04 Haziran 2010, Cuma 08:41:10

JFK'daki Türk dönerciye teklif yağıyor

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan, yılda milyonlarca yolcunun gelip geçtiği New York JFK Havalimanı 1’inci Terminali’nde açılan Eat&Go’da yabancılara döner, börek, gözleme ve baklava satan Hasan Surözü, ünlülerden ortaklık teklifleri alıyor.
  • Gerçekten okurken gururlandım başarılı bir işadamı bu olsa gerek
  • dlm atm bu adamı bıktırdı o da dlm havalimanı rest. kapatıp jfk ye gitti iyi de olmuş...
  • Ask olsun turk kardeshimize.Tum dunya goruyork ki turkler esla onlarin dushundukleri gibi deyil.Her zaman calishkandirlar. Ugurlar olsun!Pazar olsun!

Günde 4 saatte 50 kilogram döner satan Eat&Go’nun patronu Hasan Surözü, “Havaalanındaki sözleşmemizi 2019 yılına kadar uzattık. Buradaki havalimanında ağırladığımız Hakan Şükür ve Ajda Pekkan gibi ünlü isimler bizimle ortak olup bu restoranları Türkiye’de de açmak istiyor” dedi.

New York havalimanından sonra Chicago, Almanya Berlin ve İspanya’nın Barcelona havalimanlarına da götürmeyi planladıklarını anlatan Surözü, şu bilgileri verdi: “Bu restoranların yatırımı çok kolay olmuyor. Ancak New York havalimanındaki çalışmalarımız bize bir çok yerin kapısını açacak gibi duruyor. Barcelona ve Berlin havalimanlarından teklif alıyoruz. Bunun yanı sıra Eat&Go restoranı için Amerika’nın bir başka büyük havalimanı olan Chicago’dan da teklif aldık. Buradaki değerlendirmelerimiz sürüyor.”

Yılda 2 bin tepsi baklava

Havalimanında Türkiye’ye özel tatlı ve börekleri yabancılara tanıttığını söyleyen Hasan Surözü, şöyle konuştu: “Gözlemeden baklavaya, kuruyemişten kahveye, yengen sandviçten çeşitli böreklere kadar bir çok farklı ürün bulunuyor. 2009 yılında 2 bin tepsi baklava sattık. Öğlen saatlerinde satmaya başladığımız 50 kilogram döner 4 saat içerisinde tükeniyor. Haftada 1000 adet gözleme satıyoruz.”

Kriz sonrası baklavanın tanesi 2 dolara çıktı

ABD’deki kriz sonrası baklavanın tanesini 2 dolara çıkardıklarını açıklayan Hasan Surözü, şunları söyledi: “İlk açıldığımızda baklavanın dilimini 1.5 dolardan satıyorduk. Bu birazda tanıtım amaçlıydı. Ancak ekonomik kriz sonrası baklavanın tanesini 2 dolara çıkarmak zorunda kaldık. 50 cent zam yaptığımız baklava hala yabancılardan büyük ilgi görüyor. Özellikle Fransız ve Asyalı işadamları daimi müşterimiz oldu. New York’a geldikleri gibi burada baklava yiyorlar.” (Hürriyet)

 

JFK'daki Türk dönerciye teklif yağıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten okurken gururlandım başarılı bir işadamı bu olsa gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dlm atm bu adamı bıktırdı o da dlm havalimanı rest. kapatıp jfk ye gitti iyi de olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ask olsun turk kardeshimize.Tum dunya goruyork ki turkler esla onlarin dushundukleri gibi deyil.Her zaman calishkandirlar. Ugurlar olsun!Pazar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000