13 Nisan 2014, Pazar 09:07:53

KADINLAR CAM KENARINDA UÇMAYI SEVİYOR

Türkiye’de her geçen gün rekorlarla büyüyen havacılık sektöründe tüketici alışkanlıkları da şekilleniyor.

2013’te yüzde 14.6 artışla 150 milyonu aşan yolcu sayısı ile yeni bir rekora imza atan havacılık sektöründe, uçak yolcuğunu en çok aile/akraba ziyareti yapıldığı belirtiliyor. Uçak için de kadınlar cam kenarını tercih ederken, özellikle uzun boylu erkeklerin koridordan vazgeçmediği. ifade ediliyor.

"EKONOMİK UÇUŞ" BELİRLEYİCİ UNSUR

Türkiye’de geçen yıl 680 bin 525 bin iç hat uçak trafiğiyle birlikte yaklaşık 76 milyon yolcu taşındı. Aynı zamanda oluşan 540 binlik dış hat uçuş trafiğiyle de 73 milyon yolcu taşındı. Her yıl rekor seviyede büyüyen hava trafiğiyle birlikte havayolu şirketleri, düzenli olarak imaj ve yolcu alışkanlıkları araştırması yapıyorlar. Bu araştırmalar yolcuların uçak içinde hangi koltuğu tercih ettiğinden, bileti ne zaman aldığına kadar bir çok davranış hakkında bilgi veriyor.

Misafirler tek bir havayolunu tercih etmek yerine farklı havayollarını tercih ediyor.

Ekonomiklik, tarife saatleri ve havalimanının mesafe olarak yakınlığı belirleyici unsurlar.

Uçuş saatlerinin çeşitliliği ve uygunluğu ile ödenen paraya değer hizmet alınması misafir için hava yolu tercih sebeplerinin başlıcaları.

Yurt içinde havayolu kullananların en önemli seyahat sebepleri; Aile/akraba ziyareti, tatil ve iş seyahati iken yurt dışı için tatil ve iş seyahati ilk sıraları alıyor.

Uçak içinde kadınlar daha çok cam kenarı, uzun boylu erkekler ise koridor tarafındaki koltukları tercih ediyor.

Bilet almak için en çok Pazartesi ve Salı günleri tercih ediliyor. (Radikal)

KADINLAR CAM KENARINDA UÇMAYI SEVİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000