06 Ocak 2014, Pazartesi 08:39:51

KABİN BASINCI DÜŞTÜ... YOLCULAR PANiĞE KAPILDI!

Singapur Havayolları’na ait Airbus 380 tipi uçakta kabin basıncı düştü, uçak Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye iniş yaptı.
  • Lufthansa da başıma geldi. Insan çok kötü oluyor. Eli ayağı dolaşıyor. Transit geciyordum tránsiti olaydan sonra kestim. 3 gün Frankfurt da kafamı topladım sonra yoluma devam etmiştim. Lufthansaya bile sormadan dogrudan sehre cikmistim . Bilet yanmisti. 3 gun sonra gelmistim. Durumu 3 gun sonra acikladim.hiç ceza ek ücret vergi bile almadan transite devam ettirmislerdi. Bu olay insanı çok geriyor. Ziya tarkan kozan
  • DUAL PACK FALAN , POLAT ALEMDAR GIBI YAZMISSIN.
  • A380 ucagi ikili dual 4 Packe sahip bir ucak. Bir Pack controller (ucakta 2 Adet var) 2 Packi control ve kumanda ediyor. Dolayisiyla bir Pack kontroller arizasinda ucak hem No-Go durumuna dusuyor hemde 2 Packini birden kaybediyor. Kalan 2 Pack ucagi basinclamaya yetmiyor. Haliyle kabin irtifasi yukselip, maskeler oto dokulur. Eger 4 Pack kontroller olsa idi bunlar yasanmazdi. Ayrica Acil durumda bir pilotaj kuralidir en yakin musait meydana inmek.
  • Normaldir :)) A 321 biraz sert indiğinde kapaklar zaten açılıyordu.Eeeee, bu da aynı familyadan ne de olsa.. Fiber-bus :)
  • Turkiye'de full pax bir A380 inecek meydan olmadigi icin Baku'ye inmis olabilir.
  • Yorumcular neredesiniz???? THY olsaydi simdi kiyamet kopmustu, Singapur Airlines olunca sesiniz cikmiyor!!!
  • Her haberde panik havası oluşturma çabanız çok saçma. Başlığı yazan kişide sanırım 'kısa süreli panik' yaşadıç başlığı yanlış atmış:-)

Singapur Havayolları’na ait Londra-Singapur seferini yapan Airbus 380 tipi uçakta yaşanan kabin basıncı arızası korkuttu. 467 yolcu ve 27 mürettebatı bulunan uçak kabin basıncı arızası sebebiyle Bakü’ye inmek zorunda kaldı.

Oksijen maskeleri dökülünce yolcular arasında kısa süreli panik yaşandı. Ancak uçak sorunsuz şekilde Bakü’ye inişini gerçekleştirdi. Yolcular otellere alınırken Singapur’dan bir başka uçağın yolcuları almak üzere Bakü’ye geleceği kaydedildi.

KABİN BASINCI DÜŞTÜ... YOLCULAR PANiĞE KAPILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansa da başıma geldi. Insan çok kötü oluyor. Eli ayağı dolaşıyor. Transit geciyordum tránsiti olaydan sonra kestim. 3 gün Frankfurt da kafamı topladım sonra yoluma devam etmiştim. Lufthansaya bile sormadan dogrudan sehre cikmistim . Bilet yanmisti. 3 gun sonra gelmistim. Durumu 3 gun sonra acikladim.hiç ceza ek ücret vergi bile almadan transite devam ettirmislerdi. Bu olay insanı çok geriyor. Ziya tarkan kozan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
DUAL PACK FALAN , POLAT ALEMDAR GIBI YAZMISSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pack Controller. ~ 10 yıl önce
A380 ucagi ikili dual 4 Packe sahip bir ucak. Bir Pack controller (ucakta 2 Adet var) 2 Packi control ve kumanda ediyor. Dolayisiyla bir Pack kontroller arizasinda ucak hem No-Go durumuna dusuyor hemde 2 Packini birden kaybediyor. Kalan 2 Pack ucagi basinclamaya yetmiyor. Haliyle kabin irtifasi yukselip, maskeler oto dokulur. Eger 4 Pack kontroller olsa idi bunlar yasanmazdi. Ayrica Acil durumda bir pilotaj kuralidir en yakin musait meydana inmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiber-bus ~ 10 yıl önce
Normaldir :)) A 321 biraz sert indiğinde kapaklar zaten açılıyordu.Eeeee, bu da aynı familyadan ne de olsa.. Fiber-bus :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turkiye'de full pax bir A380 inecek meydan olmadigi icin Baku'ye inmis olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belki ~ 10 yıl önce
Belki de Bakü'ye yakındır. Ayrıca o uçak full pax olamaz çünkü kalkalı baya olmuş ve yakıt gitmiştir böyle bir A380 rahat bir şekilde AHL'ye iner ancak dediğim gibi Bakü'ye yakınken AHL saçma olurdu.
cpt. ilkay ~ 10 yıl önce
Uçağın rotası ukrayna,Gürcisan uzerinden geçiyor. eğer uçaktaki kabin basıncı düşünce AHL ye gelmeye çalışsaydı 2 saat daha uçmak zorunda kalırdı. Baku uçakla 2 saat uzaklıkta..
-- ~ 10 yıl önce
manyakmısınız siz ya bakü neresi istanbul neresi o kadar yolu 10.000 ft'tenmi gelecek adam???ısınma sorunu ne oalcak bide..bunları yazan pilot olamaz.
ilkay ~ 10 yıl önce
ben burada yanlış birşey söylemedim. arkadaş neden AHL yi tercih etmedi demiş. bende uçağın acil inmesi gerektiğini söyledim. zaten AHL ye gelmesi bir aptallık olurdu.(pilot değilim, simulatorde pilotluk yapıyorum)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yorumcular neredesiniz???? THY olsaydi simdi kiyamet kopmustu, Singapur Airlines olunca sesiniz cikmiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 10 yıl önce
Singapur Airlines bizim vergilerimizle sübvanse edilmediği için olabilir mi?
Panik... ~ 10 yıl önce
Her haberde panik havası oluşturma çabanız çok saçma. Başlığı yazan kişide sanırım 'kısa süreli panik' yaşadıç başlığı yanlış atmış:-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000