16 Mayıs 2018, Çarşamba 13:53:28

Kabin ekibi sayesinde hayata tutundu

Hamburg Havalimanı'ndan Antalya'ya gelirken uçakta kalp krizi geçiren Makbule Gökbulut (80), kabin ekibi ve uçaktaki bir Alman sağlık görevlisinin müdahalesiyle yaşama döndü.
  • kalp masaji calisan kalbe yapilmaz iyi ki olmemis teyzem
  • Çok seviyorsunuz abartmayı. Kalp masajı yapılmış olsa acil iniş yapılırdı.
  • Her sene Euro ları Antalya da ezmekle olmuyor hacı teyze biraz da hastaneye yatır Sipalileri :)
  • Acil şifalar diliyorum
  • Yer hizmetleri, kontuar ve şirket çalışanlarının da ismini yazsaydınız :) Bu adamların işi bu arkadaşlar, her olayı yazmayın bence, hastanelerde ve başka yerlerde sağlık memurları ve doktorlar her gün kaç can kurtarıyor, yazılıyor mu sağda solda hergün????
  • Pilotun nerde acil müdahale anonsu yaptığı görülmüş ya airport biraz akla mantığa uygun haberler yapın.Öte yandan kabin ekibine tebrikler!
  • Kendilerine can borçluyum diyen bir insan, bu borcunu nasıl öder.
  • Tebrikler arkadaslara.

Hamburg Havalimanı'ndan Antalya'ya gelirken uçakta kalp krizi geçiren Makbule Gökbulut (80), kabin ekibi ve uçaktaki bir Alman sağlık görevlisinin müdahalesiyle yaşama döndü. Antalya'da özel bir hastanede tedavisi süren Gökbulut, kabin ekibine can borçlu olduğunu söyledi.

Hamburg Havalimanı'ndan dün saat 15.00'da havalanan SunExpress'e ait XQ 171 sefer sayılı Hamburg- Antalya uçağına oğlu Hamdi Gökbulut'la binen Makbule Gökbulut, kalkıştan 1.5 saat sonra fenalaştı. Durumun bildirilmesi üzerine Makbule Gökbulut'a ilk müdahale kabin memurları Hüma Çalıkuşu, Nuray Aktaş, Yeşim Uyar ve Leyla Türk tarafından yapıldı. Kabin ekibi durumu pilotlar Levent İpek ve Ozan Yılmaz'a bildirdi. Pilot Levent İpek, yolcular arasında doktor olup olmadığını sordu. Anons üzerine Almanya'da bir hastanenin acil servisinde görev yapan sağlık memuru Jonas Arndt, Gökbulut'a müdahale etti. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Makbule Gökbulut'a kalp masajı yapıldı, oksijen tüpü takıldı Yaklaşık 10 dakika süren müdahalenin ardından Gökbulut, kendine gelerek kendi başına solunum yapmaya başladı.

ALMAN SAĞLIK MEMURU MÜDAHALE ETTİ

Kabin ekibi ve sağlık memuru Jonas Arndt'ın yolculuk boyunca yalnız bırakmadığı Makbule Gökbulut, krizden yaklaşık 2 saat sonra Antalya Havalimanı'na indi. Haber verilmesi üzerine önceden hazır bekletilen ambulansa alınan Makbule Gökbulut, özel bir hastaneye götürülerek tedaviye alındı.

'KENDİLERİNE CAN BORÇLUYUM'

Hayati tehlikesi bulunmayan ancak kontrol altında tutulan Makbule Gökbulut, "Ramazan ayı dolayısıyla oruç tutmak için Antalya'ya geliyordum. Uçağa bindikten bir süre sonra uykuya daldım. Bir anda ağrılar hissetmeye başladım. Daha sora gözümü açtığımda kabin ekibi ve pilot bana bakıyordu. İlk müdahaleyi yapıp beni kurtarmışlar. Kendilerine can borçluyum" dedi.

'OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADIM'

Gökbulut'un oğlu gazeteci Hamdi Gökbulut ise olayın şokunu halen atlatamadığını söyledi. Kalkıştan kısa bir süre uyuduğunu belirten Gökbulut, "Bir ara kendime geldiğimde annemin ağzından bir şeyler geliyordu. Durumu hemen kabin görevlilerine bildirdim. Kısa süre içinde pilot ve kabin memurları hepsi gelip müdahaleye başladı. Ayrıca tatil için Antalya'ya gelen Alman vatandaşı Jonas Arndt isimli bir sağlık memuru da uzun süre kalp masajı yapıp oksijen verdi. Annem uçakta bulunan ve 'melek' olarak tanımladığım ekip sayesinde kurtuldu" diye konuştu. (Hürriyet)

Kabin ekibi sayesinde hayata tutundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

kalp masaji mi ~ 6 yıl önce
kalp masaji calisan kalbe yapilmaz iyi ki olmemis teyzem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ca ~ 6 yıl önce
Çok seviyorsunuz abartmayı. Kalp masajı yapılmış olsa acil iniş yapılırdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 6 yıl önce
Her sene Euro ları Antalya da ezmekle olmuyor hacı teyze biraz da hastaneye yatır Sipalileri :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yazık ~ 6 yıl önce
Acaba nasıl bir terbiyen ve nasıl bir vicdanın var ki bunu yazabildin.
Bayram ~ 6 yıl önce
Acil şifalar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksik isim ~ 6 yıl önce
Yer hizmetleri, kontuar ve şirket çalışanlarının da ismini yazsaydınız :) Bu adamların işi bu arkadaşlar, her olayı yazmayın bence, hastanelerde ve başka yerlerde sağlık memurları ve doktorlar her gün kaç can kurtarıyor, yazılıyor mu sağda solda hergün????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SWW ~ 6 yıl önce
YER HİZMETLERİ NE ALAKA ŞİMDİ AYRICA O ATKADAŞLARIN İŞİ O DEĞİL BUNLAR ARTI ŞEYLERDİR DRLAR HEMŞİRELER BU MESLEĞE SAHİPLER ONLARIN İŞİ BU Kİ ÜLKEMİZDE ÇOK BAŞARILI DRLARIMIZ VAR ÇOK ŞÜKÜR KABIN MEMURUN İŞİ YOLCUNUN HAYATINI KURTARMAK DEĞİL SEN NE SAÇMA ADAMSIN YA
Sen FO'sun ~ 6 yıl önce
galiba...
Asf ~ 6 yıl önce
Pilotun nerde acil müdahale anonsu yaptığı görülmüş ya airport biraz akla mantığa uygun haberler yapın.Öte yandan kabin ekibine tebrikler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 6 yıl önce
Kendilerine can borçluyum diyen bir insan, bu borcunu nasıl öder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maydanoz ~ 6 yıl önce
Lafın gelişi söylenmiş bir söz. Kadıncağız orada minnetini belirtmiş. İlla Her şeye bir kulp takın.
. ~ 6 yıl önce
ödemesine hiç gerek yok. bir teşekkür bile,işini doğru yapmış olmanın haklı gururunu yaşayan kader arkadaşlarım için yeterli olacaktır, eminim. sizlerle gurur duyuyorum kanatsız melekler :)
Gorki ~ 6 yıl önce
Sen merak etme,can borcu ödenmez. Uçuştaki ekibin yaptıklarının mükafatı maddi yollarla ödenemez zaten. Manevi olarak da onlar o mükafatı yaşıyorlardır zaten. Umarım SunExpress de bu arkadaşları onura edecek birşeyler düşünecektir.
Saw ~ 6 yıl önce
Mecazi anlamda can borçluyum demiş ama siz idrak edemediniz galiba yani öyle saçma yorumlar yapıyorsunuz ki .
Bak sen ~ 6 yıl önce
Buna mi takıldın. Bir minnet ifadesidir. İlla bir şey vermesi gerekmez ki yardim eden kişilerde canını vermesini istemediği için yardim ederler. Kapiş.....
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Tebrikler arkadaslara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000