08 Eylül 2012, Cumartesi 08:32:56

Kaan Air ilk GrandNew helikopterini teslim aldı

Finmeccanica şirketlerinden biri olan AgustaWestland, Türk şirketi Kaan Air'in satın aldığı VIP taşıma konfigürasyonlu ilk GrandNew hafif sınıf çift motorlu helikopterini teslim etti.

2000 yılında Başarı Holding bünyesinde kurulan Kaan Air, AgustaWestland’ın Türkiye'deki yetkili sivil helikopter distribütörü. Türkiye'de, halen aralarında AW119Ke, AW109 Power, Grand New ve AW139 modellerinin de bulunduğu 20’nin üzerinde AgustaWestland helikopterinden meydana gelen bir filo, VIP ve hava taksi, hava ambulansı, kamu hizmetleri, hava turları ve film çekimi gibi alanlarda hizmet veriyor.

Kalitesi kanıtlanmış Grand platformunun en son modeli olan GrandNew, pilotlara, hafif sınıf çift motorlu helikopterlerde daha önce hiç görülmemiş seviyede durumsal farkındalık ve uçuş yönetimi olanağı sunan yeni bir kokpit ve Dikey Yardımlı Yaklaşma kabiliyetine (LPV) sahip. Yeni dört eksenli dijital oto pilot, Uçuş Yönetim sistemi (FMS) ile birlikte gelen Sentetik Görüş (EFIS), Çarpışmayı Önleyici İkaz Sistemi (TAWS), Gökyüzünde Otoyol (HITS), entegre uçuş kaydı fonksiyonları, Geliştirilmiş Görüntü Sistemi (EVS) ve Dijital Harita özelliği uçuş özelliği ve güvenliğinin artırılmasına katkıda bulunuyor. Son teknolojilerle tasarlanan GrandNew, bir yandan yüksek performans yeteneği, geniş bir kabin ve düşük çevresel ayak izi özelliklerini bir arada sunarken, diğer yandan, hafif çift motorlu helikopter kategorisinin tipik uygun fiyat özelliğinden taviz vermiyor.

Bugüne kadar 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren 190'dan fazla müşteriye 310'un üzerinde GrandNew helikopteri satıldı. Helikopterler VIP/şirket ve yolcu taşımacılığı, EMS/Arama-Kurtarma, offshore (açık deniz ulaştırma), liman pilotaj görevlisi ulaştırma (HPS), elektronik haber toplama (ENG), güvenlik ve devriye görevlerini de içeren çok çeşitli alanlarda kullanılıyor.

 

Kaan Air ilk GrandNew helikopterini teslim aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000