16 Mart 2016, Çarşamba 11:32:12

Kadın pilotlar Suudi Arabistan'a indi

Tamamen kadın pilotlardan oluşan Brunei Kraliyet Havayolları'nın mürettebatı, ilk seferlerini kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan'a yaptı.
  • Haberin basortule ne alakasi var? Sonra isteyen takar istemeyen takmaz her insani kendi degerinde birakmayi ogrenin.Maasallah diyelim bayanlara hemde Dreamliner.Good job ladies.
  • Bu baş örtüsü işi iyice komedi. Örtün ne oldu ortmedin ne oldu. Biri çıkıp sağ elin görünmesi caiz derse ne olacak? Ona biat edenler bu dinin gereği derseler ne olacak?
  • Birkaç yıl önce yabancı bir hava yolunun F/O'sunu Cidde personel çıkışta görmüştüm. Bunun dışında Onur Hava yollarının Kadın pilotları senelerdir bu ülkede uçuş yapıyor .Üstelik yatılı...Çok gurur verici gerçekten..Haberi küçümsemek için söylemedim bunları..Haber de çok hoş bence.. Ama personelin başı açık kapalı.. zerre kadar ilgilenmiyorum..Bir çok laik gibi...
  • KADINLAR AMERİKAYA DUA ETSIN SUUDI ARABISTANDA ŞEÇİME VE ARABA BİLE KULLANAMIYORDU
  • Borajet de bi kere denk geldim pilotlarimizdan bi kadin pilottu insan seviniyor ,asagida goruyorum bazilari yine kurtcu ve siyasal islam dan sacmalaya baslamis sizin gibi tiplerden cikmaz merak etmeyin ya canli bomba ya da evinin kadini olma mantigiyla hic bi halt edemezsiniz
  • Kadınlar otursun evinde ne işi var uçuyorlar erkekleri uçurur onları
  • helal olsun. tebrikler bilgi örtüde değil başdadır. ayrıca hiç bir erkeğin başka bir kadının kıyafetine karışma yetkisi yoktur. ister kapar başını ister açar. yobaz laikler, sizlere duyurulur.
  • Hepsi musluman kadinlarin yuzunu agirtan bir beceri gostermisler, insallah sayilari daha da artar. Malezya'dan, Pakistan'dan Endonezya'dan, Fas'tan da kadin pilotlar goruruz. Biraz gec oldu ama tam oldu.
  • Maaşallah, Allah kazadan beladan korusun, yolunuz açık olsun.
  • Brunei'deki, Malezya'daki, Endonezya'daki muslumanlik ve adalet bizde olsa da bu din istismarcisi cakma dinciler iktidari yok olup gitse.

Tamamen kadın pilotlardan oluşan Brunei Kraliyet Havayolları'nın mürettebatı, ilk seferlerini kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan'a yaptı.

Boeing 787 Dreamliner tipi yolcu uçağı üç kadın pilotuyla Brunei'den kalkıp Cidde'ye indi.

Cidde seferi aynı zamanda Brunei'nin bağımsızlık günü kutlamalarıyla aynı günde gerçekleşti.

Şubat ayında gerçekleşen uçuşta kaptan pilot Şerife Czarena'ya kıdemli pilotlar Sariana Nordin ve Nadiah Pg Haşim eşlik etti.

ÜLKENİN İLK KADIN PİLOTU

Kaptan pilot Czarena, İngiltere'de aldığı uçuş eğitiminin ardından 2013'te Brunei'nin ilk kadın kaptan pilotu olmuştu.

2012'de Brunei Times gazetesine konuşan Czarena, "Uçak pilotluğu genelde erkeklerin yaptığı bir iş olarak algılanıyor. Bir kadın olarak, Bruneili bir kadın olarak, bu olay büyük bir başarı. Genç kadınlara hayallerini kurdukları şeyleri yapabileceklerini göstermiş olduk" diyordu.

Kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan'da geçen yıl düzenlenen yerel seçimlerde kadınlar ilk kez sandık başına giderek oy kullanabilmişlerdi. Ayrıca toplamda 978 kadın, seçimlerdeki adaylar arasındaydı.

Ancak kadın adaylar seçim kampanyalarını yürütürken bir erkek tarafından temsil edilmek durumunda kalmış ya da paravanların arkasından destekçilerine hitap etmişlerdi.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi geçen yıl hayatını kaybeden Kral Abdullah tarafından alınmış bir karardı.

Kadınların araba kullanması teknik olarak yasa dışı olmasa da, ülkede sadece erkeklere araba ehliyeti veriliyor ve direksiyon başında yakalanan kadınlara ceza kesiliyor.

Suudi Arabistanlı kadınlar daha fazla özgürlük ve hak için başta sosyal medya olmak üzere farklı platformlarda protestolar düzenliyor. (BBC Türkçe)

Kadın pilotlar Suudi Arabistan'a indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Bush-Pilot ~ 8 yıl önce
Haberin basortule ne alakasi var? Sonra isteyen takar istemeyen takmaz her insani kendi degerinde birakmayi ogrenin.Maasallah diyelim bayanlara hemde Dreamliner.Good job ladies.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi ~ 8 yıl önce
Bu baş örtüsü işi iyice komedi. Örtün ne oldu ortmedin ne oldu. Biri çıkıp sağ elin görünmesi caiz derse ne olacak? Ona biat edenler bu dinin gereği derseler ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
info ~ 8 yıl önce
Birkaç yıl önce yabancı bir hava yolunun F/O'sunu Cidde personel çıkışta görmüştüm. Bunun dışında Onur Hava yollarının Kadın pilotları senelerdir bu ülkede uçuş yapıyor .Üstelik yatılı...Çok gurur verici gerçekten..Haberi küçümsemek için söylemedim bunları..Haber de çok hoş bence.. Ama personelin başı açık kapalı.. zerre kadar ilgilenmiyorum..Bir çok laik gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SARAY SAW ~ 8 yıl önce
KADINLAR AMERİKAYA DUA ETSIN SUUDI ARABISTANDA ŞEÇİME VE ARABA BİLE KULLANAMIYORDU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b ~ 8 yıl önce
Borajet de bi kere denk geldim pilotlarimizdan bi kadin pilottu insan seviniyor ,asagida goruyorum bazilari yine kurtcu ve siyasal islam dan sacmalaya baslamis sizin gibi tiplerden cikmaz merak etmeyin ya canli bomba ya da evinin kadini olma mantigiyla hic bi halt edemezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harem ~ 8 yıl önce
Kadınlar otursun evinde ne işi var uçuyorlar erkekleri uçurur onları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imam Hatipoğlu ~ 8 yıl önce
helal olsun. tebrikler bilgi örtüde değil başdadır. ayrıca hiç bir erkeğin başka bir kadının kıyafetine karışma yetkisi yoktur. ister kapar başını ister açar. yobaz laikler, sizlere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tc ~ 8 yıl önce
adından belli nasıl düşündüğün MALEZYA modeli ezik.Asıl yobaz ve bağnaz düşünce sizler gibilerde var.!!!
Hanim kardesler ~ 8 yıl önce
Hepsi musluman kadinlarin yuzunu agirtan bir beceri gostermisler, insallah sayilari daha da artar. Malezya'dan, Pakistan'dan Endonezya'dan, Fas'tan da kadin pilotlar goruruz. Biraz gec oldu ama tam oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 8 yıl önce
Maaşallah, Allah kazadan beladan korusun, yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keske ~ 8 yıl önce
Brunei'deki, Malezya'daki, Endonezya'daki muslumanlik ve adalet bizde olsa da bu din istismarcisi cakma dinciler iktidari yok olup gitse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000