25 Nisan 2017, Salı 21:07:07

Kabin yasağının ilk kurbanı; İstanbul uçuşunda bilgisayarı çalındı

ABD Başkanı Trump'un kararıyla aralarında Türkiye'nin de olduğu 10'dan fazla ülkeden Amerika'ya yapılan uçuşlarda yolcu kabinlerine elektronik cihazların alınmasını yasaklanmıştı. Bu karar sonrası İstanbul uçuşunda bagajdaki laptopu çalınan genç kadın 'En değerli varlığı'nın kaybolmasına isyan etti.
  • Sifre koysaydi. Hirsiz laptopu reset yapsa yine sifre lazim. Bilgilere giremez.
  • Sakın korkma, burası Türkiye. Burda senin şiirini okuyacak kapasitedeki azınlık insan topluluğu hırsızlık yapmıyor. Senin şiirlerin bu ülkenin cahil hırsız ve dindar kesiminde yani güvenli ellerde.. o malların ingilizcesi zaten yok, direk satacaklar için rahat olsun ve bı da sana ders olsun bi daha Türkiye ye gelme, hiç bir medeni insan gelmesin, bu ülke sizleri kaldıracak kapasitede değil...
  • Thy ucak girişinde alıyor ve etiketiyle . İndiği istasyonda da yolcuya etiket karşılığında veriyor . Bunun laptop u ucak altına verdiği bagajdan çalınmış . Bunun içinde türkiye'yi suçlamayın hemen . Amerika'daki personel de bagajlar dokunuyor .ve 11 eylül sonrası bagajlar ayrıntılı aranıyor zaten herseyi görebiliyorsan icindeki
  • ben lufthansa ile gittim aktarmali dediginiz gibi bir iki saat degil 6 saat fark etti
  • Hangi firma ile seyahat ederken başına gelmiş acaba!
  • içerik pek samimi değil sanki senaryo gibi. Ne bu yani tüm güncel konular bilgisayarında imiş ve onlar hakkında da böyle bir yazı yazmış. Bu konu bu tip yasağı olan firmaların yolcu açısından canını yakabilir.
  • Trajikomik bir haber. Guldum ama uzuldum. Umarim bulunur.
  • Şüphelerim diğer görüş : ABD ajanları aldı. " Bulunan çözüm çözüm değil. En iyisi Türkiye'ye gitmeyin, hele hele THY ile hiç yolculuk yapmayın" mesajı vermek için.
  • Şüphelerim : Kadın ajan, Bilgisayarı alan MIT.
  • Facist devlet beter olsun insallah

İstanbul seyahati sonrası ABD'ye uçan ve laptop yasağı nedeniyle bagajdaki pahalı Apple MacBook bilgisayarı çalınan ABD'li yüksek lisans öğrencisi deneyimini Amerikan New Yorker dergisi için kaleme aldı ve bir mektup yazdı...

EY SEVGİLİ HIRSIZ...

NTV'nin haberine göre, söz konusu yasak gereği oluşan kaosta MacBook Pro marka laptop'unu çaldıran Jessica Salley, "Sevgili Hırsız, tüm laptop'lar arasında bula bula benimkini bulup çaldın" ifadeleri ile başladığı yazısını Trump döneminde yasak kapsamındaki şehirlere uçacak olanlar için bir yol haritası olması dileği ile kaleme aldığını belirtiyor.

'HIRSIZDAN TALEPLERİM'

Mizahi ama içten bir dille kaleme alınan yazıda hırsız için bazı notlar da düşen Salley'in laptop'unu çalan kişiden istedikleri şöyle...

"Ben zengin bir Arap Emiri filan değilim bilgisayarımda banka hesaplarımın şifreleri yok. Hatta o götürdüğün MacBook için yıllık kazancımın yüzde 6'sını tek kalemde verdim. Benim hazinem sosyal medya hesaplarım, babamın Amazon Prime'ı ve annemin Netflix şifreleri. Ne olur onların ayarlarını değiştirme.

'O ŞİİRİ SAKIN OKUMA!'

Eski erkek arkadaşım Danny için yazdığımı şiir ve yazıları sakın okuma!..

Bilgisayarımda, ABD vizesi olmasına rağmen Türkiye'den ayrılamayan Suriyeliler ile ilgili master tezimi bulacaksın. Yüzlerce sayfadan oluşan tezimi istediğin gibi okuyabilirsin."

Mart ayında yürürlüğe giren yasak kapsamında Ortadoğu ve Afrika'da 10'dan fazla ülkeden ABD'ye seyahat eden yolcuların DVD oynatıcı, tablet, dizüstü bilgisayarlarını kabine almaları yasaklanmıştı.

Kabin yasağının ilk kurbanı; İstanbul uçuşunda bilgisayarı çalındı

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

X ~ 7 yıl önce
Sifre koysaydi. Hirsiz laptopu reset yapsa yine sifre lazim. Bilgilere giremez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ŞİİR ~ 7 yıl önce
Sakın korkma, burası Türkiye. Burda senin şiirini okuyacak kapasitedeki azınlık insan topluluğu hırsızlık yapmıyor. Senin şiirlerin bu ülkenin cahil hırsız ve dindar kesiminde yani güvenli ellerde.. o malların ingilizcesi zaten yok, direk satacaklar için rahat olsun ve bı da sana ders olsun bi daha Türkiye ye gelme, hiç bir medeni insan gelmesin, bu ülke sizleri kaldıracak kapasitede değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ye suç atmayın hemen ~ 7 yıl önce
Thy ucak girişinde alıyor ve etiketiyle . İndiği istasyonda da yolcuya etiket karşılığında veriyor . Bunun laptop u ucak altına verdiği bagajdan çalınmış . Bunun içinde türkiye'yi suçlamayın hemen . Amerika'daki personel de bagajlar dokunuyor .ve 11 eylül sonrası bagajlar ayrıntılı aranıyor zaten herseyi görebiliyorsan icindeki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 7 yıl önce
ben lufthansa ile gittim aktarmali dediginiz gibi bir iki saat degil 6 saat fark etti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takipçi ~ 7 yıl önce
Hangi firma ile seyahat ederken başına gelmiş acaba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tuhaf ~ 7 yıl önce
içerik pek samimi değil sanki senaryo gibi. Ne bu yani tüm güncel konular bilgisayarında imiş ve onlar hakkında da böyle bir yazı yazmış. Bu konu bu tip yasağı olan firmaların yolcu açısından canını yakabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS OPERATION ~ 7 yıl önce
Trajikomik bir haber. Guldum ama uzuldum. Umarim bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 7 yıl önce
Nah bulunur :)
Beşer ~ 7 yıl önce
Şüphelerim diğer görüş : ABD ajanları aldı. " Bulunan çözüm çözüm değil. En iyisi Türkiye'ye gitmeyin, hele hele THY ile hiç yolculuk yapmayın" mesajı vermek için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beşer ~ 7 yıl önce
Şüphelerim : Kadın ajan, Bilgisayarı alan MIT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Facist devlet beter olsun insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000