10 Temmuz 2018, Salı 10:25:11

Kabinede bir pilot bakan

Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, havacılık sevdalısı bir aileden gelen havacılık tutkunu bir pilot… Bekir Pakdemirli, uçak lisansını nereden aldı, kaç yaşında pilot oldu?
  • Ben yorumları okumaya geldim. Çok eğleniyorum :)
  • Evet doğru Burak Havacılık adı altında Türk hava Kurumunun uçakları ve yakıtıyla beş kuruş para vermeden ve de hak etmeden alınan lisanslar...Bu adam gibi bir sürür var o zamandan..PİLOTmuş...Ülke Havacılığını tımarhaneye çevirdiler insan biraz utanır...
  • Duyan da diyecek ki Sorumlu Boeing Kaptan’ı emeklisi... hepsi PPL almış Kaptan Bakan diyorlar... Saçmalık
  • Çiftçiye satılacak kısır tohumlar İsrail'den uçakla mı gelecek sayım bakanım?
  • Bu adam ve ablası Bilkent te okurken kankalarina ve kendilerine THK yi peşkeş çektirmistir
  • Var ya, artık sırtımız yere gelmez. Kabinede bakan pilot, Meclis’te vekil pilot, THY’de yönetimde pilot, Abi korkulur bizden. Heryere sızmışız. Acaba diyorum, 3’üncü havalimanını, bizi kapatmak üzere, Silivri’ye alternatif olarak mı şeyttirdiler? (Anlayanlara şaka olduğunu söylemenin gereksizliği yanında, yanlış anlayabileceklere, sazın sapını incelemelerini öneririm)
  • Fetodan iceri de olan bakan bu muydu?
  • her şey para para dünya çocuk var pilot olmak isteyen elenen elenene torpil diz boyu bizim çocuklara günah değilmi kırk basar benim çocuklarım bunlara ama maalesef memur çocukları elimizden tutan yok para yok çünkü yani bu övünülecek birşey değil gariban yetişeni övün yılda bir kez bile et yiyemiyeni övün
  • hobisi pilotluk olan bu abimiz tarım dan ne anlar??babası eski bakan olanı değilde babası çiftçi olanı getirseydiniz keşke bu göreve :(
  • Kendini pilot saniyor demek daha dogru olur

Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, havacılık sevdalısı bir aileden gelen havacılık tutkunu bir pilot… Bekir Pakdemirli, uçak lisansını nereden aldı, kaç yaşında pilot oldu?

Eski Anap Milletvekili merhum Ekrem Pakdemirli’nin oğlu yeni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin havacılık tutkusu çocuk yaşlarda başladı. Bakan Pakdemirli’nin havacılığa olan merakı iki çocuğunun da pilot olmasına vesile oldu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabineye göre Tarım ve Orman Bakanı olarak seçilen Bekir Pakdemirli, çocuk yaşlarında uçaklarla tanıştı.

17 yaşındayken pilotluk eğitimine adım atan Bekir Pakdemirli, 18 yaşını doldurmadığı için lisansını almak için yaşının dolmasını bekledi. Bekir Pakdemirli, Ankara Etimesgut Havaalanı’nda pilot Erdoğan Menekşe ve babası Ekrem Pakdemirli’nin kurduğu Burak Sportif  Havacılık Kulubü’nde eğitimlerini tamamlayarak PPL (Private Pilot Licence) lisansı çıkarttı. Bekir Pakdemirli ile birlikte kız kardeşi Betül Pakdemirli de pilot lisansı aldı.

Pilot lisansını alan Bekir Pakdemirli bir süre sonra iki adet uçak satın aldı. Her türlü arazi şartlarına iniş yapabilen üstten kanatlı Maule tipi uçak ile birlikte hızı ile dikkat çeken uçaklardan olan Mooney tipi alttan kanat iki uçağı bulunan Pakdemirli, bu uçaklarla sık sık İzmir ile Ankara arasında uçuşlar yaptı. Ancak Pakdemirli daha sonra bu uçakları sattı.

BABASININ ADI ALAÇATI HAVALİMANI’NA VERİLECEK

Yap İşlet Devret modeliyle Alaçatı’ya yapılacak havalimanının ismi de Bekir Pakdemirli’nin babası eski Bakan Ekrem Pakdemirli’nin adını taşıyacak.

BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1973 yılında İzmir’de dünyaya geldi.

Merhum siyasetçi Ekrem Pakdemirli‘nin oğlu olan Bekir Pakdemirli'nin Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi lisans eğitimi, Başkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümünden doktorası var.

©AirportHaber

Kabinede bir pilot bakan

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Komedi ~ 5 yıl önce
Ben yorumları okumaya geldim. Çok eğleniyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 6 yıl önce
Evet doğru Burak Havacılık adı altında Türk hava Kurumunun uçakları ve yakıtıyla beş kuruş para vermeden ve de hak etmeden alınan lisanslar...Bu adam gibi bir sürür var o zamandan..PİLOTmuş...Ülke Havacılığını tımarhaneye çevirdiler insan biraz utanır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain John BAD Traveler ~ 6 yıl önce
Duyan da diyecek ki Sorumlu Boeing Kaptan’ı emeklisi... hepsi PPL almış Kaptan Bakan diyorlar... Saçmalık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 6 yıl önce
Çiftçiye satılacak kısır tohumlar İsrail'den uçakla mı gelecek sayım bakanım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilkent mezunu ~ 6 yıl önce
Bu adam ve ablası Bilkent te okurken kankalarina ve kendilerine THK yi peşkeş çektirmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlısı ~ 6 yıl önce
Var ya, artık sırtımız yere gelmez. Kabinede bakan pilot, Meclis’te vekil pilot, THY’de yönetimde pilot, Abi korkulur bizden. Heryere sızmışız. Acaba diyorum, 3’üncü havalimanını, bizi kapatmak üzere, Silivri’ye alternatif olarak mı şeyttirdiler? (Anlayanlara şaka olduğunu söylemenin gereksizliği yanında, yanlış anlayabileceklere, sazın sapını incelemelerini öneririm)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abisi ~ 6 yıl önce
Fetodan iceri de olan bakan bu muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 6 yıl önce
Doğru tespit
nihal ~ 6 yıl önce
her şey para para dünya çocuk var pilot olmak isteyen elenen elenene torpil diz boyu bizim çocuklara günah değilmi kırk basar benim çocuklarım bunlara ama maalesef memur çocukları elimizden tutan yok para yok çünkü yani bu övünülecek birşey değil gariban yetişeni övün yılda bir kez bile et yiyemiyeni övün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eeeEE eee ~ 6 yıl önce
hobisi pilotluk olan bu abimiz tarım dan ne anlar??babası eski bakan olanı değilde babası çiftçi olanı getirseydiniz keşke bu göreve :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PPL ~ 6 yıl önce
Kendini pilot saniyor demek daha dogru olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tevazuya gerek yok ~ 6 yıl önce
Tam isabet bendede var bi adet ppl lisansı sandık içinde duruyo.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000