21 Aralık 2011, Çarşamba 08:48:37

JAPONYA KARARINI VERDİ

Japonya, yaşlanan savaş uçağı filosunu yenilemek ve savunma kapasitesini artırmak için "hayalet uçak" olarak bilinen F-35 savaş uçağını seçti.
Savunma Bakanı Yasuo Ichikawa düzenlediği basın toplantısında, Amerikalı Lockheed Martin firmasının ana üretici olduğu F-35 savaş uçaklarından 42 adet almaya karar verdiklerini söyledi. Savaş uçaklarının toplam bedelinin 8 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor.

Savunma Bakanlığı, gelecek yıl Nisan ayında başlayacak mali yılda ilk dört F-35 savaş uçağının satın alınması için 706,9 milyon dolar ödenek ayrılması talebinde bulundu.

Amerikalı uçak firması Boeing’in ürettiği F-18 savaş uçağı ve Avrupalı şirketlerin ürettiği Eurofighter Typhoon savaş uçağı yerine F-35’i seçen Japonya’nın, savaş uçağı filosu çoğu F-15, F-4 ve F-2 olmak üzere 362 adet savaş uçağından oluşuyor.

F-35 savaş uçakları, F-4 savaş uçaklarının yerini alacak.

Radarda görünmezlik dışında, sesten hızlı uçabilme, kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) özelliklerine sahip olan F-35 savaş uçaklarıyla ilgili projeyi, Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere destekliyor.

F-35 Ortak Saldırı Uçağı olarak da bilinen projenin toplam maliyetinin 238 milyar doları bulması bekleniyor.

ABD’nin Tokyo Büyükelçiliği de Japonya’nın F-35 savaş uçakları alımıyla ilgili anlaşmanın ABD ve Japonya’da yeni istihdam alanları yaratacağını açıkladı.

Anlaşmayla, sadece ABD’de 10 bin kişiye istihdam yaratılacağı tahmin ediliyor.
JAPONYA KARARINI VERDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000