25 Şubat 2013, Pazartesi 17:01:21

'KAÇAK ALTIN' AÇIKLAMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki altın operasyonunun perde arkası belli oldu. Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tabanca, "Faturasıyla aldığımız 190 kilo altını, İran'da ticaret için kullanacaktık" dedi...
  • Bu kesin Rıza'nın işi ah ulan rıza"
  • bende polimekste calisiyordum basklarinin yaptigi sucu benim uzerime attilar hatta sucu ustlenmemi soylediler eger ustlenmessem buyuk olduklarindan ve benim ile ugrasacaklarini soylediler bende ustlenmedim diye beni isten attilar birde alacaklarimi hala vermediler para ile kapattiklari cok seyi biliyorum bunuda oyle kapatmislardir
  • Evet arkadaşlar " Vur abalının sırtına " oturduğunuz yerden pek âla çamur atmayı çok seviyorsunuz. Bu firma binlerce Türk insanına istihdam sağladı ve dolu dolu maaşlar ödedi, Neden " çamur at izi kalsın " bu firmanın Şaibeli yollardan ve yasal olmayan yollardan para kazanmasına gerek yok. Çünkü yeterince başarılara imza atıyor. siz ise yanlış yorumlarınız ile oturduğunuz yerden başarı göstermeye gayret ediniz..
  • devlette sehven mi olur?bildirim eksikliği nasıl oluyor da türkiyenin kaybı olmuyor? neden kasalara koyup da lavabo dersin o zaman...
  • Bizde yedik sayin Tabanca! Cok inandirici aciklama yaptiniz. Su anda Turkmenistanda yol falan yapmiyosunuz. Ayrica o iran sirketleri dediginiz aslinda Amerika vs pasaportu olan iranlilar ve diger ulkelerde kayit olmus sirketlerdir ve paralari o ulkelere gider! Nasil yapildigini siz iyi bilirsiniz! Hem Turkmenistanda hangi devlet memuru okadar buyuk bir riskin altina girer!
  • adamlar resmen yalan/yanlış beyanda bulunup bu ülkeden altın kaçırmışlar.. madem ülkelerini bu kadar seviyorlar, katkı sunuyorlar, o zaman bu malları neden İran'dan alıyorlar? Gelip alsınlar Türkiye'den.. 3 kuruş fazla para kazanacaklar diye bu yola girdiklerinde hem haksız rekabet oluyor, hem kaçakçılık oluyor, hem de bu ülkeye zarar veriyorlar.. bunun nesini savunuyorsunuz anlamıyorum..
  • bir de şu havaş yangınındaki altınlar ne oldu acaba? birden aklıma geldi
  • Arkadaslar bu derece acımasız ve bilincsiz yorumlar dogru degil,Polimeks gercekten yapmıs oldugu her projeyi anlının akı ile turk insanın alin teriyle gerceklestirmiş,herkesin bu emegini son kurusuna kadar odemiş bir firmadir.Zaten tum kazancı neredeyse turkmenistandadir.zaten dısarıdan kazandıgı parayı neden dısarı kacırsın.Turkiyedeki dolandırıcı konut firmalarınile kesınlikle karıstırılmasın.turkiye ekonomisine en cok katkı saglayan firmadir.
  • yazik bunuda devlete millete de yedireceker ustu kapancak ister ye ister yeme
  • şu fransızların altınlarına ne oldu acaba...

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda altın baskın haberi tartışma yarattı. Lavabo beyanıyla Türkmenistan'ın Aşkabat kentine havalanacak uçağa yüklenmek üzereyken ele geçen külçe altınlara ilişkin soruşturma sürüyor. Uçak havalanmadan üç saat önce bir ihbar üzerine gümrük ve narkotik ekiplerince altına el konulmuştu. Gönderici firma, Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Türkmenistan'da yapılan yol için İran'dan malzeme aldıklarını söyledi.

Tabanca, İran'a uygulanan ambargo nedeniyle bu tür çözümler bulunduğunu belirtti. Geçen hafta İstanbul Altın Rafinerisi'nden 10 milyon dolar değerinde 190 kilo altın aldıklarını söyleyen Tabanca, şöyle konuştu:

'Gümrükte işlem yaptırırken lavabo, mermer beyan ettik, hatta 80 bin fide var içlerinde. Türkmenistan'da yol yapıyoruz, 'bitüm'ü İran'dan alıyoruz. İran'a ambargo var. Ödeme yapmamız da gerekiyor. Bu ticarette kullanılan bir yol. Beyanname giremedik. Altını İran'daki ticaret için kullanacaktık.

Bİzİm altın kaçakçılığı yapmaya ihtiyacımız yok. 20 yıldır Türkmenistan'da büyük işler yaptık. Geçen ay bir havaalanı ihalesi kazandık. Hazine Müsteşarlığı'nın izniyle, Türkmenistan'daki işlerimizde kullanmak üzere her ay 17 milyon dolar nakit parayı yanımızda götürebiliyoruz. Faturasıyla resmi olarak aldığımız bu altını kaçırmak için hiçbir nedenimiz, çıkarımız yok.

AltIna ve diğer malzemelere gümrük el koydu. Soruşturma bitene kadar yeddieminde muhafaza edilecek.'


'BİLDİRİM HATASI YAPTIK'

Şirketten yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: 'Polimeks İnşaat'ın, 22 Şubat'ta yurtdışına gerçekleştireceği sevkıiyat kapsamında 21 Şubat Perşembe günü, Sabiha Gökçen Havalimanı'na transfer ettiği malzeme kalemleri içerisinde lavabo, batarya, bitki, mermer vs. gibi inşaatlarda kullanılan her türlü malzeme yer almıştır. İhraç edilmek istenen altının kullanım amacı, uluslararası ambargonun etkilediği ülkelerden bankalar vasıtası ile ödeme yapılamayan inşaat malzemelerinin temini maksadı ile ihraç edilmek istenmiştir. Gümrük yetkilileri tarafından ele geçirildiği söylenen altın İstanbul Altın Rafinerisi'nden satın alınmıştır. Altının miktarı 190 kilogramdır. Yaşanan olay, ihrac işlemleri sırasında sehven yapılan zamanlama ve prosedürel hatanın yetkililere anlatılamamasından kaynaklı bir durumdur. Mevzuatla ilgili bir hata yaşayan her şirketin başına gelebilecek bir hatadır. Bildirim eksikliği nedeniyle Türkiye'nin kaybı, Polimeks'in kazancı söz konusu değildir.' (Akşam)

'KAÇAK ALTIN' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Yokk ~ 8 yıl önce
Bu kesin Rıza'nın işi ah ulan rıza"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 11 yıl önce
bende polimekste calisiyordum basklarinin yaptigi sucu benim uzerime attilar hatta sucu ustlenmemi soylediler eger ustlenmessem buyuk olduklarindan ve benim ile ugrasacaklarini soylediler bende ustlenmedim diye beni isten attilar birde alacaklarimi hala vermediler para ile kapattiklari cok seyi biliyorum bunuda oyle kapatmislardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
celal şenlik ~ 11 yıl önce
Evet arkadaşlar " Vur abalının sırtına " oturduğunuz yerden pek âla çamur atmayı çok seviyorsunuz. Bu firma binlerce Türk insanına istihdam sağladı ve dolu dolu maaşlar ödedi, Neden " çamur at izi kalsın " bu firmanın Şaibeli yollardan ve yasal olmayan yollardan para kazanmasına gerek yok. Çünkü yeterince başarılara imza atıyor. siz ise yanlış yorumlarınız ile oturduğunuz yerden başarı göstermeye gayret ediniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haydar ~ 11 yıl önce
devlette sehven mi olur?bildirim eksikliği nasıl oluyor da türkiyenin kaybı olmuyor? neden kasalara koyup da lavabo dersin o zaman...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
murat ~ 11 yıl önce
Bizde yedik sayin Tabanca! Cok inandirici aciklama yaptiniz. Su anda Turkmenistanda yol falan yapmiyosunuz. Ayrica o iran sirketleri dediginiz aslinda Amerika vs pasaportu olan iranlilar ve diger ulkelerde kayit olmus sirketlerdir ve paralari o ulkelere gider! Nasil yapildigini siz iyi bilirsiniz! Hem Turkmenistanda hangi devlet memuru okadar buyuk bir riskin altina girer!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalçın ~ 11 yıl önce
Murat kardeşim af edersin de ne kadar da cahilce konştuğunun farkında mısın acaba ? 1. Eğer bilmıyorsan söyleyeyım eve Polimeks inşaat yol yapıyor Türkmenistanda. 2. Polimeks için 10 milyon dolar para değil.Adamların kaçakçılık yapmasına gerek yok çünkü zaten durumları iyi. Beyan yanlışına gelincede olabilir yalnışlıklar.Sonuçda çok iş yapan bir fırma böyle yalnışlıklar tabiki de olabilir. Çok üzülerek söylüyorum ki bilmeden konuşuyorsun.
Mühendis arkadaşa ~ 11 yıl önce
adamlar resmen yalan/yanlış beyanda bulunup bu ülkeden altın kaçırmışlar.. madem ülkelerini bu kadar seviyorlar, katkı sunuyorlar, o zaman bu malları neden İran'dan alıyorlar? Gelip alsınlar Türkiye'den.. 3 kuruş fazla para kazanacaklar diye bu yola girdiklerinde hem haksız rekabet oluyor, hem kaçakçılık oluyor, hem de bu ülkeye zarar veriyorlar.. bunun nesini savunuyorsunuz anlamıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gold ~ 11 yıl önce
bir de şu havaş yangınındaki altınlar ne oldu acaba? birden aklıma geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhendis ~ 11 yıl önce
Arkadaslar bu derece acımasız ve bilincsiz yorumlar dogru degil,Polimeks gercekten yapmıs oldugu her projeyi anlının akı ile turk insanın alin teriyle gerceklestirmiş,herkesin bu emegini son kurusuna kadar odemiş bir firmadir.Zaten tum kazancı neredeyse turkmenistandadir.zaten dısarıdan kazandıgı parayı neden dısarı kacırsın.Turkiyedeki dolandırıcı konut firmalarınile kesınlikle karıstırılmasın.turkiye ekonomisine en cok katkı saglayan firmadir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
yazik bunuda devlete millete de yedireceker ustu kapancak ister ye ister yeme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
goldaszede ~ 11 yıl önce
şu fransızların altınlarına ne oldu acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000