04 Kasım 2012, Pazar 08:47:23

KABİN MEMURUNA İLGİNÇ OPERASYON

Bir havayolu şirketinde kabin memuru olarak çalışan Cansu Merve Hekim, ilginç bir cerrahi yöntemle vücudundaki tümörden kurtuldu.
  • geçmiş olsun Cansu..
  • GEÇMİŞ OLSUN CANSUCUĞUM.ALLAH ŞİFA VERSİN...
  • ALLAH ŞİFA VERSİN İNŞALLAH GEÇMİŞ OLSUN
  • Gecmis olsun Allah beterinden saklasin
  • Gecmıs olsun sıfalar diliyoruz
  • Allah bagislamis onu ailesine ve sevdiklerine. Gecmis olsun.

26 yaşındaki hastanın karaciğerinin sol dış bölümünde oluşan 14 cm'lik tümör, kapalı cerrahi yöntemiyle alındı. Konunun sıradışı yönü ise ameliyatın kapalı cerrahiyle sezaryen operasyonlarının birleştirildiği bir teknikle gerçekleştirilmesiydi

Bir havayolu şirketinde kabin memuru olarak görev yapan 26 yaşındaki Cansu Merve Hekim, karaciğerinin sol dış bölümünde oluşan ve 14 cm büyüklüğündeki tümörden, kapalı cerrahi ve sezaryen operasyonlarının birleştirildiği bir ameliyat tekniğiyle kurtuldu. International Hospital Organ Nakli Bölümü Sorumlusu ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alihan Gürkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Cansu Merve Hekim'in karın bölgesine, göbek deliği de dahil olmak üzere 4 delik açıldı. Kamera eşliğinde endoskopik aletler bu deliklerden içeri sokuldu ve kapalı yöntemle karaciğere yapışan tümör çıkarılarak özel bir torbaya kondu. Ardından hiç doğum yapmadığı halde açık cerrahinin olası komplikasyonları nedeniyle hastanın karın bölgesinde yaklaşık 5 cm'lik sezaryen kesisi açılarak 14 cm'lik tümör, bebek doğurtmaya benzer bir yöntemle çıkarıldı ve ameliyat tamamlanmış oldu.
 
TÜMÖR ÖZEL OLARAK POŞETLENİP ÇIKARTILDI

Gerçekleştirilen ilginç ameliyatın öyküsünü anlatan Prof. Dr. Alihan Gürkan, hastası Cansu Merve Hekim'in çok genç olduğunu, 14 cm'lik tümörü, çapının büyüklüğü nedeniyle klasik cerrahiyle çıkarmanın birçok riski bulunduğunu belirterek, "Klasik cerrahiyle bu ameliyatı yapmak demek vücutta yaklaşık 30-40 cm'lik bir kesi açmak anlamına geliyordu. Üstelik ameliyat sonrası süreçte yara iyileşmesinin dışında hastanın iş ve sosyal yaşamı da uzunca bir süre kesintiye uğrayacaktı. Bu nedenle kapalı yöntemi tercih ettik. Çünkü bu yöntemin komplikasyon riski daha az ve iyileşme süresi daha kısaydı. Konunun az rastlanan yönü kapalı yöntemle sezaryenin birleştirilmesi oldu. Bu sayede karaciğerdeki tümörü kamerayla çok iyi şekilde görüntüleyerek çıkarmayı başardık. Ardından iyi huylu görünen tümörün patolojisini kesin olarak tespit edemediğimiz için özel bir poşete koyarak normalde sezaryen ameliyatı yapılırken açılan kesinin aynısını oluşturduk. Böylece kapalı yöntemle sezaryen yapıp tümörü adeta doğurtmuş olduk" dedi.
 
TÜMÖRÜN ÇAPINI DUYUNCA ŞOK OLDUM

Kendisine uygulanan operasyonun ilginçliğine ve çıkarılan tümörün büyüklüğüne çok şaşırdığını ifade eden Cansu Merve Hekim, bundan 5 - 6 yıl önce merdivenlerden düşüp yaralandığını, o dönemde çekilen filmlerde karaciğerinde bir tümörün var olduğu gerçeğini tümör ameliyatı olmadan kısa süre önce öğrendiğini söylüyor. Geçen zaman içinde tümörün büyüklüğünün 9 cm çapından 14 cm'ye kadar çıktığının tespit edildiğini belirten Hekim, "Merdivenden düştüğümde yapılan test ve çekilen filmlerde daha çok, beynimde bir travma oluştu mu ve kırık çıkık var mı diye bakılmıştı. Başka bir sorunla ilgili olarak kısa süre önce gittiğim hastanede çekilen filmde ise karaciğerimde bir tümör olduğu belirtildi ve ameliyat olmam gerektiğini söylendi. Bu süreçte en çok, bugüne kadar greyfurt büyüklüğünde bir tümörüm olduğundan habersiz nasıl yaşayabildiğime şaşırdım. İkinci şaşkınlığım ise bu kadar büyük bir tümörün kapalı yöntemle çıkarılmasıydı. Şimdi biraz dinlenip işime döneceğim. Hala şaşkın ve sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.
KABİN MEMURUNA İLGİNÇ OPERASYON

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ayşe ~ 11 yıl önce
geçmiş olsun Cansu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEŞİM ~ 11 yıl önce
GEÇMİŞ OLSUN CANSUCUĞUM.ALLAH ŞİFA VERSİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DK ~ 11 yıl önce
ALLAH ŞİFA VERSİN İNŞALLAH GEÇMİŞ OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Gecmis olsun Allah beterinden saklasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK kpt ~ 11 yıl önce
Gecmıs olsun sıfalar diliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Allah bagislamis onu ailesine ve sevdiklerine. Gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000