04 Nisan 2016, Pazartesi 17:52:34

Jakarta Havalimanı'nda B737 tipi uçak ATR42'ye çarptı

Batik Air'in B737-800 tipi uçağı kalkış için hazırlandığı sırada Trans Nusa'nın ATR42'sine çarptı.
  • idiotic approaches...
  • Lisansi manavdan mi aldin ey pilot.
  • Pilotlar sivil havacılık okulu mezunuymuş
  • Ucuz atlatilmks bir kaza havacilikta emniyet dikkatin ne kadar onemli oldugunun bir kaniti .
  • Bahsettiğiniz olay Tenerife Faciası. O üç beş kişide her iki uçağın pilotları da yer alıyordu. Umudumuz bir daha yaşanmasın Tenerife gibi olay.
  • Allah korumuş. Yangın çıkmamış olması büyük şans. Gerçi yanık izleri var gibi ama emin değilim. Belki de zamanında müdahaleyle söndürülmüştür. 737'nin kanadı ATR'nin kuyruk ve kanatlarını silmiş gerçekten.
  • Bu da kazamı? 70 li yılların sonuna doğru İspanya da(bir adasında sanırım) birbirine doğru karşılıklı olarak aynı anda kalkışa geçen KLM ve PANAM 747'leri pistin tam ortasında kafadan birbirine girmişti. Her iki uçak patlayarak yanarken tam dolu uçaklardan üç beş kişi anca kurulmuştu
  • boeing atr'nin fazlalıkları traşlamış
  • Bu nasıl bir olay bunlar nereye bakıyor. Anlaşılan uyumaktalar
  • yeni bir Tenerife olacakmış az kalsın boing in fotoğrafı yok mu

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da Batik Air ve Trans Nusa'ya ait uçaklar çarpıştı.

Edinilen bilgilere göre olay, Batik Air'in B737-800 tipi uçağının Jakarta'dan Makassar kentine gitmek üzere kalkışa hazırlandığı sırada yaşandı.

Batik Air uçağının sol kanadı, Trans Nusa Havayolları'na ait ATR42 tipi uçağa çarptı. İki uçakta da ciddi hasar meydana geldi. Olayda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı henüz bilinmiyor.

Halim Perdanakusuma Havalimanı pisti olay sonrası kapatıldı.



Jakarta Havalimanı'nda B737 tipi uçak ATR42'ye çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

stupit ~ 8 yıl önce
idiotic approaches...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ppl-atpl ~ 8 yıl önce
Lisansi manavdan mi aldin ey pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brove dukkani ~ 8 yıl önce
Hayir bilemediniz,turkiyediki ucus okulunun birinden almis.
No comment ~ 8 yıl önce
Pilotlar sivil havacılık okulu mezunuymuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz atlatilmis ~ 8 yıl önce
Ucuz atlatilmks bir kaza havacilikta emniyet dikkatin ne kadar onemli oldugunun bir kaniti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasirgonen ~ 8 yıl önce
Bahsettiğiniz olay Tenerife Faciası. O üç beş kişide her iki uçağın pilotları da yer alıyordu. Umudumuz bir daha yaşanmasın Tenerife gibi olay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Facia olacakmış ~ 8 yıl önce
Allah korumuş. Yangın çıkmamış olması büyük şans. Gerçi yanık izleri var gibi ama emin değilim. Belki de zamanında müdahaleyle söndürülmüştür. 737'nin kanadı ATR'nin kuyruk ve kanatlarını silmiş gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YILLAR ÖNCE ~ 8 yıl önce
Bu da kazamı? 70 li yılların sonuna doğru İspanya da(bir adasında sanırım) birbirine doğru karşılıklı olarak aynı anda kalkışa geçen KLM ve PANAM 747'leri pistin tam ortasında kafadan birbirine girmişti. Her iki uçak patlayarak yanarken tam dolu uçaklardan üç beş kişi anca kurulmuştu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 8 yıl önce
Begenmedin yani kazayi?
Tenerife ~ 8 yıl önce
O kazada uçaklar kafadan birbirine girmedi. Kalkışa hazırlanan uçağa inen uçak çarptı malesef. Ama o değil de sorun çok alakasız olmuş. Umarım bir gün sen bu haberde bahsedilen durumda kalmazsın. O korkudan sonra hayatta kalmak nasıl bir duygu olacak diye düşün. Düşünebilirsen tabi. Eminim kedi gibi biryerini görsen yara zannedeceksin ama buna kaza mı diye soruyorsun. Değişik bir millet olduk biz ya. Acıma duygumuzu yitirdik sanırım.
404 ~ 8 yıl önce
"Bu da kaza mi?" derken begenmemis gibisin. Kaza olarak da gösterdigin örnek Tenerrifa-Los Rodeos havaalaninda Hollandali pilotun sisten göremeyerek pist ortasindaki PanAm'a bodoslamadan dalmasi ise onun üzerinden neredeyse 40 sene gecti.
Cahil cahil. ~ 8 yıl önce
Öncelikle olayı farklı değerlendirmemek lazım. Yollar kanalizasyon şebeke suyu vs devletle çözülecek işler, ki başkan bu konuda da illa ki adım atmıştır. Çevre kirliliğine gelince. Uçağın batırılmadan önce yağ yakıt vs si olmayacağı için sularda sorun olmaz, aksine deniz canlılarının üremesi için yeni bir yuvada olacağında şüpheniz olmasın. Turizm canlansın diye bakarsak iyi, deniz canlıları için iyi, uçağın bir işe yaramadan var olmasından iyi. Her halukarda iyi...
Tarih 101 ~ 8 yıl önce
Tarihin en çok ölümlü kazası o verdiğin örnek. bir uçak pistten çıkmak üzereyken diğeri, kalkış izni olmadan kalkmaya çalışıyor ve göbekten giriyor. Tam bir 'delikli peynir modeli' örneği.
Hayır ~ 8 yıl önce
Benim hatırladığım her iki uçak da gerek yoğun sis ve gerekse kule ile yapılan ve net olarak anlaşılamayan görüşmeler neticesinde her iki uçak karşılıklı olarak kalkışa geciyorlar ve çarpışma 1-2 saniye kala birbirlerini görüp o anda bir uçak pistin dışına manevra yapıyor diğeri de ona gövdenin ortasından giydiriyor (ve akabinde patlamaları) şeklindeydi
Yok ~ 8 yıl önce
Beğendim
Begendim ~ 8 yıl önce
Tercih edilebilecek bir kaza
tk ~ 8 yıl önce
boeing atr'nin fazlalıkları traşlamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Bu nasıl bir olay bunlar nereye bakıyor. Anlaşılan uyumaktalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vuu ~ 8 yıl önce
yeni bir Tenerife olacakmış az kalsın boing in fotoğrafı yok mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000