07 Ocak 2009, Çarşamba 07:40:50

Kabin memurundan eski patronuna suçlama

Formula 1 yarışlarının güçlü takımlarından McLaren’in partonu Ron Dennis, "ırkçı" olmakla suçlanıyor.

Ron’ın uçağında çalışan erkek kabin memuru, milyarder işadamının "Bütün gün Araplar’la el sıkıştım, ellerimi yıkamalıyım" dediğini öne sürdü.

McLaren’in patronu Ron Dennis’e ait özel uçakta görevli steward Peter Boland (27), milyarder işadamının geçen yıl Ortadoğu’ya yaptığı ziyaret sırasında Arap iş ortaklarına ısrarla içki teklifinde bulunduğu ve ırkçılık yaptığını öne sürdü.

Geçen yıl işten atılan 27 yaşındaki kabin memuru Boland, cinsel tercihleri nedeniyle kendisine ayrımcılık yapıldığı ve haksızlığa uğradığı gerekçesiyle patronu Ron Dennis’in kontrolünde bulunan McLaren Group Limited, Absolute Taste ve Greyscape hakkında tazminat davası açtı. Boland, davanın görüldüğü duruşma sırasında yaptığı açıklamada eski patronu Dennis’in içki teklifini reddeden Arap iş ortaklarına ısrarla içki ikram ederek "duyarsız" ve "anlayışsızca" davrandığını söyledi. Boland, eski patronu Ron Dennis hakkında, "Ortadoğu ziyaretimiz sonunda Ron Dennis uçağa bindi ve kendisine 'içecek bir şey alır mısınız?' diye sordum. Ron, hiçbir şey içmeyeceğini sadece banyoya gidip ellerini yıkamak istediğini çünkü bütün gün Araplarla el sıkıştığını söyledi" diye ifade verdi.

Boland bu iddialarde bulunurken, Ron Dennis, erkek kabin memurunun iddialarının komik ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Kabin memurundan eski patronuna suçlama

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000