05 Aralık 2008, Cuma 07:48:33

Jet-A1 vurguncularına operasyon

İzmir'in Aliağa ilçesindeki Tüpraş Rafinerisi'nden aldıkları Jet A-1 uçak benzinini iç piyasaya sürerek akaryakıt kaçakçılığı yaptığı iddia edilen gruba yönelik operasyonda 10 kişi daha gözaltına alındı.
  • Jet A1 evsaf olarak euro diesel'e çok yakındır.İçine %5 kadar 10 numara yağ katıldığı takdirde, çok ucuz motorin elde etmiş olursunuz.
  • Jet yakıtına süper gazyağı demek mümkün.Ne yapacaklar derseniz gazyağı ile ne yapılırsa onu yaparlar. Hemde is yapmadan harika bir yanışı vardır.Bir zamanlar Japon sobası olarak piyasaya çıkartılan sobalarını tek yakıtı idi.
  • İyi de; bu adamların uçağı yoksa jet yakıtını ne yapacaklardı, onu anlayamadım. Hadi benzini bi şekilde kullanırlarda?...

Bu kişilere yönelik ilk operasyonu, 15 Mayıs 2007 tarihinde şehit olan Başkomiser Erdal Akbolat'ın yaptığı öğrenildi. Şimdiki gözaltıların, o zamanki operasyonun devamı olduğu kaydedildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Başkomiser Akbolat'ın 15 Mayıs 2007'de bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği operasyonda yakalanan zanlılarla bağlantılı olan bir grubun, akaryakıt kaçakçılığına devam ettiğini belirledi. Teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından Mali polis, olaya karıştığı belirlenen akaryakıt firması sahibi M.A. ile şebeke elemanları F.Y, N.Y, F.Y, H.B, M.Ş, A.A, E.G, B.A ve A.E'yi İzmir, İstanbul, Van ve Aydın'daki eşzamanlı operasyonlarla yakaladı.

Gözaltına alınan zanlıların, Tüpraş Rafinerisi'nden ucuza aldıkları uçak benzinini havayolu firmalarına götürmeyerek M.A'ya ait akaryakıt istasyonunun deposuna boşalttığı, katkı maddeleri karıştırdıktan sonra İzmir, Ankara ve Kırıkkale'de bazı akaryakıt istasyonlarında sattıklarının belirlendiği, ayrıca şüphelilere ait istasyon ve depolara bin 500 ton Jet A-1 yakıtı sevk edildiği bildirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 10 zanlı, akaryakıt kaçakçılığı ve katkılı akaryakıt satmak suçlarından adliyeye sevk edildi.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin 15 Mayıs 2007 tarihinde akaryakıt kaçakçılığına yönelik düzenlediği operasyonda ele geçirilen kaçak akaryakıt yüklü tanker, operasyon dönüşünde Belkahve rampasında uçuruma yuvarlanmış, operasyonu yürüten ve kaza sırasında tankerde bulunan Başkomiser Erdal Akbolat şehit olmuş, tanker şoförü M.F. ise ağır yaralanmıştı. Yargılanan M.F., 16 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Jet-A1 vurguncularına operasyon

Yorumlar

Jet fuel ~ 15 yıl önce
Jet A1 evsaf olarak euro diesel'e çok yakındır.İçine %5 kadar 10 numara yağ katıldığı takdirde, çok ucuz motorin elde etmiş olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tahsin ~ 15 yıl önce
Jet yakıtına süper gazyağı demek mümkün.Ne yapacaklar derseniz gazyağı ile ne yapılırsa onu yaparlar. Hemde is yapmadan harika bir yanışı vardır.Bir zamanlar Japon sobası olarak piyasaya çıkartılan sobalarını tek yakıtı idi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 15 yıl önce
İyi de; bu adamların uçağı yoksa jet yakıtını ne yapacaklardı, onu anlayamadım. Hadi benzini bi şekilde kullanırlarda?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000