22 Temmuz 2015, Çarşamba 08:02:27

Kabin memurları yolcular hakkında ne düşünüyor?

Çöplük içinde bırakılan koltuk önleri, pejmürde, kaba ve sarhoş yolcular, uyurken ayağını öndeki yolcuya doğru uzatanlar... Kabin görevlileri açtıkları sosyal medya hesaplarında uçaklardaki 'öteki hayatı' gözler önüne seriyor.
  • Yorumlari okuyorum bu nedir arkadaslar ?? Sen şöforsun sen hizmet ediyosun neden boyle birbirinize sayginizi tahammulunuzu kaybetmis durumdasiniz herkesin isine saygi duyun gecin sevmeyebilirsiniz ama birlikte hareket etmek durumundasiniz , isiniz zorlugu olabilir cöp toplayabilir fakat kucumsemeyin haa kendini yuksekte goren insanlarda zaten sonradan gormedir buda onun ayıbidir. Kaptan f/o ya da k/m isinize imkanlariniza sukredin lutfen ne zorluklarda evine ekmek goturmeye calisan insanlar var ..
  • Kabin Memuru olmak kolay bir iş değildir. Öncelikle tahliye 90 saniye icerisinde gerçekleşmesi icin insan ötesi bir hiz,güç ve o anda şoka girmemek için buyuk keşişlerinki gibi bir zihne ve mental güce sahip olunmalidir. Kisitli imkanlarla yolcularin ihtiyaclarini karsilamak ve zor durumlarda gunu kurtarmak icin sanatcilarda olan yaraticilik, olagandisi durumlari gozlemlemek icin x-ray kivaminda gozler, olasi bi suya inis icin kopek baligi gibi yuzebilmek ve o koca servis arabalarini cekmek icin 9 öküz gücü.. Ileri seviye kabin gorevlileri ise mental olarak kusursuz kivama gelirki onlarda zihin okuma gibi insanotesi kabiliyetlere ulasabilirler. Yolcunun isteklerini onlardan evvel tahmin edebilme gibi..
  • Yolcu istediği kadar konuşsun herşey sağlam bir türbülansa bakar :D
  • arka galleydikleri de unutmayalım :D
  • Biz o tüpün içinde önce uçuş emniyeti ve güvenliği, sonra hizmet için varız, paramızı da sonuna kadar hak ediyoruz, yolcu uçuş güvenliğini tehdit etmediği veya başka yolcuyu rahatsız etmediği sürece kendini utandırması beni hiç ilgilendirmez. Yalnız ayakkabılarınızi cikariyorsaniz verdiğimiz çorabı giyin şayet korkmuyor dediğiniz ayak size kokmuyor koridorda fare ölüsü arar gibi kokan ayak arıyoruz.
  • birde uçağın içi güneşli olursa .. harika
  • Cay bahcesindeki cayci sikayetciymis..... Cokta fifi, assagi kasimpasa........ Isiniz bu zirlamayin cay bahcesindeki adam ne kadar ugrasiosa sende o kadar ugrasiyosun daha cok para almak sagin solun oynicak anlamina gelmiyor....
  • Bu iş sanıldığı kadar kolay değil,insanla uğraşmak daima zordur,biz kapıyı kapatıp içeride olandan habersiziz ama kabin ekibi arkadaşlarımızın neler yaşayıp neler çektiğini biliyoruz.Biz cockpit ve cabin olarak bir bütünüz ve saygımız sonsuz,o yüzden burada boş boş yorumlar yapıp kabin ekibi arkadaşlarımızı üzmeyin.Sanırım bu saçma yorumları yapanlar sınavlardan yada mülakatlarda elenip kabin memuru olamamış vasıfsız arkadaşlar...
  • Ucagi da sanki sen ucuruyosun al otomatige gitsin. Sonra da ucak ucuruyorum diye hava yap pilot olmussun ama adam olamamissin yazik.
  • Yahu Troll' ün biri oraya bilmemneFO bilmemne CPT yazıp ortamı fişeklemek ve gülmek için alakasız bir laf atıyor, hemen de cevapları yapıştırıyorsunuz. Bırakın şunları ciddiye almayın, burada niki CPT FO olanlar bilin ki pilot değildir, hiçbir pilot veya hiçbir kabin memuru birbirine böyle laflar etmez, hafife almaz ..

Havayollarının uçuş görevlileri sosyal medya paylaşımları aracılığıyla gerçek ve şaşırtıcı kabin deneyimlerinin üstündeki perdeyi kaldırıyor. Kabin memurları, #crewlife, #passengershaming ve #flyingfeet etiketleriyle Instagram ve Twitter üzerinden karşılaştıkları ünlüleri, kabin itiraflarını, sarhoş tartışmalarını ve koridorlardaki çıplak ayaklı serserileri paylaşıyor.

Havayolları endüstrisinin en açık sözlü uçuş görevlilerinden biri, İngiliz internet gazetesi MailOnlineTravel’a konuştu. Gökyüzünde hayatın inişleri ve çıkışlarından ayrıca online arkadaşlığın nasıl küresel toplumu daha önce olduğundan daha yakın hale getirdiğinden bahsetti.

Uçuş görevlisi ve gökyüzünde hayatla ilgili bir kitabın da yazarı olan Heather Poole “Hiçbir uçuş aynı değil. Uçağa bindiğinizde sizi ne beklediğini hiçbir zaman bilemezsiniz. Her gün yeni bir macera” diyor. 'Confessions of a Trolley Dolley' adlo blogun yaratıcısı ve 10 yıllık bir uçuş görevlisi olan Dan Air, blogunun ve sosyal medya hesaplarının 'uçuş görevlerinin bir araya geldiği, birlikte güldüğü, fotoğraf ve hikâyeler paylaştığı bir ortam' olduğunu söyledi. New Yorklu uçuş görevlisi ve Rants of a Sassy Stew adlı blogun yazarı Shawn Kathleen ise başlattığı ‘Passanger Shaming’ başlıklı Instagram ve Facebook paylaşımlarıyla her gün yolculardan da yüzlerce yarı giyinik, bakımsız ve anlayışsız yolcu fotoğrafları aldığını anlattı.

Dan kazalar ve sarhoş yolcuların uçuş görevlilerini istismarı hakkındaki endişesini de dile getirirken online uçuş ekibi topluluğunun neşeli, kariyerlerinin ayrıcalığının farkında olan ve onu seven paylaşımlar yaptığını ekledi.

Kabin memurları yolcular hakkında ne düşünüyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

N. ~ 9 yıl önce
Yorumlari okuyorum bu nedir arkadaslar ?? Sen şöforsun sen hizmet ediyosun neden boyle birbirinize sayginizi tahammulunuzu kaybetmis durumdasiniz herkesin isine saygi duyun gecin sevmeyebilirsiniz ama birlikte hareket etmek durumundasiniz , isiniz zorlugu olabilir cöp toplayabilir fakat kucumsemeyin haa kendini yuksekte goren insanlarda zaten sonradan gormedir buda onun ayıbidir. Kaptan f/o ya da k/m isinize imkanlariniza sukredin lutfen ne zorluklarda evine ekmek goturmeye calisan insanlar var ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km3 ~ 9 yıl önce
Kabin Memuru olmak kolay bir iş değildir. Öncelikle tahliye 90 saniye icerisinde gerçekleşmesi icin insan ötesi bir hiz,güç ve o anda şoka girmemek için buyuk keşişlerinki gibi bir zihne ve mental güce sahip olunmalidir. Kisitli imkanlarla yolcularin ihtiyaclarini karsilamak ve zor durumlarda gunu kurtarmak icin sanatcilarda olan yaraticilik, olagandisi durumlari gozlemlemek icin x-ray kivaminda gozler, olasi bi suya inis icin kopek baligi gibi yuzebilmek ve o koca servis arabalarini cekmek icin 9 öküz gücü.. Ileri seviye kabin gorevlileri ise mental olarak kusursuz kivama gelirki onlarda zihin okuma gibi insanotesi kabiliyetlere ulasabilirler. Yolcunun isteklerini onlardan evvel tahmin edebilme gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cabincrew ~ 9 yıl önce
Yolcu istediği kadar konuşsun herşey sağlam bir türbülansa bakar :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ocean ~ 9 yıl önce
arka galleydikleri de unutmayalım :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİZ ~ 9 yıl önce
Biz o tüpün içinde önce uçuş emniyeti ve güvenliği, sonra hizmet için varız, paramızı da sonuna kadar hak ediyoruz, yolcu uçuş güvenliğini tehdit etmediği veya başka yolcuyu rahatsız etmediği sürece kendini utandırması beni hiç ilgilendirmez. Yalnız ayakkabılarınızi cikariyorsaniz verdiğimiz çorabı giyin şayet korkmuyor dediğiniz ayak size kokmuyor koridorda fare ölüsü arar gibi kokan ayak arıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zzzz ~ 9 yıl önce
birde uçağın içi güneşli olursa .. harika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Civatalar gevsek ~ 9 yıl önce
Cay bahcesindeki cayci sikayetciymis..... Cokta fifi, assagi kasimpasa........ Isiniz bu zirlamayin cay bahcesindeki adam ne kadar ugrasiosa sende o kadar ugrasiyosun daha cok para almak sagin solun oynicak anlamina gelmiyor....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY77FO ~ 9 yıl önce
Bu iş sanıldığı kadar kolay değil,insanla uğraşmak daima zordur,biz kapıyı kapatıp içeride olandan habersiziz ama kabin ekibi arkadaşlarımızın neler yaşayıp neler çektiğini biliyoruz.Biz cockpit ve cabin olarak bir bütünüz ve saygımız sonsuz,o yüzden burada boş boş yorumlar yapıp kabin ekibi arkadaşlarımızı üzmeyin.Sanırım bu saçma yorumları yapanlar sınavlardan yada mülakatlarda elenip kabin memuru olamamış vasıfsız arkadaşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zuha ~ 9 yıl önce
İşiniz gücünüz hosteslerle zaten biliyoruz.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucagi da sanki sen ucuruyosun al otomatige gitsin. Sonra da ucak ucuruyorum diye hava yap pilot olmussun ama adam olamamissin yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hunter ~ 9 yıl önce
Sen çok biliyorsun ya!!! Sen uçursana uça, ha uça uçurmadan önce yürümeyi öğren!
CPT FO vs. ~ 9 yıl önce
Yahu Troll' ün biri oraya bilmemneFO bilmemne CPT yazıp ortamı fişeklemek ve gülmek için alakasız bir laf atıyor, hemen de cevapları yapıştırıyorsunuz. Bırakın şunları ciddiye almayın, burada niki CPT FO olanlar bilin ki pilot değildir, hiçbir pilot veya hiçbir kabin memuru birbirine böyle laflar etmez, hafife almaz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000