23 Mart 2010, Salı 07:54:55

Jet ambulansla sağlık hizmeti

Sağlık Bakanlığı ambulans uçakları hizmete sunuyor...
  • Aynı zihniyet yine işbaşında. Kardeşim, objektif bir ihale yapıldı ve ihale söylediğin insanlara kaldı. Keşke bizim vatandaşlarımızdan daha ucuz teklif eden olsaydı da, onlar taşısaydı. Hem ayrıca kimsenin kimseyi de kurtardığı falan da yok. Adamlar işlerini yapacak, karşılığında paralarını alacak, sözleşme süresi bittiğinde de yenisi yapılacak. Bakarsın -inşallah- o ihaleyi alan bizim insanımız olur, paramız cebimizde kalır...
  • ucaklar portekizlilerden kiralandı. portekizli pilotlar portekizli işletmeyle turkiyede ucacak! yarın iş bittiginde adamlar ucagını alıp gittiginde turkiye yine ucaksız kalacak. turkleri portekizlilerin kurtarması da ayrı bir muamma!
  • Bunlar da işi öğrenmişler. İki uçak ha?

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre; Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Coşkun başkanlığında oluşturulan ekip, uçak ambulans sistemi için uzun süredir yaptığı çalışmalarını tamamladı. Sağlık Bakanlığı, başkentte konuşlandırılacak 2 uçak ambulans satın aldı. Son sistem teknoloji ile donatılan ve içerisinde gerekli sağlık ekibinin bulunduğu uçak ambulanslar bütün Türkiye’ye hizmet verecek.

NİSAN AYINDA BAŞLAYACAK

Trafik kazaları, deprem, yangın, heyelan, çığ gibi doğal afetler başta olmak üzere acil yaralı ve hastaların tahlisiyesinde kullanılacak olan uçak ambulans sisteminin Türkiye’ye günlük maliyetinin yaklaşık 3 bin ile 5 bin euro arasında olacağını belirten Coşkun, Türkiye’nin Avrupa’da ve gelişmiş birçok ülkede yıllardır insanlara hizmet veren uçak ambulans sistemiyle nisan ayının ikinci haftasında tanışacağını müjdeledi.

800 KM HIZA ULAŞIYOR

Coşkun, “Uçak ambulanstan sosyal güvencesi ve ekonomik düzeyi ne olursa olsun ihtiyacı olan bütün vatandaşlar yararlanacak” diye konuştu. 2 uçak ambulansla dünyadaki bütün kıtalara ulaşılabileceklerini kaydeden Coşkun, “Yurtdışında hastalanan bir vatandaşımızı Türkiye’ye getireceğiz. Ulaşmak istediğimiz her yere ulaşabiliriz. Uçaklar saatte sekiz yüz km hıza kadar ulaşabiliyor” dedi. Her uçakta mutlaka bir doktor, yardımcı bir sağlık personeli ve 2 pilotun hazır şekilde bekleyeceğini dile getiren Coşkun, uçakların 24 saat görev yapacağını da söyledi.

Jet ambulansla sağlık hizmeti

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Aynı zihniyet yine işbaşında. Kardeşim, objektif bir ihale yapıldı ve ihale söylediğin insanlara kaldı. Keşke bizim vatandaşlarımızdan daha ucuz teklif eden olsaydı da, onlar taşısaydı. Hem ayrıca kimsenin kimseyi de kurtardığı falan da yok. Adamlar işlerini yapacak, karşılığında paralarını alacak, sözleşme süresi bittiğinde de yenisi yapılacak. Bakarsın -inşallah- o ihaleyi alan bizim insanımız olur, paramız cebimizde kalır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ucaklar portekizlilerden kiralandı. portekizli pilotlar portekizli işletmeyle turkiyede ucacak! yarın iş bittiginde adamlar ucagını alıp gittiginde turkiye yine ucaksız kalacak. turkleri portekizlilerin kurtarması da ayrı bir muamma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar da işi öğrenmişler. İki uçak ha?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000