08 Şubat 2017, Çarşamba 10:10:49

Kabin görevlilerinin tuvalet temizliği tepki çekti

Ekonomik açıdan zor günler geçiren İtalya ulusal havayolu şirketi Alitalia'nın, tasarruf tedbirleri kapsamında uçaklardaki tuvaletleri kabin görevlilerine temizletmek istemesi tepkilere yol açtı.
  • Millet ucagin tuvaletini biz temizlersek,artik yediklerinizi bogazinizdan gecirirken 3 defa dusunmeniz gerekicek;););)
  • İTALYA,YUNANİSTAN,İSPANYA,PORTEKİZ....Durumları bozuk,batacaklar bu yıl.Fransa köşeye sıkıştı,Merkel tek başına.....
  • wcyi kabin ekibi temizlesin diyen kaptan, kendi kullanacagi wcyi de kendi temizlesin bi zahmet. yakiti da kendi doldursun hatta ipiyle kokpitten sarksinn ordan da merdiveni yanastirsin, kendi yemegini de kendi hazirlasin. tasarrufsa tasarruf bence. herkes isini yapmali. sacma sapan yorumlar yapmamali
  • Bazen bazı yolcular öyle dışkılıyorlarki ekskavatör lazım. Tuvalet adabı konusunu ele almak gerekiyor. Bu bir kültür Japonları bu konuda örnek alabilirler. Bir japonya uçuşu bir de nijerya uçuşuna bakarak bunu kıyaslayabilirsiniz. Biz Türkler de tuvalet konusunda çok maharetliyiz. Askerde 200 metreden hedefi tutturan aynı asker iş tuvalette gelince karavana. Evini temiz tutar umumi tuvaleti nasılsa kendi temizlemediği için ve bir daha kendisi kullanmayacağı için başkasının onun ardında bıraktığı tuvaleti nasıl göreceği umrunda bile değildir. Vesaire vesaire...
  • Şirket maliyetlerini düşürmek ve uçuş emniyeti açısından ara bacaklarda kabin ekibinin security ile birlikte uçak temizliğini yapması uygun olacaktır, ayrıca insan kalabalığından da kurtulmuş oluruz. Gocunacak bir durum değil, eğitimi, verildikten sonra malzemeler yerleştirilir uygulamaya konabilir ve ileriye dönük başarılı bir eylem olacağı kanaatindeyim.
  • Aslında maliyetleri düşürmek açısından ara bacaklarda temizliği kabin ekiplerine yaptırmak doğru bir uygulama.
  • malesef air taxi firmalarında tüm kabin memuru arkadaşlar feci pis bırakılmış tuvaletleri temizliyorlar. Vip yolcu diye düşünmeyin ne olacak demeyin pis olan insan vip te olsa economy de olsa pis. İşallah birgün bir memur mikrop kapmaz!
  • Tuvaletleri paralı yap, kimse kullanmasın, temizleme derdi de olmasın. Bu kadar basit. Hiç öğrenememişsiniz Cin Ali'den
  • Sirketlerini kurtarmak icin yapsinlar,isverene karsi yeri geldiginde her turlu fedakarligi yapacaksin.
  • Uçuş emniyeti için temizlemeli. O kadar boş yere para alıyorlar , hiç değilse az da olsa haketmiş olurlar. İkram dağıttıktan sonra boş yere oturuyorlar saatlerce zaten . Yerinde bir karar olur

Ekonomik açıdan zor günler geçiren İtalya ulusal havayolu şirketi Alitalia'nın, tasarruf tedbirleri kapsamında uçaklardaki tuvaletleri kabin görevlilerine temizletmek istemesi tepkilere yol açtı.

İflas riskiyle karşı karşıya kalmasının ardından bir süre önce Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları ile ortak olan Alitalia'da sular durulmak bilmiyor. Kemer sıkma programı çerçevesinde İstanbul dahil verimli olmayan birçok hattını kapatan, 12 bin çalışanından 2 biniyle yollarını ayırması beklenen, bazı uçakları yere indiren Alitalia, personel sözleşmelerinin yenilenmesi konusunda sendikalarla karşı karşıya geldi.

La Repubblica gazetesindeki habere göre, şirketle bir süredir müzakereler yürüten sendika temsilcileri, hazırlanan yeni sözleşmelerde çalışanların şartlarının ağırlaştırıldığını ve bu kabul edilemez şartlardan dolayı 23 Şubat'ta greve gideceklerini duyurdu.

Çalışma saatlerinin uzatılmasına, yıllık izin günlerinin düşürülmesine karşı çıkan sendika temsilcilerinin yeni sözleşmelere en büyük tepkisi ise, kabin görevlilerine uçakların tuvaletlerini temizleme görevinin de verilmesine oldu.

Alitalia'nın Başkanı Luca Cordero di Montezemolo, günde 500 bin Euro zarar ettiklerini ve ciddi bir likidite krizi yaşadıklarını açıklamıştı.

KRİZİ YAZAN DERGİYİ SANSÜRLEDİ
Alitalia, geçen ay "Alitalia'yı kim katletti" başlığı ile bir dosya haber hazırlayan ve şirketin üçüncü kez iflas riski ile karşılaşmasını irdeleyen İtalyan L'Espresso dergisinin kabinlere sokulmasını yasaklamıştı.

Etihad ile ortaklığın faydadan çok zarar getirdiğini öne süren dergi, son 10 yılda şirketin devletten 7 milyar Euro sübvansiyon aldığını hatırlatmıştı. Alitalia'nın kendilerine sansür uygulamasını kınayan dergi, "İtalya'da haber alma özgürlüğü katledilmiştir" açıklamasını yapmıştı.

Kabin görevlilerinin tuvalet temizliği tepki çekti

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Goygoy ~ 7 yıl önce
Millet ucagin tuvaletini biz temizlersek,artik yediklerinizi bogazinizdan gecirirken 3 defa dusunmeniz gerekicek;););)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tschüss ~ 7 yıl önce
İTALYA,YUNANİSTAN,İSPANYA,PORTEKİZ....Durumları bozuk,batacaklar bu yıl.Fransa köşeye sıkıştı,Merkel tek başına.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merkel ~ 7 yıl önce
Merkel de bu yıl gidecek tecrübesiz biri başa geçecek. 2018'de ise İngiltere fiilen ABden çıkacak. Bakalım görelim ne olacak. AB batınca bize de zararı olacak.
loadmestir ~ 7 yıl önce
wcyi kabin ekibi temizlesin diyen kaptan, kendi kullanacagi wcyi de kendi temizlesin bi zahmet. yakiti da kendi doldursun hatta ipiyle kokpitten sarksinn ordan da merdiveni yanastirsin, kendi yemegini de kendi hazirlasin. tasarrufsa tasarruf bence. herkes isini yapmali. sacma sapan yorumlar yapmamali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kakabus ~ 7 yıl önce
Bazen bazı yolcular öyle dışkılıyorlarki ekskavatör lazım. Tuvalet adabı konusunu ele almak gerekiyor. Bu bir kültür Japonları bu konuda örnek alabilirler. Bir japonya uçuşu bir de nijerya uçuşuna bakarak bunu kıyaslayabilirsiniz. Biz Türkler de tuvalet konusunda çok maharetliyiz. Askerde 200 metreden hedefi tutturan aynı asker iş tuvalette gelince karavana. Evini temiz tutar umumi tuvaleti nasılsa kendi temizlemediği için ve bir daha kendisi kullanmayacağı için başkasının onun ardında bıraktığı tuvaleti nasıl göreceği umrunda bile değildir. Vesaire vesaire...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitano ~ 7 yıl önce
Şirket maliyetlerini düşürmek ve uçuş emniyeti açısından ara bacaklarda kabin ekibinin security ile birlikte uçak temizliğini yapması uygun olacaktır, ayrıca insan kalabalığından da kurtulmuş oluruz. Gocunacak bir durum değil, eğitimi, verildikten sonra malzemeler yerleştirilir uygulamaya konabilir ve ileriye dönük başarılı bir eylem olacağı kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 7 yıl önce
Kaptanım sizde ara bacaklarda kargoya inip valiz indirirsiniz artik.böylece şirket bütçesine bir katkıda sizden gelmiş olur.
A330 Cpt ~ 7 yıl önce
Harici kontrolleride yapsınlar meslektaşım sen üşüme kış günü hatta yüklemeyi de yapsınlar işleri ney ki dimi. Hatta dar gövdede bile en az 4 kişi oluyor, biri de gate'lerde biletleri kessin.
Diğer Kaptan ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Capitano ~ 7 yıl önce
Aslında maliyetleri düşürmek açısından ara bacaklarda temizliği kabin ekiplerine yaptırmak doğru bir uygulama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ca ~ 7 yıl önce
malesef air taxi firmalarında tüm kabin memuru arkadaşlar feci pis bırakılmış tuvaletleri temizliyorlar. Vip yolcu diye düşünmeyin ne olacak demeyin pis olan insan vip te olsa economy de olsa pis. İşallah birgün bir memur mikrop kapmaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin Ali ~ 7 yıl önce
Tuvaletleri paralı yap, kimse kullanmasın, temizleme derdi de olmasın. Bu kadar basit. Hiç öğrenememişsiniz Cin Ali'den

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Sirketlerini kurtarmak icin yapsinlar,isverene karsi yeri geldiginde her turlu fedakarligi yapacaksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl Yani ~ 7 yıl önce
Her türlü derken??
Temizlemeli ~ 7 yıl önce
Uçuş emniyeti için temizlemeli. O kadar boş yere para alıyorlar , hiç değilse az da olsa haketmiş olurlar. İkram dağıttıktan sonra boş yere oturuyorlar saatlerce zaten . Yerinde bir karar olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ingiltere prensi ~ 7 yıl önce
Sizler dünyayı kurtarmakla meşgulsünüz sanırım.
Kabin ~ 7 yıl önce
Beyin terk etmiş bedenini !! Sana göre sadece servise çıkıp oturuyoruz dimi evet canm evet halısın!! Biraz beyninide kullansan diyrm
F/O ~ 7 yıl önce
Tamam ilk önce sen temizlemeye başla o zaman. Hemde Hindistan uçuşlarından başla
Boş... ~ 7 yıl önce
Okadar boşsun ki arkadaşım. Senin için kabin memuru sadece çay kahve verdi değilmi? Başka ne işe yarar ki senin gözünde? Yerde çalışan bir insana göre daha yıpratıcı bir ortamda radyasyona maruz kalarak çalışıyor, gece gündüz demeden kalkıp uçuşa gidiyor, sırf sen emniyetle seyahat edebil diye sen o uçağa gelmeden başlıyor emniyet kontrolleri yapmaya, sen inene kadar devam ediyor. Sürekli acil birşey olursa yolcuları şu şekilde kurtarırım diye eğitim alıyor, kendini geliştiriyor. Kaprislisine, kendini bilmezine birşeyler anlatmaya çalışıyor. Ah arkadaşım ahh yapmayın böyle yorumlar. Kıskanmayın aldıkları parayı hakediyorlar.
Boş ~ 7 yıl önce
Boş sun sen okadar boşşun ki uçuş emniyeti hakkında eminim hic birsey bilmiyorsun.
Arz-talep ~ 7 yıl önce
Havacilikta pilot, kabin memuru egitimleri nedeniyle pilot ve kabin memuru sayisi gin gectikce artiyor. Buna karsilik havayollari ayni oranda buyumuyor. Bunun sonucu olarak da ucretlerde azalma veya is yuklerinde artma olmasi kacinilmaz. Zaten su anda ozellikle ulkemizde baktiginizda ciddi bir oransizlik soz konusu. Bir kabin memuru devlet universitelerindeki akademisyenlerden daha yuksek maas alabiliyor. Bu dongunun bi yerde kirilacagi kesin sadece zaman gerekiyor.
Utanmalısın yazdığından.. ~ 7 yıl önce
Keşke sende biraz adam olsaydında insanların alın terleriyle, canlarını koltukları altına alarak uçuşlara giden insanların ekmeğine dil uzatmasaydın..!
Ne ekersen onu biçersin! ~ 7 yıl önce
Tuvalet temizlemek utanılacak bir şey mi(?) Yeri gelir ekmek paran için, ailene rısk sağlamak için tuvalet de temizlersin kanalizasyon da... Bu işten ekmeğini yiyen binlerce görevli var. İnsanların ekmeğiyle oynamak seni mutlu edecekse Allah'a havale ediyorum!
Ali ~ 7 yıl önce
O zaman o işleri o görevliler yapsın, uçuş personeli değil. İçinde kalmış anlaşılan!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000