09 Mayıs 2014, Cuma 09:00:31

KABİN EKİPLERİ GREVE GİDİYOR

Norveç havayolu şirketi Norwegian ile şirketin kabin görevlileri arasında devam eden iş görüşmelerinde çıkan anlaşmazlık sonucunda çalışanlar grev kararı aldı.
  • Hakikaten adamların 91 uçağı, 3500 çalışanı mı varmış? Uçak başına 38,4 kişi düşüyor yani. Hadi bizim THY yi hesaplayalım. Uçak sayısı toplam 249,, çalışan sayısı 15978 (31.01.2013 tarihli veri www.thy.com dan alınmıştır.) Uçak başına çalışan sayısı; 64,14. Tablo biraz ilginç gelmiyor mu? Sonra da zarar açıklamışlar. Yok bu hantallık ve hovardalık seviyesindeki ücret politikası ile bir de kar edecektin. Sizin zarar diye açıkladığınız kadar bu Norwegian yıllık ciro yapıyorsa şaşmam. Yani senede 4 Havayolu şirketi yiyorsunuz bu beceriksizlikle. Onlarda uçuşlarda El Kremi ya da Norveç Somonu ikram ediyorlarmıdır acaba,
  • Bizimkileri de hakları için mücadele ederken görecek miyiz acaba?
  • Kabin ekipleri diyince bayan Hostesleri fotolamislar Tk da olsaydi erkek Hostesler resimlenecekti

Norwegian çalışanlarının bağlı olduğu sendika ve Norwegian Kabin Derneği ile havayolu yönetimi arasında salı gününden itibaren devam eden görüşmeler sonuçsuz kaldı. Şirketin çalışanlarının taleplerine karşılık vermemesi üzerine çarşamba gecesinden itibaren greve gidilmesi kararı alındığı açıklandı.

Norwegian Kabin Derneği Başkanı Marit Linden, şu anda çalışanları bağlayan anlaşmanın devam etmesini istediklerini belirterek, bu durumun Norwegian'a hiçbir şekilde ek maddi yük getirmeyeceğini söyledi. Sendika yetkilisi Turid Svendsen ise Norwegian'ın konuyu çözüme bağlamak için hiçbir istek göstermediğini, aksine görüşmeler sürerken çalışanların cep telefonlarına mesaj göndererek tehditkar bir tutum takındığını ileri sürdü.

Yapılan açıklamaya göre, ilk etapta grev, şirketin ülke içindeki faaliyetlerini etkileyecek. Norwegian Kabin Derneği, grevi bu şekilde 5 gün devam ettireceklerini ardından bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

Toplamda 3500 çalışanı ve filosunda 91 uçağı bulunan Norwegian havayolu şirketinin İskandinav ülkelerinin yanı sıra İngiltere ve Tayland'da yapılanması bulunuyor. Grevde şirketin Norveç'ten sonra en çok etkilenecek yapılanması Danimarka'daki olması bekleniyor çünkü Norwegian, Danimarka'daki yapılanmasını feshedebileceğini duyurdu. (TimeTürk)

KABİN EKİPLERİ GREVE GİDİYOR

Yorumlar

Çok İlginç ~ 10 yıl önce
Hakikaten adamların 91 uçağı, 3500 çalışanı mı varmış? Uçak başına 38,4 kişi düşüyor yani. Hadi bizim THY yi hesaplayalım. Uçak sayısı toplam 249,, çalışan sayısı 15978 (31.01.2013 tarihli veri www.thy.com dan alınmıştır.) Uçak başına çalışan sayısı; 64,14. Tablo biraz ilginç gelmiyor mu? Sonra da zarar açıklamışlar. Yok bu hantallık ve hovardalık seviyesindeki ücret politikası ile bir de kar edecektin. Sizin zarar diye açıkladığınız kadar bu Norwegian yıllık ciro yapıyorsa şaşmam. Yani senede 4 Havayolu şirketi yiyorsunuz bu beceriksizlikle. Onlarda uçuşlarda El Kremi ya da Norveç Somonu ikram ediyorlarmıdır acaba,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darısı ~ 10 yıl önce
Bizimkileri de hakları için mücadele ederken görecek miyiz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin ~ 10 yıl önce
Kabin ekipleri diyince bayan Hostesleri fotolamislar Tk da olsaydi erkek Hostesler resimlenecekti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabine ~ 10 yıl önce
örümcek kafa !!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000