27 Ağustos 2010, Cuma 08:51:57

KABİN MEMURUNU DİNLEMEDİLER BİLE...

Çin'de havalimanı yakınına düşen Henan Havayolları'na ait yolcu uçağının karakutusu bulundu. 43 kişinin öldüğü kazadan mucizevi bir şekilde kurtulan 53 kişi, korku dolu dakikaları anlattı.
  • Yoğun siste ineceğim diye israr edersen olacağı budur. Pisti kaçırmışmış. Görmezsen kaçırısın tabii. Çin uçak da yapar ama bu kafayla havacılığı da bu kadar olur. Kafa deyince bazı olaylar çok tanıdık geliyor. İki uçak al, SHGM ne teminatını ver haydi uçurla havacılık olmuyor işte.
Çin'in Heilongjiang eyaletindeki Yiçun kenti yakınlarına düşen Brezilya yapımı Embraer 190 tipi uçağın karakutusu bulundu. 43 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişininse şans eseri kurtulduğu kaza, uçağın inişi esnasında yoğun sis yüzünden pisti kaçırarak parçalanıp alev almasıyla meydana gelmişti. Uçağın pilotu Qi Quanjun'un yaralı olarak kurtulduğu, kazazedelerden 8'inin uçak enkazının 20-30 metre ilerisinde bulunduğu bildirildi.

PARÇALANAN UÇAKTAN SAĞ ÇIKTILAR

Kazadan sağ kurtulmayı başaranlar, uçağın düşüşü esnasında yaşanan korkunç anları anlattı. Kazazedelerden biri, 'Uçak, korkunç bir şekilde alçalmaya başladı. Altı yedi defa şiddetli şekilde sarsıldı. Bagajlarımız raflardan düştü' dedi. Başka bir tanesi, acil çıkış kapısı bir türlü açılmayınca, camı cep telefonuyla kırmaya çalıştığını, ama bir türlü kıramadığını; bir diğeriyse kabin duvarında oluşan küçük bir yarığı fark edip oradan çıktığını söyledi. Bir kabin görevlisi, uçağın içindeki kaosu şöyle anlattı: Uçak durduğunda, arka taraftaki yolcular bir hışımla öne gelmeye çalıştılar. Onlara 'arkadaki çıkışlara yönelin' diye bağırdım, ancak dinlemediler bile...
KABİN MEMURUNU DİNLEMEDİLER BİLE...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yoğun siste ineceğim diye israr edersen olacağı budur. Pisti kaçırmışmış. Görmezsen kaçırısın tabii. Çin uçak da yapar ama bu kafayla havacılığı da bu kadar olur. Kafa deyince bazı olaylar çok tanıdık geliyor. İki uçak al, SHGM ne teminatını ver haydi uçurla havacılık olmuyor işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000