18 Aralık 2018, Salı 08:50:12

Japonya harekete geçti

Japonya, bölgede güçlenen Çin ve Rusya ordusuna karşı askeri gücünü artırmak için harekete geçti.

Japonya, bölgede güçlenen Çin ve Rusya ordusuna karşı askeri gücünü artırmak için harekete geçti. Tokyo yönetimi gelişmiş hayalet uçaklara, uzun menzilli füze ve diğer savaş ekipmanlarına yönelik harcamaları hızlandıracağını açıkladı.

Hükümet tarafından onaylanan 10 yıllık savunma programı taslağında "Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en güçlü ülkesi olmaya devam ediyor, ancak bölgede güçlenen Çin ve Rusya ile stratejik rekabetin öneminin farkındayız." ifadelerine yer verildi.

Beş yıllık satın alma planına göre de Japonya halihazırda sipariş ettiği 42 jetin yanı sıra 4 milyar dolar değerinde 45 adet Lockheed Martin Corp F-35 almayı planlıyor.

Japonya ordusunun iki helikopter gemisi Izumo ve Kaga F-35B operasyonları için modifiye edilecek. Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında kullandığı savaş gemileri kadar büyük olan helikopter gemisi Izumo 248 metre uzunluğunda. İki savunma bakanlığı yetkilisi bu gemilerin F-35 motorlarından gelen ısı patlamasına dayanıklı güvertelerle destekleneceğini ve kısa kalkışlara yardımcı olmak üzere rampalarla donatılabileceğini söyledi.

Japonya harekete geçti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000