26 Mayıs 2014, Pazartesi 14:53:41

JETFEST'TE SOMA'YA SAYGI UÇUŞU

Soma’daki maden kazasının tüm ülkede yarattığı derin üzüntü ve yas sebebiyle iptal edilen 3. Uluslararası THK-Corendon Jet Festivali için Antalya’ya gelen yerli ve Avrupalı pilotlar Soma’yı anmak için saygı uçuşu düzenledi.

Bu yıl 18 Mayıs’ta Antalya’da düzenlenmesi planlanan model uçak ve sportif havacılık festivali 3. Uluslararası THK-Corendon Jetfest için Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Antalya’ya gelen 28 jet motorlu model uçak pilotu, Karain Havaalanında toplanarak Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız için saygı uçuşu gerçekleştirdi. Görünümleri ve jet motorlarıyla havada asıllarını aratmayan model uçaklarına taktıkları siyah kurdele ve “Kalbimiz Soma’da” pankartlarıyla Antalya semalarında uçan uçakların pilotları, bu kazadan duydukları derin üzüntüyü dile getirirken ülkemizin bir daha böyle bir büyük acı yaşamamasını temenni ettiklerini belirterek Soma pankartlarıyla topluca poz da verdiler.

Organizasyonun iptaline rağmen Türkiye’de bulunmaktan ve Antalya’yı tanımaktan mutlu olduklarını belirten Avrupalı pilotlar seneye 4. cüsü düzenlenecek Türkiye’nin en kapsamlı havacılık festivali Jetfest’e katılmak için şimdiden başvurularını yaparak ülkelerine dönmek üzere Antalya’dan ayrıldılar.

JETFEST'TE SOMA'YA SAYGI UÇUŞU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000