07 Mayıs 2014, Çarşamba 10:17:42

KABİN MEMURLARININ ÜNİFORMA İSYANI!

Dünyadaki 5 yıldızlı 7 havayolundan biri olan Cathay Pacific Airways'in kabin memurları isyan etti. Kabin memurları üniformalarının çok dar olduğunu belirterek, tacize uğradıklarını söyledi.
  • 17 sene thyde uçucu olarak çalıştım.bizde formalarda pantolon da vardı ve halen var.içimizdeki insanlar etek yerine bunu tercih etmişlerdir.ayrıca evli olanları,olmayanları hepsi düzgün insanlardı.kimse kimseye iftira atmasın.herkes ekmeği için orada ve orası fantazi dünyası değil.çok inançlı,dinine düşkün insanlar da bulunurdu.
  • Kadinlar dunya kuruldugundan beri malesef bu tarz olaylara itiliyor,maruz birakiliyor belki de haklilar kullaniyor bile olabilir airline.hostes oldugu icin mecbur mu katlanmaya?yatilari bilioz diyenlerde sahi ya sizin ananiz baciniz kiziniz hostes olsaydi bu lafi sibdirebilirmiydiniz? Ayiptir..gunahtir..
  • yolcuya güven bu kadar Paranoid olma .. yatiya kalan arkadaşlar ne yaparsa yapar, sana ne? ?
  • cathay pasific te business ucarsaniz agziniz acik kalir. boyle kabin ekibiniz nereden topluyorlar bilemiyorum.yemek ziyafeti, goz ziyafeti,sarhos ingilizler eminim londra hongkong ucaginda sarkintilik ediyordur
  • bizde de tasarlanan kıyafetlerin boyu çok uzun diye protesto olmuştu :)
  • Meslegını hakkıyla yerıne getırıp namusuyla para kazananlara bı lafımız yok ama etrafımızda da hafıf mesreb olan ve yatılarda kendını ortaya koyan arkadslarada sık sık rastladıgımız gercegınıde soylemeden gecemıcem,yuz vermıcen boylesıne zaten hıc bı zaman tercıh edılmez sadece kullanılır..
  • ne bicim adamsiniz siz be. yasiklar olzun
  • Sen kuyruk sallamazsan kimse bişey edemez.Bizim kabindekileri de masum sanmayın. Yatılarda neler dönüyor biliyoruz.
  • YA SEV YA TERKET !
  • K/A THY Bizinkilerde buyuk bedeb etek verilmis gomlek soylr boyleymis diye yakinir. THY bu konuda bir numara bence.

Hong Kong’un havayolu Cathay Pacific’in hostesleri, üniformalarının çok seksi olduğunu belirterek yönetimden kıyafetlerinin değiştirilmesini talep etti.

Bluzlarının çok kısa olmasından, yolculara servis yaparken eğildiklerinde bellerinin görünmesinden, eteklerinin ise çok dar olmasından yakınan hostesler, sendika aracılığıyla şirket yönetimine şu mesajı iletti:

"Bunu şirketin özellikle yaptığını düşünüyoruz. Tacize uğruyoruz. Bu üniformalarla kesinlikle rahat çalışamıyoruz. Bu nedenle üniformalarımızın değiştirilmesini istiyoruz."

Hong Kong’lu kabin memurlarının yüzde 29’unun son bir yılda tacize uğradığı; bunların yüzde 86’sının kadın olduğu ortaya çıkmıştı.

KABİN MEMURLARININ ÜNİFORMA İSYANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
17 sene thyde uçucu olarak çalıştım.bizde formalarda pantolon da vardı ve halen var.içimizdeki insanlar etek yerine bunu tercih etmişlerdir.ayrıca evli olanları,olmayanları hepsi düzgün insanlardı.kimse kimseye iftira atmasın.herkes ekmeği için orada ve orası fantazi dünyası değil.çok inançlı,dinine düşkün insanlar da bulunurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kadinlar dunya kuruldugundan beri malesef bu tarz olaylara itiliyor,maruz birakiliyor belki de haklilar kullaniyor bile olabilir airline.hostes oldugu icin mecbur mu katlanmaya?yatilari bilioz diyenlerde sahi ya sizin ananiz baciniz kiziniz hostes olsaydi bu lafi sibdirebilirmiydiniz? Ayiptir..gunahtir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
yolcuya güven bu kadar Paranoid olma .. yatiya kalan arkadaşlar ne yaparsa yapar, sana ne? ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 10 yıl önce
cathay pasific te business ucarsaniz agziniz acik kalir. boyle kabin ekibiniz nereden topluyorlar bilemiyorum.yemek ziyafeti, goz ziyafeti,sarhos ingilizler eminim londra hongkong ucaginda sarkintilik ediyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 10 yıl önce
bizde de tasarlanan kıyafetlerin boyu çok uzun diye protesto olmuştu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Meslegını hakkıyla yerıne getırıp namusuyla para kazananlara bı lafımız yok ama etrafımızda da hafıf mesreb olan ve yatılarda kendını ortaya koyan arkadslarada sık sık rastladıgımız gercegınıde soylemeden gecemıcem,yuz vermıcen boylesıne zaten hıc bı zaman tercıh edılmez sadece kullanılır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
yatılarda ne gibi bir olay yaşanıyor?
Peki O Zaman ~ 10 yıl önce
Haydi diyelim hafif meşrep olanlar var. Yatılıda onlarla gönül eğlendiren erkek(!) ne oluyor? Ağır meşrep mi? Tek cinsiyet üzerinden yorum yapmaya alışıksınız çünkü böyle eğitilmişsiniz. Hafif meşrep olmayana sarkan adam(!)lar yok mu? Onu da tartışalım mı?
Ayip be ~ 10 yıl önce
ne bicim adamsiniz siz be. yasiklar olzun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
Sen kuyruk sallamazsan kimse bişey edemez.Bizim kabindekileri de masum sanmayın. Yatılarda neler dönüyor biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şizo sapko ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
mağduru suçlayan cahil zihniyet... hosteslerin nasıl objeleştirildiğini ve taciz edildiğini okuyoruz ve uçuşlarda gözlemliyoruz. üstelik taciz ettikleri, laf attıkları, yakınlaşmaya çalıştıkları hostesler profesyonelce davranıp uzaklaşınca onları şikayet edenleri de biliyoruz. makalede ele alınan sorun ortada. şirket, hosteslerinin fiziksel özelliklerini kullanarak kadınlıklarını sömürüyor ve bundan para kazanmak istiyor. ama yorumcu arkadaş bunu nasıl algılıyor? hostes kuyruk sallamış. tabi, mağdur kadın hep suçludur. binlerce kadına karşı taciz, tecavüz ve cinayeti haklı bulduğumuz, onların kuyruk salladığını yargı yolunda hukuken tescillediğimiz, bu kadını suçlayıcı zihniyeti toplumumuzdan silemeyerek kadınların yaşam standartlarını düşük seviyelerde tuttuğumuz yetmedi. tamamen söylentiye dayalı genellemeyle, yani ''yatılarda dönen şeyler'' ile de işyerinde tacizi haklı çıkarıyoruz.
Utanmakta erdem ~ 10 yıl önce
Yoruma hava yolu adını kullanıp lekelemek 1. yanlış. Sırf fantazi dünyanızdan sebep mesleğini namusuyla icra eden bir insanlara hakaret 2. yanlış ve mağra adamlık. Her yerde ve meslekte ahlaksızlık yapan var. Zaten uçağa böyle bir ruh haline sahip birnin binmesi 3. yanlışlık. Namusları için şikayette bulunan insanlara namussuz demek müfteriliktir.
Okuyucu ~ 10 yıl önce
Bu mesajın THY yönetimine bildirilirse başına çok büyük dert aldın demektir haberin olsun.
Allah Korusun ~ 10 yıl önce
Allah göstermesin ama, bu yorumu yapanın yakını bir kadına tacizde bulunulsa yine aynı şeyi söyleyecek mi? Belki de töre diye katledecek mi? Bu nasıl mantık?
CEO ~ 10 yıl önce
YA SEV YA TERKET !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alakasız ~ 10 yıl önce
Ne yorumladınız siz arkadaşım ,konunun farkındamısınız ??
ceoya ~ 10 yıl önce
Yani tacize göz yumsun yada ekmeğinden olsun. Bu şekilde yorum yazıncada eşitlikçi erkek oldunuz sanırım.
Cevap ~ 10 yıl önce
Bu yorumu yapan, sen de bu ortamı hatta bu ülkeyi terk etsen de, biz de huzura kavuşsak.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
K/A THY Bizinkilerde buyuk bedeb etek verilmis gomlek soylr boyleymis diye yakinir. THY bu konuda bir numara bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000