19 Nisan 2009, Pazar 07:43:45

JFK Havalimanı'nda baklava satıyor

New York JFK Havalimanı 1’inci Terminali’nde açılan Eat&Go restoranında tanesi 1.5 dolara baklava satan Hasan Surözü, "Havalimanındaki restoranda baklava, börek, gözleme ve Türk kahvesi satıyoruz. Burada yerel lezzetlere büyük ilgi var" dedi.
  • yeniliklere kapalı milletimiz icin bulunmaz bir fırsat daha bulundugu yerin lokal tatlılarını yemektense hep yedigimiz baklava yemeye devam.. bravo bize..
  • Biz kendi degerlerimizi ortaya koymazsaz baskalari nasil bulur?Hamburger'i meshur edenler.Herhalde bizim köftemizi örnek aldilar.Lahmacunu pizza adi verip gelistiren Italyanlar gibi.
  • Erzurumlu dadas kardesim.
  • Erzurum'da da baklava satılsın!

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan, yılda milyonlarca yolcunun gelip geçtiği New York JFK Havalimanı 1’inci Terminali’nde açılan Eat&Go Türkiye’ye özel tatlı ve börekleri yabancılara tanıtıyor. Gözlemeden baklavaya, kuruyemişten kahveye, yengen sandviçten çeşitli böreklere kadar bir çok farklı ürünün bulunduğu Eat&Go’nun patronu Hasan Surözü, "Baklavanın dilimini 1.5 dolardan satıyoruz. Çayı ince belli bardakta veriyoruz. Gözleme ve börekler büyük ilgi görüyor. Türk kahveleri de yabancıların en çok tercih ettiği ürünlerin başında geliyor" dedi. 10 yıldır İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalinde Kafkas Şekerleme olarak faaliyet gösterdiklerini anlatan Hasan Surözü, şöyle konuştu: "ABD’nin büyük bir pazar olduğunu görünce, yatırım yapmaya karar verdik. Bir yıllık araştırma ve prosedürlerin sonunda 1.2 milyon dolar yatırımla JFK Havaalanı’nda 55 metrekarelik alanda Eat&Go’yu açtık. Yerel ürünlerin bulunduğu fast food konseptiyle kurduğumuz Eat&Go şubat ayında faaliyete geçti. Satışlarımız arasında bulunan baklava, börek, gözleme, çikolata, yengen sandviç, tost ve Türk kahvesi büyük ilgi gördü."

9 dolarlık fiyat

Ekonomik kriz nedeniyle ABD’deki tüketicilerin daha ucuz yiyecekleri tercih ettiğini söyleyen Hasan Surözü, Eat&Go’daki yiyecek ve içecek fiyatları ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Türkiye’deki gibi tatlıyı porsiyon olarak veremiyoruz. Baklavaları daha çok tek tek satıyoruz. Tanesine de 1.5 dolar alıyoruz. Türk kahvesi, tost ve yengen gibi ürünlerimiz de gayet ucuz fiyatlara satılıyor. Karnı doymuş bir tüketici Eat&Go’dan 9 dolara çıkabiliyor."

Şube sayımız artacak

ABD’de yeni dükkanlar açacaklarını belirten Hasan Surözü, şöyle konuştu: "İkinci dükkanımızı New York Manhattan’da açacağız. Manhattan’da 2012 yılına kadar 25 dükkan daha açmayı hedefliyoruz. Bundan sonra da ABD genelinde franchising vermeye hazırlanıyoruz."

ABD’deki öğrencilere istihdam sağlayacağız 

Ürünlerin çoğunu dondurulmuş şekilde Türkiye’den getirdiklerinin altını çizen Hasan Surözü, şöyle konuştu: "Baklava ve diğer ürünleri uçakla Türkiye’den getiriyoruz. Bunun yanı sıra çalışanlara Eat&Go tarafından eğitimler de veriliyor. Özellikle ABD’de okuyan Türk öğrencilere istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Türk markasını en iyi şekilde temsil etmeleri için kendimiz eğitimler vereceğiz. Onlar da bir yandan okurken bir yandan da para kazanabilecekler. Yerel lezzetlere dünya genelinde büyük bir ilgi var."

JFK Havalimanı'nda baklava satıyor

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
yeniliklere kapalı milletimiz icin bulunmaz bir fırsat daha bulundugu yerin lokal tatlılarını yemektense hep yedigimiz baklava yemeye devam.. bravo bize..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biz kendi degerlerimizi ortaya koymazsaz baskalari nasil bulur?Hamburger'i meshur edenler.Herhalde bizim köftemizi örnek aldilar.Lahmacunu pizza adi verip gelistiren Italyanlar gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Erzurumlu dadas kardesim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Erzurum'da da baklava satılsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000