21 Eylül 2009, Pazartesi 11:15:10

KADIN ELİ DEĞMİŞ HAVAYOLU

Airporthaber köşe yazarı Dr. Korhan Oyman, Best Air ile ilgili “Kadın eli değmiş havayolu” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
  • Yanlis hesaba soru soran kisiyi tebrik ederim. Cok yerinde degerlendirmeler yapip sorgulamisiniz. Basindan beri bir cok kisi alakasiz yorumlar yapiyor. Bu sirket batacak ama bakalim ne zaman, hesaplar ortada!
  • BIR KAC GÜN ÖNCE YINE BU SAYFADA CIKAN HABERE GÖRE BEST AIR´IN YAKLASIK 10-15 MILYON DOLAR BORCU VAR DENIYORDU.SIMDI SIZIN HESABINIZA GÖRE MD´DEN 10-14 KAZANDI.AIRPORT HABERE GÖRE 10-15 DE BORCLANDI.BU RAKAMLAR DOGRU ISE: A) BU KADAR BORCU YOK B) MD´DEN BU KADAR KAZANMADI C) 3 YILDA DIGER 2 UCAKTAN 25 MILYON ZARAR ETTI.BU SEBEPTENDE 1 TANESINE MOTOR ALMIYOR,DIGERINIDE ARABISTANDA HACIZDE BIRAKTI. D) BIRI BU SIRKETI SOYDU. E) SIZ HESAP YAPMAYI BILMIYORSUNUZ.
  • bestair in md yi 3 milyon dolar civarında bir rakama satın alıp bu işe başladığını biliyorum, 3 yıl içinde bu uçak bestair e en az 10 ila 14 milyon dolar civarında para kazandırdı, ve şu anda satmaya kalksanız, elinizi öpene 2-2,5 milyon dolara satarsınız.ayrıca şirket kurmak için ya 1 uçak satın alarak başlayacak,yada 1,5 milyon dolar parayı sivil havacılığa teminat olarak yatıracaksınız, buna 1-2 milyon ekleyip uçak alamak daha akıllıca değilmi.sayın hocam sakın ha ileride havacılığa kurucu yada yönetici olarak katılmayın. siz böyle yazılarınızla devam edin böylesi herkes için daha hayırlı olur, saygılar...
  • Korhan Hocam, Bestair in problemi uçakları ile değil, yöneticilerin tecrübesizlikleri ile ilgilidir. MD82 bu şirketi uzun süredir ayakta tutan uçaktır. Saygılarımla.
  • Hocam 82 nin nesi var? İşin sırrı management'te.
  • Sayın Oyman, sizi şahsen tanımamış olsam da BestAir kurulduğunda benim ekibimde çalışan bir mezun öğrenciniz nedeniyle size büyük bir sempati ve saygı duymaktayım. Çünkü hakkınızda o kadar olumlu şeyler anlatıldı ki etkilenmemek mümkün değil. Ancak BestAir kuruluşuyla ve akabindeki sıkıntısıyla ilgili MD82 tip seçimi teşhisinizin ; en azından şirketin kuruluş günlerindeki idari, politik ve mali şartlar nedeniyle yanlış olduğunu ve bir şeyi zamanı ile ilişkilendirerek eleştirilmesi gerektiğini haddim olmayarak belirtmek isterim. Sözkonusu uçak tipi benim en başından beri en azından ticari olarak inanmadığım ancak alınması zorunda kalınan bir vasıta olduğunu istediğiniz herhangi bir zamanda yüzyüze ve detaylarıyla anlatabilirim. Saygılarımla

Airporthaber köşe yazarı Dr. Korhan Oyman, Best Air ile ilgili “Kadın eli değmiş havayolu” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Umutlarının suya düştüğünü belirten Oyman, geçmişten örnekler vererek yapılan yanlışları gözler önüne serdi.

İşte Korhan Oyman’ın Best Air ile ilgili yazısı.

KORHAN OYMAN'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

KADIN ELİ DEĞMİŞ HAVAYOLU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yanlis hesaba soru soran kisiyi tebrik ederim. Cok yerinde degerlendirmeler yapip sorgulamisiniz. Basindan beri bir cok kisi alakasiz yorumlar yapiyor. Bu sirket batacak ama bakalim ne zaman, hesaplar ortada!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BIR KAC GÜN ÖNCE YINE BU SAYFADA CIKAN HABERE GÖRE BEST AIR´IN YAKLASIK 10-15 MILYON DOLAR BORCU VAR DENIYORDU.SIMDI SIZIN HESABINIZA GÖRE MD´DEN 10-14 KAZANDI.AIRPORT HABERE GÖRE 10-15 DE BORCLANDI.BU RAKAMLAR DOGRU ISE: A) BU KADAR BORCU YOK B) MD´DEN BU KADAR KAZANMADI C) 3 YILDA DIGER 2 UCAKTAN 25 MILYON ZARAR ETTI.BU SEBEPTENDE 1 TANESINE MOTOR ALMIYOR,DIGERINIDE ARABISTANDA HACIZDE BIRAKTI. D) BIRI BU SIRKETI SOYDU. E) SIZ HESAP YAPMAYI BILMIYORSUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bestair in md yi 3 milyon dolar civarında bir rakama satın alıp bu işe başladığını biliyorum, 3 yıl içinde bu uçak bestair e en az 10 ila 14 milyon dolar civarında para kazandırdı, ve şu anda satmaya kalksanız, elinizi öpene 2-2,5 milyon dolara satarsınız.ayrıca şirket kurmak için ya 1 uçak satın alarak başlayacak,yada 1,5 milyon dolar parayı sivil havacılığa teminat olarak yatıracaksınız, buna 1-2 milyon ekleyip uçak alamak daha akıllıca değilmi.sayın hocam sakın ha ileride havacılığa kurucu yada yönetici olarak katılmayın. siz böyle yazılarınızla devam edin böylesi herkes için daha hayırlı olur, saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Korhan Hocam, Bestair in problemi uçakları ile değil, yöneticilerin tecrübesizlikleri ile ilgilidir. MD82 bu şirketi uzun süredir ayakta tutan uçaktır. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hocam 82 nin nesi var? İşin sırrı management'te.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Oyman, sizi şahsen tanımamış olsam da BestAir kurulduğunda benim ekibimde çalışan bir mezun öğrenciniz nedeniyle size büyük bir sempati ve saygı duymaktayım. Çünkü hakkınızda o kadar olumlu şeyler anlatıldı ki etkilenmemek mümkün değil. Ancak BestAir kuruluşuyla ve akabindeki sıkıntısıyla ilgili MD82 tip seçimi teşhisinizin ; en azından şirketin kuruluş günlerindeki idari, politik ve mali şartlar nedeniyle yanlış olduğunu ve bir şeyi zamanı ile ilişkilendirerek eleştirilmesi gerektiğini haddim olmayarak belirtmek isterim. Sözkonusu uçak tipi benim en başından beri en azından ticari olarak inanmadığım ancak alınması zorunda kalınan bir vasıta olduğunu istediğiniz herhangi bir zamanda yüzyüze ve detaylarıyla anlatabilirim. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000