05 Ekim 2010, Salı 09:43:11

"KABİN MEMURLARI KOKPİT İÇİN DEĞİL YOLCU İÇİN VARDIR"

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, havacılık sektöründeki mesleki grupları köşesine taşıdı. Peki, İnan neler söyledi? İşte o yazı...
  • kabin memurları uçuş emniyeti için vardır, kokpit in ihtiyaçlarıda buna dahildir ve mesele bu kadar basittir. öte yandan kabin memurlarını kendi hizmetlerindeymiş gibi kullanan ve böyle gören kaptanlar meslek etiği açısından ne kadar büyük bir yanlış içindeyse "kabin memurları kokpit için değil kabin için vardır" başlıklı bir yazı yazarak bundan reiting elde etmeye çalışmak da o kadar ucuzdur. sefa bey alınmasın.. fikrim budur
  • THY Kabin in kalitesi maselef yerlerde....Baskanlik kendini toplayamiyor ki ,kabini toplasin.3 senedir ucuyor hala kokpit sifresini bilmiyor,Ingilizce konusamayanlari aldilar simdi sinav yapacaklarmis .KOMIK. Tecrubelilerin degerini bilmediler.en gerekli zamanda yolladilar.Eskiden boyle ucuz polemikler olurmuydu hic.Zeki ve isini hakkiyla yapan tecrubeli kabin memurlari bunlara firsat vermezdi cunku.YAZIK.
  • Sayın Sefa İNAN, yayınlamadığınız yorumumu inşallah okumuşsunuzdur. Hakaret içermeyen ancak kafanızda oluşturduklarınızla, gerçekler arasındaki farkı vurgulayan 4 maddelik yorumumun bakış pencerinizi ve bilgi dağarcığınızı genişlettiğini umuyorum.
  • Sn İNAN referans gösterdiğiniz yazınızı okudum.Katılmakla birlikte çözüm üretilememesini de manidar buluyorum.Hala kimler neden '' uçucu personel yasasının'' çıkmasına engel oluyor,niçin biri diğerinin hakkının gaspına ses çıkarmıyor,niçin örgütlenilemiyor gibi kavramları anlayabilmiş değilim.Lütfen bu ve benzeri konuları gündemde tutunuz.Teşekkürler
  • Sayin Yazar, bir ucagin tek patronu kaptandir, dolayisiyla kabin memulari kaptanin ve de tabiki de yolcularin emrindedir.
  • Tespitleriniz çok yerinde,işlerine gelmeyenler olabilir ama doğruları yazmışsınız..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Kokpite laf sokuşturan kabin memurlarına, kabin memurlarına laf sokuşturan kaptanlara anlam veremiyorum! Yahu hergün brifinglerde bahsediyoruz, bu bir ekip işi!!! Kabinde yangın çıksa; kaptanlar! ağzınızla kuş tutsanız, dünyanın en iyi pilotu olsanız hayatınız kabin memurlarının elinde. Kokpitten kalkıp kabine gidip yangın söndürecek haliniz yok heralde? Kaldı ki o kadar vaktiniz de olmaz!!! İnişte, kalkışta, düz uçuşta bir şey olsa; dünyanın en güzel, en akıllı, en çok yabancı dil bilen, yolcuya en fazla güleryüz gösteren kabin memuru olsanız, hayatınız kaptanların elinde. Kimse yaptığı işle böbürlenmesin. Bu iş, ekip işi! Kabindekiler şöyle, kokpittekiler böyle diye birbirinize girmeyin. Hepiniz öncelikli olarak aynı şey için ordasınız!!!
  • Kıl tüy mevzu için '' Gönül sırça bir köşktür kırıldımı tamir olmaz'' deyip küsen adama hocam kanattan yakıt sızıyor denmez.O uçuşun yolcularıda rahmetlik olur. Ne CRM i HotCup taşıyalım çantalarda zira sol motordan değerli bir enstrüman uçak için ...
  • OKUDUKÇA GÜLMEM GELİYOR,BİR KERE YAININ BAŞLIĞI YANLIŞ.BİZ KABİN MEMURLARI UÇAĞIN ÖNCELİKLE EMNİYETİ İÇİN VARIZ.HERKES BUNU BÖYLE BİLİYOR AMA SÖYLEMİYOR.BİZLER YOLCULARADA KOKPİTEDE YETERLİ İLGİYİ GÖSTERİYORUZ.KİMSE KOKPİTLE KABİN ARASINA GİRMESİN.BİR İKİ KİŞİNİN SÜRTÜŞMESİNİ GENELLİŞTİRMEYELİM.ÇİRKİN OLUYOR.HELE UÇUŞTAN ANLAMAYANLARIN YORUMLARI İSE BERBAT OLUYOR..

Havacılığın en hareketli yaşam yeri, şüphesiz ki, Aprondur. Bir uçağın uçuşa hazırlanmasını, ekiplerin uçağa geliş ve gidişlerini, arızaların hızla giderilişini, tonlarca yakıtın ikmal edilmesini, harekat memurlarının koşuşturmalarını, push-back araçlarının manevralarını izlemek, bu mesleğin en heyecanlı ve zevkli görsel yanlarından biridir.

Uçağa ve yolcuya hizmet veren popüler ve görsel yanı etkili meslek ise; pilot ve kabin memurluğudur. Bunların uçağa geliş ve gidişleri, son derece disiplinli ve saygın bir görüntü sergiler. Sırmaları, şapkaları ve modaya uygun şık giysileri ile insanları çok etkilerler.

Havacılık sektörünün çeşitli branşlarında çalışanların yetki ve sorumlulukları, Yönetmelik ve Talimatlarla belirlenmiştir.Yer hizmetlerini sürdüren birimler yerde, uçucu ekipler de havada çalışırlar. Bu nedenle, Kaptan-F/O(ikinci pilot) ve kabin memurunun sorumluluk alanı, uçağın içinde başlar ve uçuş bitiminde sona erer (yatı görevleri dışında).

"KABİN MEMURLARI KOKPİT İÇİN DEĞİL YOLCU İÇİN VARDIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 14 yıl önce
kabin memurları uçuş emniyeti için vardır, kokpit in ihtiyaçlarıda buna dahildir ve mesele bu kadar basittir. öte yandan kabin memurlarını kendi hizmetlerindeymiş gibi kullanan ve böyle gören kaptanlar meslek etiği açısından ne kadar büyük bir yanlış içindeyse "kabin memurları kokpit için değil kabin için vardır" başlıklı bir yazı yazarak bundan reiting elde etmeye çalışmak da o kadar ucuzdur. sefa bey alınmasın.. fikrim budur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Kabin in kalitesi maselef yerlerde....Baskanlik kendini toplayamiyor ki ,kabini toplasin.3 senedir ucuyor hala kokpit sifresini bilmiyor,Ingilizce konusamayanlari aldilar simdi sinav yapacaklarmis .KOMIK. Tecrubelilerin degerini bilmediler.en gerekli zamanda yolladilar.Eskiden boyle ucuz polemikler olurmuydu hic.Zeki ve isini hakkiyla yapan tecrubeli kabin memurlari bunlara firsat vermezdi cunku.YAZIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Sefa İNAN, yayınlamadığınız yorumumu inşallah okumuşsunuzdur. Hakaret içermeyen ancak kafanızda oluşturduklarınızla, gerçekler arasındaki farkı vurgulayan 4 maddelik yorumumun bakış pencerinizi ve bilgi dağarcığınızı genişlettiğini umuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn İNAN referans gösterdiğiniz yazınızı okudum.Katılmakla birlikte çözüm üretilememesini de manidar buluyorum.Hala kimler neden '' uçucu personel yasasının'' çıkmasına engel oluyor,niçin biri diğerinin hakkının gaspına ses çıkarmıyor,niçin örgütlenilemiyor gibi kavramları anlayabilmiş değilim.Lütfen bu ve benzeri konuları gündemde tutunuz.Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin Yazar, bir ucagin tek patronu kaptandir, dolayisiyla kabin memulari kaptanin ve de tabiki de yolcularin emrindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tespitleriniz çok yerinde,işlerine gelmeyenler olabilir ama doğruları yazmışsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kokpite laf sokuşturan kabin memurlarına, kabin memurlarına laf sokuşturan kaptanlara anlam veremiyorum! Yahu hergün brifinglerde bahsediyoruz, bu bir ekip işi!!! Kabinde yangın çıksa; kaptanlar! ağzınızla kuş tutsanız, dünyanın en iyi pilotu olsanız hayatınız kabin memurlarının elinde. Kokpitten kalkıp kabine gidip yangın söndürecek haliniz yok heralde? Kaldı ki o kadar vaktiniz de olmaz!!! İnişte, kalkışta, düz uçuşta bir şey olsa; dünyanın en güzel, en akıllı, en çok yabancı dil bilen, yolcuya en fazla güleryüz gösteren kabin memuru olsanız, hayatınız kaptanların elinde. Kimse yaptığı işle böbürlenmesin. Bu iş, ekip işi! Kabindekiler şöyle, kokpittekiler böyle diye birbirinize girmeyin. Hepiniz öncelikli olarak aynı şey için ordasınız!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıl tüy mevzu için '' Gönül sırça bir köşktür kırıldımı tamir olmaz'' deyip küsen adama hocam kanattan yakıt sızıyor denmez.O uçuşun yolcularıda rahmetlik olur. Ne CRM i HotCup taşıyalım çantalarda zira sol motordan değerli bir enstrüman uçak için ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OKUDUKÇA GÜLMEM GELİYOR,BİR KERE YAININ BAŞLIĞI YANLIŞ.BİZ KABİN MEMURLARI UÇAĞIN ÖNCELİKLE EMNİYETİ İÇİN VARIZ.HERKES BUNU BÖYLE BİLİYOR AMA SÖYLEMİYOR.BİZLER YOLCULARADA KOKPİTEDE YETERLİ İLGİYİ GÖSTERİYORUZ.KİMSE KOKPİTLE KABİN ARASINA GİRMESİN.BİR İKİ KİŞİNİN SÜRTÜŞMESİNİ GENELLİŞTİRMEYELİM.ÇİRKİN OLUYOR.HELE UÇUŞTAN ANLAMAYANLARIN YORUMLARI İSE BERBAT OLUYOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000