz 2011, Çarşamba 13:10:47

KAFALAR KARIŞTI VALİ DURUMA EL KOYDU

Adana Valisi İlhan Atış, uçuş güzergahında olduğu gerekçesiyle inşaatı durdurulan yeni Emniyet Müdürlüğü binasının tamamen yasal olduğunu, sorunu en kısa sürede çözeceklerini söyledi...
  • Bir meydanın tasarlanacağı konusunu Uluslar Arası Sivil Havacılık Organizasyonu "aerodrom design" dokümanı bahseder ve bunu yanında çevresel manialarin neler olduğunu nelerin hangi mesafede olması gerektiğini anlatan dokümanlar da vardır. Bu tür manialarin uçakların iniş kalkış performanslarını etkileyeceğini ifade eden bu gorevlerde çalışan bürokratların sunduğu bilgileri lütfen ilgililer önemsesinler. Van meydanı yaklaşma istikametindeki TOKİ binaları gibi ucube yapılarla meydan cevresini manilalarla doldurulmasına uçus emniyeti yönünden izin vermeyiniz. Siyasetçi her şeyi bilmez O'nu doğru yönlendirecek olan bu islerde çalışan görevliler olup Siyasi kademelerde bulunanlar da görevlilerin önerilerini dinlemeli riske onay vermemelidirl
  • Biz kim havacılık kim? THY yi havacılık sanıyorlar! Yasal olsa ne olr, olmasa ne olur? MSL yi bilmiyormuş!
  • yola devam herşey bu parti döneminde rant için değil mi halkın yolu havayolu yola devam....
  • uçaklara kesinlikle çapariz verecek bir yapının neticesinin hükümet kurulmasıyla ne alakası var ya. can yandıktan sonra mı düzeltelim diyecekler.
  • Böyle valiye böyle inşaat yakışır zaten. Mevzuatı bilmiyorsun, resmi kurum mevzuata göre seni uyarıyor, sen "bilim ve teknik"ten değil, siyasilerden çözüm bekliyorsun. Ben size çözümü söyleyeyim; al Şakirpaşa Havalimanını, taşı Çukurovanın göbeğine, yerine gökdelen dik. Ya da; Dörtyol Meydanını Adana Meydanı olarak kullan. Vatandaş şehirlerarası yolculukla meydanına gitsin. Cahil cesareti bu. Aptallık varsa rant vardır. Bak başbakanın uçağı da inemez, ona göre.
  • Yahu uçuş güzergahı nasıl değişebilir? Bina 23 son yaklaşma hattında ve piste 1900m uzaklıkta... Töbe töbee
  • Vali resmen saçmalamış
  • Vali bey diyorki Hükümet kurulsun. Muhattaplar ile görüşeceğiz.Milletvekillerinden yardım isteyeceğiz.....Uçuş güzergahının değişmesi için milletvekillerinden yardım isteyecekmiş.Sayın vali Milletvekilinin yardımıyla uçuş güzergahını değiştirebilirseniz bütün dünyada örnek vali olarak gösterilirsiniz....Bende istemiyordum evimin üstünden uçakların geçmesini çözüm olarak evimi taşıdım........
  • Kanunlari bilmemek ozur degil. Helede bu vurdumduymazlik kanunlari cikaran devletin kendisinden gelirse? Simdi kalkarlar kabahati SHGM uzerine atarlar.
Vali Atış, yaptığı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatını Seyhan İlçe Belediyesinin değil, Valilik olarak kendilerinin durdurduğunu söyledi. 
 
Her inşaatın verilen ruhsata göre yapıldığını vurgulayan Vali Atış, "Bu binamız da 2001 yılında Seyhan İlçe Belediyemiz tarafından verilen ruhsata göre yapılmıştır. Yani, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün itirazı üzerine, uçuş güzergahında olduğu gerekçesiyle inşaatı durdurulan yeni Emniyet Müdürlüğü binası tamamen yasaldır, sorunu en kısa sürede çözeceğiz" dedi. 
 
Vali Atış, sorunun bir yorum anlaşmazlığından kaynaklandığını belirterek, şöyle devam etti: 
 
"Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü diyor ki; 'imar ruhsatını düzenlerken kodu zeminden değil denizden almak zorundasınız'. Bunu bizim belediyemiz bilmiyormuş, atlamış. Açıkçası ben de bilmiyordum. İnşaat belirli aşamaya gelince ilgili kurumdan bize yazı geldi. Bu yazıda binanın yüksekliğinin fazla olduğu ve uçuş güzergahında bulunduğu belirtiliyor. Bunun üzerine biz belediyemize yazı gönderdik, belediyeden gelen cevapta 'hayır verdiğimiz ruhsat doğrudur, inşaata devam edebilirsiniz' denildi. Ardından bina 10. kata ulaştığında tekrar müteahhit konuyla ilgilendi ve belediyeye başvurdu. Belediye 'inşaata devam edebilirsiniz' görüşünü yineledi. " 
 
Atış, inşaat devam ederken yine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden, bu kez "bu binanın 3 metresi fazla" yönünde uyarı geldiğini belirterek, "Bunun üzerine biz asansör kovasını aşağıya aldık. Sonra ne olduysa dediler ki; 'bunun 24 metresi fazla'. Yani durdukça metre artıyor. Bununla birlikte ruhsatı verilmiş, betonarmesi yapılmış başka inşaatlar da durduruldu. Oysa o binalar da ruhsatlı ve tamamen yasal" dedi. 
 
Vali Atış, yaşanan sorunla ilgili Belediyenin, İl Özel İdaresinin ve Emniyet Müdürlüğünün hiçbir kabahatinin bulunmadığına dikkati çekerek, "Güzel bir bina yapmak istediler. Bunun için yasal ruhsatlarını aldılar inşaata başladılar. Ama böyle bir problem çıktı. Sorunun çözümü için hükümetimizin kurulmasını bekliyoruz. Ulaştırma Bakanlığımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Milletvekillerimizin de desteğiyle sorunumuzu çözeceğiz" dedi. 
 
Atış, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binasının bulunduğu, Valilik konağı yakınındaki aynı bölgede benzer yükseklikte 56 binanın daha bulunduğunu belirterek, "Bu binalar yapılırken de gerekli uyarı yapılmış, ancak inşaatlar devam etmiş. Şimdi bizim de yaptığımız güzel binayı yıkacak halimiz yok, belki bir ya da iki kat kesebiliriz. Bütün bunların önümüzdeki haftalarda yapacağımız görüşmelerle çözümleneceğine inanıyorum" diye konuştu.
KAFALAR KARIŞTI VALİ DURUMA EL KOYDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir meydanın tasarlanacağı konusunu Uluslar Arası Sivil Havacılık Organizasyonu "aerodrom design" dokümanı bahseder ve bunu yanında çevresel manialarin neler olduğunu nelerin hangi mesafede olması gerektiğini anlatan dokümanlar da vardır. Bu tür manialarin uçakların iniş kalkış performanslarını etkileyeceğini ifade eden bu gorevlerde çalışan bürokratların sunduğu bilgileri lütfen ilgililer önemsesinler. Van meydanı yaklaşma istikametindeki TOKİ binaları gibi ucube yapılarla meydan cevresini manilalarla doldurulmasına uçus emniyeti yönünden izin vermeyiniz. Siyasetçi her şeyi bilmez O'nu doğru yönlendirecek olan bu islerde çalışan görevliler olup Siyasi kademelerde bulunanlar da görevlilerin önerilerini dinlemeli riske onay vermemelidirl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz kim havacılık kim? THY yi havacılık sanıyorlar! Yasal olsa ne olr, olmasa ne olur? MSL yi bilmiyormuş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yola devam herşey bu parti döneminde rant için değil mi halkın yolu havayolu yola devam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçaklara kesinlikle çapariz verecek bir yapının neticesinin hükümet kurulmasıyla ne alakası var ya. can yandıktan sonra mı düzeltelim diyecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle valiye böyle inşaat yakışır zaten. Mevzuatı bilmiyorsun, resmi kurum mevzuata göre seni uyarıyor, sen "bilim ve teknik"ten değil, siyasilerden çözüm bekliyorsun. Ben size çözümü söyleyeyim; al Şakirpaşa Havalimanını, taşı Çukurovanın göbeğine, yerine gökdelen dik. Ya da; Dörtyol Meydanını Adana Meydanı olarak kullan. Vatandaş şehirlerarası yolculukla meydanına gitsin. Cahil cesareti bu. Aptallık varsa rant vardır. Bak başbakanın uçağı da inemez, ona göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu uçuş güzergahı nasıl değişebilir? Bina 23 son yaklaşma hattında ve piste 1900m uzaklıkta... Töbe töbee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vali resmen saçmalamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vali bey diyorki Hükümet kurulsun. Muhattaplar ile görüşeceğiz.Milletvekillerinden yardım isteyeceğiz.....Uçuş güzergahının değişmesi için milletvekillerinden yardım isteyecekmiş.Sayın vali Milletvekilinin yardımıyla uçuş güzergahını değiştirebilirseniz bütün dünyada örnek vali olarak gösterilirsiniz....Bende istemiyordum evimin üstünden uçakların geçmesini çözüm olarak evimi taşıdım........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kanunlari bilmemek ozur degil. Helede bu vurdumduymazlik kanunlari cikaran devletin kendisinden gelirse? Simdi kalkarlar kabahati SHGM uzerine atarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000