08 Ağustos 2012, Çarşamba 08:42:49

JFK BÖYLE GÜZELLEŞECEK

New York'taki JFK Havaalanı'nın 1. Terminalinde 'Burdur Bej' taşının kullanılması için Havaalanı idaresi ile firmanın mutabakata vardıkları belirtildi...
  • Artık adamlar mermerin bile ucuzuna kaçıyo gerçi kalite mükemmel ama,,,,ey gidi amerika........
  • bumu türk damgası 200 bin dolarlık "taş" satarak damga vurmuşuz, bravo

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde yer alan JFK Havaalanı’nın 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında “Burdur Bej” taşının kullanılması için Havaalanı idaresi ile Türk firmanın mutabakata vardıklarını belirtti.

Bakan Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada ABD'nin New York şehrinde yer alan JFK Havaalanı’nın 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında “Burdur Bej” taşının kullanılması için JAF Havaalanı idaresi ile Ege Maden İhracatçıları Birliği arasında mutabakat sağlandığını bildirdi. Çağlayan, yenileme çalışmalarında toplam 6 bin 700 metrekare “Burdur Bej” taşının kullanacağını ve maliyeti 220 bin ABD Doları olarak öngörülen proje bedelinin Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Ege Maden İhracatçıları Birliği’nce karşılanacağını söyledi.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı’ndaki bu proje ile Türk doğaltaşının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlanacağını, Türk doğaltaşının JFK Hava Limanı’nda adeta görücüye çıkacağını belirtti.

JFK Havaalanı idaresi ile Ege Maden İhracatçıları Birliği arasında hazırlanan protokol gereği, söz konusu Terminal alanı “Burdur Bej” taşı tarafından kaplanacak ve bu alanda Türk doğaltaşının Ege Maden İhracatçıları Birliği’nce temin edilerek kullanıldığına dair üç parça anıt plaka idare tarafından havaalanının görülür bir yerinde herhangi bir süreye bağlı kalmaksızın sergilenecek.

Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan Türkiye'nin 2011 yılında toplam mermer ihracatının 1 milyar 502 milyon dolar, 2012 yılının Ocak-Haziran döneminde ise 778.3 Milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.

JFK BÖYLE GÜZELLEŞECEK

Yorumlar

Artık adamlar.... ~ 12 yıl önce
Artık adamlar mermerin bile ucuzuna kaçıyo gerçi kalite mükemmel ama,,,,ey gidi amerika........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nadide ~ 12 yıl önce
bumu türk damgası 200 bin dolarlık "taş" satarak damga vurmuşuz, bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000