24 Ocak 2018, Çarşamba 18:01:16

Kabin memurlarından mesleki isyan

Yaptıkları mesleğin zorluğuna rağmen, mesleki tanım olarak iş kanunu haklarınında faydakanamadıklarını belirten bazı kabin memurları change.org'da imza kampanyası başlattı.
  • Zaten bu zamana kadar borclar kanunu kapsaminda olmasi kadar aptalca bir karar olamazdi...
  • Ben hic duymadim bir hemsirenin cikip biz bu kadar hayat kurtardik bu insani yasattik yada doktorun cikip"bu insani ameliyat ettim hayatini kurtardim" dedigini. Simdi size ne oluyo bu kadar reklam yapiyorsunuz? Gorevin bir parcasi First aid uygulamak. Tebrikler cok iyide yapmissiniz. Ama yapan arkadasi malzeme olarak kullanmayin. Ben kaptan olarak hayatimda ne emergency yasadim cikip orda burda reklam etmedim. Abartmayin kendinizi... Sosyal medyada hava atmayi birakin.
  • Maaşların eşitlenmesi değil konu hakların verilmesi.
  • Atc ile diger birimlerin maasinin esitlenmesini isteyen zihniyetle pilot-hostes maasi esitlenmesini isteyen zihniyet ayni. Bilimsel bir calisma gerekli bu kafa yapisini cozmek icin.
  • Ne ingilizcesi bee Allah askina iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlarla dolu TK :)
  • Tamam diyelim uçan garsonuz. İşimiz cay kahve ve makarna dağıtmak. Peki bu mesleki haklardan mahrum olmamamız için geçerli bir sebep mi. Çok para alıyor olmamız iş güvencesi olmadan uçmamız gerektiği anlamına mi geliyor. Ortada bir hak mücadelesi varken insanların bunu eleştirir nitelikte yorum yapmalarını anlayamıyorum. Bir meslek grubu hakkını aldı diye sizden bir şey mi eksiliyor. Şahsen ben örneğin teknisyenlerle ya da yer personelleriyle ilgili her konunun altına onların haklarını almaları icin yazıyorum. Herkesin hakkının ödendiği bir ülkede yaşayalım istiyorum. Unutmayın adalet herkes içinse adalettir.
  • Ben aynı zamanda iş hukuku uzman arabulucuyum. Uzmanlık eğitiminde özellikle bu konu üzerinde duruldu ki borçlar kanununa tabii sözleşmeler artuk işçi işveren ilişkisi olarak kabul ediliyor ve dava şartı arabuluculuğa tabii.. yani pilot ve kabin amirleri yeni düzenleme ile işçi ve işveren hükümlerine bağlı olacak
  • Boyle bir haberin altinda yapici yorumlar olacagina birbirimize laf sokuyoruz .Bravo .Kabin ekibi olmadan o ucak uçamaz .Uçsaydi zaten şirketler hostes almazdi maliyet olmasin diye. Demekki neymiş olmuyormus bizler olmadan olmuyormusssss
  • Onur havayollarında kabın memurlugu yapmaktayım 1725 tl maaş almaktayım 7 aydır uçuş primi 5 aydır ikram primi almamaktayız yetkililerin görmesini isteriz zor durumdayız
  • Kızım su alıcam büyük olsun limonlu bardak istemiyorum;)

Yaptıkları mesleğin zorluğuna rağmen, mesleki tanım olarak iş kanunu haklarınından faydalanamadıklarını belirten bazı kabin memurları change.org'da imza kampanyası başlattı.

Meslek tanımı olarak yok sayıldıklarını iddia eden uçucular, imza desteği istedi.

İşte başlatılan kampanyanın açıklaması:

İŞ KANUNU TÜM ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR !

KENDİ EMNİYETİN İÇİN HOSTESİNE SAHİP ÇIK !

Halk dilinde Hosteslik, kendi içinde ise Kabin Memurluğu olarak adlandırılan bir meslek sahibi olarak, sizlere uğradığımız haksızlığı anlatmak ve tüm meslektaşlarım için desteğinizi istemekteyim.

Öncelikle kabin memurlarının, herkesin bilmediği bir kaç özelliğini vurgulamak isterim.

Her birimiz iyi derece İngilizce ve bir çoğumuz ikinci yabancı dil sahibiyiz.
% 90 ımız üniversite mezunu.
Her birimiz ileri derece ilk yardım eğitim sertifikalı cankurtaranlarız.
Sizlerin güvenli bir uçuş gerçekleştirmeniz için onlarca emniyet ve güvenlik prosedürlerini kendi adımız gibi ezbere biliriz.
Sadece bu sene ülkemizde; 2 bebek boğulmak üzereyken, onlarca kişi kalp krizi geçirdiği sırada, yüzlercesi başka sebepler dolayısı ile kabin ekiplerinin doğru müdahalesi sonucu kurtarılmış,1 bebek TürkHavaYolları kabin ekiplerinin gerçekleştirdiği  başarılı bir doğum sonucu sağlıklı şekilde dünyaya gözlerini açmıştır. Ayrıca her gün, sizin farkına dahi varmadığınız olayların uçuş ekipleri tarafından önlenmesi sonucu ile hayatlarınız ve hayatlarımız kurtarılmaktadır.

Bunların yanında verdiğimiz servis hizmeti ise Cabası...

Tüm bunlara rağmen; bizim meslek olarak seçtiğimiz bu özel iş, Devlet nazarında gerçek bir iş olarak görülmemekte ve bu sebeple tüm çalışanların sahip olduğu İŞ KANUNU hakları, biz uçucu personeli kapsamamaktadır.

Bizler BORÇLAR KANUNU diye adlandırılan,çalışanına hiç bir özlük hakkı tanımayan bir kanuna tabi durumdayız.

Şirketler, Borçlar Kanununun kendilerine tanıdığı yetki ile HİÇ BİR SEBEP GÖSTERMEDEN, HİÇ BİR TAZMİNAT hakkı doğmadan işinize son verebilmektedir.

Geçtiğimiz yıllarda bir havayolu şirketi; bir otele davet ettiği yüzlerce uçuş personelinin işine, toplantı halindeyken son vermiş ve işten atılanların hiç biri  hiç bir yasal hak iddaa edemedikleri gibi avukat ve mahkeme masrafları ödemek zorunda kalmışlardır.

İş bu sebeple her daim kovulma korkusu yaşayan uçuş ekipleri, şirketlerin altında fiziksel ve psikolojik olarak ezilmektedir.

YASAL ELDEN MOBBİNG UYGULANMAKTADIR !

HER GEÇEN GÜN UÇUŞ EMNİYETİ TEHLİKEYE DÜŞMEKTEDİR !

KENDİ EMNİYETİN İÇİN HOSTESİNE SAHİP ÇIK !

İŞ KANUNU TÜM ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR !

İmza kampanyası için TIKLAYINIZ...

Kabin memurlarından mesleki isyan

Yorumlar Tüm Yorumlar (200)

İş kanunu ~ 6 yıl önce
Zaten bu zamana kadar borclar kanunu kapsaminda olmasi kadar aptalca bir karar olamazdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nurse ~ 6 yıl önce
Ben hic duymadim bir hemsirenin cikip biz bu kadar hayat kurtardik bu insani yasattik yada doktorun cikip"bu insani ameliyat ettim hayatini kurtardim" dedigini. Simdi size ne oluyo bu kadar reklam yapiyorsunuz? Gorevin bir parcasi First aid uygulamak. Tebrikler cok iyide yapmissiniz. Ama yapan arkadasi malzeme olarak kullanmayin. Ben kaptan olarak hayatimda ne emergency yasadim cikip orda burda reklam etmedim. Abartmayin kendinizi... Sosyal medyada hava atmayi birakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buse ~ 6 yıl önce
Okul servisi kaptanisiniz sanirim
Km ~ 6 yıl önce
Maaşların eşitlenmesi değil konu hakların verilmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayni ~ 6 yıl önce
Atc ile diger birimlerin maasinin esitlenmesini isteyen zihniyetle pilot-hostes maasi esitlenmesini isteyen zihniyet ayni. Bilimsel bir calisma gerekli bu kafa yapisini cozmek icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oringgg juysiii ~ 6 yıl önce
Ne ingilizcesi bee Allah askina iki kelimeyi bir araya getiremeyen insanlarla dolu TK :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KmX ~ 6 yıl önce
Tamam diyelim uçan garsonuz. İşimiz cay kahve ve makarna dağıtmak. Peki bu mesleki haklardan mahrum olmamamız için geçerli bir sebep mi. Çok para alıyor olmamız iş güvencesi olmadan uçmamız gerektiği anlamına mi geliyor. Ortada bir hak mücadelesi varken insanların bunu eleştirir nitelikte yorum yapmalarını anlayamıyorum. Bir meslek grubu hakkını aldı diye sizden bir şey mi eksiliyor. Şahsen ben örneğin teknisyenlerle ya da yer personelleriyle ilgili her konunun altına onların haklarını almaları icin yazıyorum. Herkesin hakkının ödendiği bir ülkede yaşayalım istiyorum. Unutmayın adalet herkes içinse adalettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birbilen ~ 6 yıl önce
Ben aynı zamanda iş hukuku uzman arabulucuyum. Uzmanlık eğitiminde özellikle bu konu üzerinde duruldu ki borçlar kanununa tabii sözleşmeler artuk işçi işveren ilişkisi olarak kabul ediliyor ve dava şartı arabuluculuğa tabii.. yani pilot ve kabin amirleri yeni düzenleme ile işçi ve işveren hükümlerine bağlı olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 6 yıl önce
Boyle bir haberin altinda yapici yorumlar olacagina birbirimize laf sokuyoruz .Bravo .Kabin ekibi olmadan o ucak uçamaz .Uçsaydi zaten şirketler hostes almazdi maliyet olmasin diye. Demekki neymiş olmuyormus bizler olmadan olmuyormusssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cock-pitt ~ 6 yıl önce
Kaptan F/O ucagi birakip kabinde servis yapacak degil heralde. Ucak ucmaz tabi ikramsiz servissiz. Birilerinin beef or chicken demesi lazim. Ama hatirlamiyorum hic kabin memurunun kokpite girip yaklasma sirasinda yardimci oldugunu yada taksi yaptigini ...
Heee uçmaz ~ 6 yıl önce
Kargo uçakları karadan gidiyor zaten.
Bu bizi üzüyor ~ 6 yıl önce
Onur havayollarında kabın memurlugu yapmaktayım 1725 tl maaş almaktayım 7 aydır uçuş primi 5 aydır ikram primi almamaktayız yetkililerin görmesini isteriz zor durumdayız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Kızım su alıcam büyük olsun limonlu bardak istemiyorum;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Aman kaptan al al da limonsuz suyunu Gelen suya bak ama çok sinirlendirmeyin yorumlarla kabini Biz çok hikayeler dinledik cevreden İçine tükürük atanınımı dersin Bu tür münakaşalara girmeyin Artık bu dünyada kimin veli kimin deli oldugu belli degilken Aman dikkat Artık insanları tanımak zor Yüzüne gülen arkandan neler yapmaz maaşa göz dikip yapılan bu yorumlar kabin olmasa kokpit yokcu olmazmıs yada tam tersi bu kaptan maaslarına takmıslar eşin sevgilin yapmaz bee.. bu ne münakaşa..
...... ~ 6 yıl önce
Su yan gelmesin dostum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000